Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odrzuciłam zaręczyny

Polecane posty

Gość gość

On ma 21 ja 18, masakra :( Tłumaczyłam mu że jestem za młoda chce sie wyszaleć, a on stwierdził że skoro odrzuciłam jego zaręczyny to jego nie kocham itp nie moge spac, kocham go, ale nie chce sie TERAZ zenic do niego nic nie dociera :(

Gość gość
Jakie te zycie jest z*****e :(

Gość Maaaciek1978
Z*****y to jest chlopak ktory nie rozumie ze nie jestes jeszcze gotowa

Nie kłóc sie z nim tylko usiądźcie razem i porozmawiajcie. Nie mów mu, że musisz sie wyszaleć, bo to brzmi jakbyś miała go daleko, a najważniejsze są dla Ciebie imprezy itp. Po prostu spokojnie porozmawiajcie. Bez nerwów i zbędnych słów. Wytłumacz mu to delikatnie i użyj innych argumentów niz 'bo ja chce sie wyszaleć".

Gość gość
Zareczyny nie oznaczają od razu ślubu. Poprostu wtedy będziecie już w poważnym związku. Musisz się poważnie zastanowić i naprawdę chcesz być z nim. Wyszaleć możesz się zawsze z nim.

Gość gość
Czy naprawdę*

Gość gość
jak ja miałam 18 lat kiedyś to sie kręciłam na karuzeli na placu zabaw z kolezanką a teraz związki , miłości , stały partner, zaręczyny

Gość gość
odrzuca sie oswiadczyny, zareczyny sie zrywa

Gość anioł12
Hmm ja też mam 18 lat, mój chłopak 20. Szczerze mówiąc bardzo bym się ucieszyła gdyby zapytał mnie o rękę. Bardzo go kocham i wiem, że chcę być na zawsze z nim. ( jesteśmy razem prawie 5 lat). Oświadczyny nie oznaczają od razu ślubu ! Ślub może być po kilkuuu latach od zaręczyn. Pozdrawiam.

Gość A ja jestem Ania
... ja tez odrzucilam zareczyny, po prostu nie bylam gotowa... moj partner to zrozumial.. fakt byl smutny i byc moze zawiedziony ale to ze odrzucilam jego zareczyny nie znaczylo ze go nie kocham tylko ze nie jestem gotowa... wiem ze to z nim chce spedzic reszte zycia ale jesli jestesmy sobie pisani to i bez papierka wytrwamy... a jak bedziemy oboje gotowi to i papierek bedzie:) ale szczerze mowiac do szczescia mi to nie potrzebne tylko ukochany kochany wiedzac ze bede z nim nie dla tego ze mamy slub tylko dlatego ze mamy milosc:)

Gość gość
a ja cie rozumiem, daj spokój, nie ma problemu dac pierscionek, ale to jest powazne zobowiazanie!!!, że zajmie sie toba, że zaopiekuje bez wzgledu na wszystko, że zarobi! W waszym wieku osobowosc sie jeszcze kształtuje, za 2 lata nie bedziecie takimi ludxmi jak jestescie teraz. Dlatego dluzej trwaja małżeństwa ludzi którzy pobrali się w wieku 25-30 lat bo wiedza czego chca co oferuja itp. broń Boże nie mówie że nie jesteście dla siebie-przeciwnie. mozecie być cudownym malżeństwem, ale najpierw moze obowiazki co?-szkoła praca i oszczednosci na ślub. Powiedz mu, że ty traktujesz zareczyny jako powazne zobowiazanie, że nie zamierzasz pierścionka nosic 6 lat, zeby przez tenczaskazdy pytał kiedy slub? a ty ciagle ze 'za rok' bo nie ma kasy. Powiedz mu że jak pierścionek a jak pierscionek to data a jak data to go spytaj skad kasa i tyle! Jestem mezatka, ale pierscionek nosiłam 5 lat, to bylo załosne ludzie myleli, ze ja tak ściemniam bo do slubu nie dojdzie dylko polaszczyłam się na pierscionek, żałuję wczesnych zareczyn bez planu na życie.

Gość gość
Jak mozna zerwaczareczyny jak ona nie byla zareczona Ona odrzucila zareczny matole

Gość gość
odrzuciła OŚWIADCZYNY debile, zaręczyny to moment, w którym facet się oświadcza. Jak można odrzucić moment? Można odrzucić propozycję ślubu - czyli oświadczyny. Proponuję najpierw pozdawać matury a potem się żenić.

Gość gość
gosciu pietro wyzej, masz racje, moze jeszcze zanim te oswiadczyny, zareczyny, sluby itd , to niech te mloty wezma na chwile ksiazki i poczytaja cos madrego

Gość gość
Dajcie spokój, pisałam to w nocy nawet nie ogarniam jak mam pisać co mam pisać słodki jezu :( czuje sie jak w jakimś amoku