Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

POMOCY chociazby jakies rady....

Polecane posty

Gość gość

witam, wiem ze zadna tu USG mi nie zrobi ani nie ma testu ciazowego w oczach... ale niektore Panie maja juz za Sb pierwsze ciaze . staram sie o malenstwo ale dopiero drugi miesiac..... w tym spoznia mi sie okres juz dwa dni zamiast niego pojawil sie zwykly sluz taki jak zwykle na dni plodne , w Sb i niedz. kulo mnie w podbrzuszu tak ze nawet spac nie moglam , w tamtym tygodniu zauwazylam krew z sluzem , bylo jej troszki , najwiecej przy sikaniu.... do lekarza mam na 30lipca.....czy to moze byc juz jakikolwiek objaw?

Gość gość
a test ciąży zrobiłaś?

Gość gość
nie robilam , bo nie wierze w ich wyniki w tamtym miesiacu wyszedl mi pozytywnie a ciazy nie bylo....

Gość gość
nie masz testu ciążowego w oczach :O a nie możesz iść go kupić??? :/

Gość gość
może zrobiłaś go niezgodnie z instrukcją, za długo czekałaś na wynik. Idź kup 3 różnych firm, jeśli wszystkie wyjdą pozytywnie a ciąży nie będzie to idź do ginekologa, bo pewnie masz zaburzenia hormonów lub może jakieś torbiele.

Gość gość
to idź i zrób sobie beta hcg z krwi -tu wychodzi wiarygodny wynik.

Gość gość
zawsze te trzy testy są bardziej pewne, niż nasze orzeczenia przez internet ;)

Gość gość
u mnie przy dwóch ciażach nie było na pcozątku nic co wskazywałoby ciąże. Wyglądało że okres nadejdzie ale nie nadszedł a test wyszedł pozytyw.

Gość gość
zeby znowu na nim sie zawiesc:/ wole isc do lekarza i miec pewnosc ale to dopiero 30:/

Gość nieeeedd
no tak bo te 99% skuteczności testów ciążowych to tylko ściema i chwyt marketingowy wiadmo ze najskuteczniej jest na forum napisac o porade --- K***A DZIEWCZYNO czy ty masz iq na poziomie AMEBY?

Gość gość
A kiedy ma być planowana data okresu?

Gość gość
a takie objawy od zaburzen tez moga wystapic?

Gość gość
byla w poniedzialek , wtedy powinnam go miec , 3dzien juz prawie

Gość gość
pewnie ale ja miałam takie w ciąży. Tylko po co ci to wiedzieć, też się nastawisz na ciąże a jak nie będziesz,to będzie ci przykro. Idź zrób betę, czy te testy i się nie zastanawiaj.

Gość gość
Tak więc może to być z powodu ciąży/ zaburzeń hormonalnych. Nikt tego nie wie i dlatego jeśli nie chcesz zrobić testy to idź na betę z krwi.

Gość gość
Oczywiscie ze moga, naprawde idz na beta hcg. We wczesnej ciazy lekarz i tak ci nie potwierdzi dopiero w okolo 7 tygodniu na usg. Tak to moze tylko powiedziec jak cos ze jest rozpulchniona macica (albo ciaza albo zlizajaca sie miesiaczka). Ale to Twoj wybor

Gość gość
ale ja nie chce zebyscie mi napisaly ze na 100% tak....

Gość gość
To co chcesz przeczytać? Może to być ciąża ale nie musi . Na dwoje babka wróżyła. Więc albo sama to sprawdzisz albo musisz czekać do wizyty.

Gość gość
Moja rada. Zrób betę. Lekarz i tak na wczesnym etapie ci ciąży nie potwierdzi tylko wyśle na betę.

Objawy przed ciążą i przed okresem bywają bardzo podobne lub nawet identyczne. Możesz zrobić np. dwa albo 3 testy w odstępach dwóch dni (najlepiej z samego rana przy pierwszym sikaniu, gdyż wtedy poziom natężenia hcg w moczu jest największy). Trzymam kciuki, żeby się udało :) I głowa do góry, drugi miesiąc starań to bardzo krótko :)

Gość gość
zrobilam test wyszedl pozytywnie ale i tak boje sie ze to znowu pomylka:/

Gość gość
.

Gość gość
Moze masz nowotwór.

Gość gość
Idz na bete! Bedziesz pewna!

Gość gość
a myslisz ze lekarz ma test w oczach? zrobi ci rentgen oczami i stwierdzi, czy jestes w ciazy? przeciez lekarz moze dac ci skierowanie na test- w moczu wykryja ciaze albo da ci na bete hcg a w innym przypadku powie zebys zaplacila za bete i przyniosla mu wynik. moim zdaniem niepotrzebnie mozesz isc do lekarza skoro to 30dc i w dodatku nie wiesz czy jestes w ciazy.dziwna jestes:/ lekarz w b. wczesnej ciazy nie wykryje jej nawet a ty myslisz, ze on zdziala cuda przy takim cyklu! co innego jakbys okresu nie miala z miesiac albo nawet to min 2 tyg...ale 30 dzien cyklu...???!!!:/

Gość gość
czytaj dokladniej od ostatniej @ mija 37dzien moja owulacja byla 2tyg temu..... juz sie zgubilam .....

Gość gość
moje pytania tylko sie tycza tego czy Kobiety ktore maja pierwsze ciaze za Sb mialy cos podobnego....

Gość test nie kłamie
Ja w ciągu 5 minut pojawiła się 2 kreska tzn. że była w ciąży

Gość gość
teraz w ciagu min mi sie pojawila jasna czerwona kreska

Gość gość
Nie lubie takich kobiet ktore maja klapki na oczach, najpierw pytaja sie o rady a pozniej zlewaja je byle postawic na swoim :| nie chce sie wtedy pomagac. Powodzenia zycze