Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiii

co ze schabu - problemy początkującej pani domu ;)

Polecane posty

Gość wiii

Kobiety co można zrobić dobrego ze schabu? poza kotletami bo to sama wiem ;) wczoraj zrobiłam sos ale zostało mi mięso i zastanawiam się co z nim dziś zrobić. schabowe to wiadomo ale może coś jeszcze fajnego?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Pieczeń.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no tak, tylko wprowadziliśmy się do mieszkania swojego dwa tygodnie temu i dopiero zakupiliśmy piekarnik - jest fajny i tak dalej ale jak narazie stoi zapakowany na środku salonu bo zabudowy kuchni jeszcze nie zamówiliśmy ;) także to musi być coś smażonego na pateli lub gotowanego w garczku bo narazie mam tylko takie możliwości ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
No to uduś.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 52 KM
Z schabu mozesz zrobic zrazy.przepyszne,ubij wloz ser ,maslo,przyprawy,pieczarki...wloz koniecznie ogorek kw lub konserwowy. ,upiecz.podlewaj go i zrobisz przepyszny sos,dopraw go ,gotoj jakies 40min wyloz na patelnie osusz,a sos .....wloz lyzke maczki ziemiaczanej lub zwyklej maki ,"rozbij ja w zimnej wodzie'polacz +smietanki PYCHOLTA II przepis zrob otwor w schabie ,wloz np sliwki i koniecznie maslo(kotlet jest miesem suchym) ALE TO WSZYSTKO PRZYGOTUJ WIECZOREM NIECH PRZEJDZIE PRZYPRAWAMI( DO MISECZKI WSYP PRZYPRAEE DO MIESA,DO GEYROSA,TROCGE SOLI,+OLEJU WYMIESZAJ I MIESO ZAWIN W TE PRZYPRAWE ,PRZYKRYJ I PO PARU GODZINACH OPIECZ,POKRUJ JAK MIESKO BEDZIE JUZ ZIMNE OSTRYM NOZEM ...SOS JAK WYZEJ,,,,ACH ZROB TAKI SAM PANIERUNEK DO ZRAZOW!!POWODZENIA.MAZ BEDZIE ZACHWYCONY!!!NAPISZ POZNIEJ CZY SMAKOWALO!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
to co mam dodać do tego duszenia? ja do tej pory nie gotowałam, tylko jakieś pierdoły, lecza, spaghetti teraz muszę, nie, nie muszę, chcę gotować bo chcę jeść domowe obiady a do mamy na obiad nie pojadę bo to 100km w jedną stronę ;) także w swojej karierze kury domowej ugotowałam zalewajkę, barszcz czerwony z ziemniakami i wczoraj gulasz ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
co to jest garczek?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mnie interesuje panierunek. :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 52 KM
do brytwanki,ajak nie masz to do patelni wloz np tluszcz roslinny kasia(w/g najlepszy lub margaryna nie maslo) rozgrzyj i na ten tluszcz i wloz mieso i po prostu upiecz to z jednej i z drugiej strony(do-okola) podlewaj ciepla woda(zimna zachartujesz i mieso nie zmieknie) zlapie sos kolor brazowy i mieso tez pogotuj zrazy jakies 20 min,a schab ze sliwka okolo 2.5 h wyciagnij z tego sosu i jak bedzie zimny schab to pokruj bedzie wygladal wspaniale z ta sliwka suszona!masz pytanie pisz.bede za jakies 3godz! :) fajnie ,ze sie starasz ....a ha kiedys widzialam na yt rozne przepisy wpisz to co bys chciala i zobaczysz jak tam gotuja od podstaw!napisz mi jak to ci wyszlo!pozdrawiam!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Margaryna. :o Tłuszcz utwardzany chemicznie. :o Same tłuszcze trans. A za killa lat rak. :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×