Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kingusiaaa11

Czy to ciąża, czy okres ?

Polecane posty

Gość Kingusiaaa11

mój cykl trwa około 32 dni, 25 czerwca wrac z chłopakiem współżyliśmy- doszedł we mnie wczoraj zaczełam plamić ciemnobrązową skąpą mazią, nigdy czegoś takiego nie miałam.. czy to moze byc ciaza ?

Gość pytanieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
tak, jak najbardziej! gratuluję ciąży :)

Gość gość
A czemu od razu gratuluję ciąży? Nudzi Ci się, że musisz straszyć? Nie jest to pewne. Równie dobrze objawy takie może powodować jakaś infekcja/choroba. Pierwszym krokiem do przekonania się jaki jest powód jest kupienie testu w aptece i wykonania go. Bez względu na to jaki będzie wynik czeka Ci wizyta u ginekologa. Jeśli ciąża to trzeba jak najszybciej zacząć robić wszystkie badania ponieważ jeśli do 10 tygodnia ciąży kobieta nie zgłosi się na pierwszą "ciążową wizytę" nie zdążą z wykonaniem pierwszych badań, które przed tym terminem należy wykonać oraz nie otrzyma się 1000 zł becikowego po porodzie. Jeśli będzie negatywny naturalnie należy się przebadać co jest powodem takiej dolegliwości. Jednak pamiętaj, ze i tak musisz test zrobić bo na tym etapie lekarz nic nie wykryje bez tego i i tak pierwsze pytanie będzie brzmiało "czy robiła pani test ciążowy". Nie wiem czy liczysz na ciążę czy na jej brak, ale życzę Ci tego czego oczekujesz:))