Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Limonqqa

czy mozliwa jest ciąża?

Polecane posty

Gość Limonqqa

witam wszystkich :) mam pytanie 10 dnia cyklu miałam robione badanie drożności jajowodów wynik prawy jajowód drozny a przez lewy kontrtast nie wypłynął lekarz kazał mi przyjsc w nastepnym miesiacu na laparoskopie cykle mam regularne co 28, 29 dni ale po tym badaniu wciąz nie mam okresu dzis juz mam 31 dzien cyklu temperature mierzyłam rano 37,3 ale byłam po nocnej zmianie w pracy wiec to napewno mikało jakis wpływ na nia od 3 dni brzuch mnie tak delikatnie pobolewa na dole piersi tez tak bardzo delikatmnie a zawsze to juz opd połowy cylku mnie tak bolały ze nie dało sie ich dotknac i nie wiem denerwuje sie bo juz nie wiem staramy sie 2 lata o dziecko z mezem i nie wiem czy jest opcja ze to ciaza czy po prostu przez to badanie cos sie poprzesuwało i mi przyblokowało okres lub dostane go poźniej ? prosze o rade

Gość gość
Nie wiadomo -zrób test albo beta hcg z krwi.

Gość gość
A może prościej zrobić test ciążowy?

Gość Limonqqa
o to chodzi ze boje sie zrobic test ciażowy bo juz tyle razy w ciagu tych 2 lat go robiłam i za kazdym razem wynik negatywny ze obiecałam sobie ze kolejny zrobie dopiero jak bd kiedys w 100 % ciąży:)

mozesz byc w ciazy :) - czesto zdarza sie tak, ze taki wlasnie "kaprys" pojawia sie w najmniej oczekiwanym momencie :) - zycze Ci bys zobaczyla 2 kreski na tescie

Gość Limonqqa
nie dziekuje :):) ale tak nagle jakoś mi sie to w głowie nie mieści ze akurat teraz by sie mogło udac jeszce jak mi lekarz powiedział ze jeden jaowód mam niedrożny to sie troche załamałam ehh

Gość Limonqqa
a dziewczynki jak to jest z ta temperatura? bo mierzyłam ja rano o 7 ale to chyba powinna byc zaraz po przebudzeniu a ja jak nie spałąm 8 godzin i od razu po pracy to chyba nie moge tego odczytywac jako prawidłowy wynik??

rozumiem Cie - poczekaj jeszcze ze 2, 3 dni i moze zamiast zwyklego testu zrob sobie odrazu test beta hcg Dla pocieszenia, my staramy sie juz 4 lata, wlasnie oczekuje kolejnego okresu, tak jak i u ciebie w kazdym cyklu piersi bola mnie niesamowicie jakos od owulacji do konca, w tym jeszcze mnie nie zabolaly a podbrzusze wysyla jakies dziwne sygnaly, takie jakby leciutkie klucia - nie wiem - miesiaczka mi sie jeszcze nie spoznia, dzis ma przyjsc ( mam ja jak w zegarku ) Po przeczytaniu Twoich objawow, zastanawiam sie czy czasem sama nie mam szansy w tym cyklu :P

jezeli nie mierzylas regularnie temperatury przez kilka poprzednich cykli to nie powinnas sie nia sugerowac Tak czy siak, uwazam ze temperature masz wysoka jak na koniec cyklu - teoretycznie powinnas przed mierzeniem spac 5 godzin i zaraz po przebudzeniu zmierzyc temperature

Gość Limonqqa
włąsnie mnie tez to zastanawia ze tak jak Ty mam okropne bóle piersi od połowy cyklu do okresu a wtymcyklu tak leciutko dopiero mnie zaczeły pobolewac jakies 1,5 tyg temu i to tak raz bola raz nie ale tłumaczyłąm sobie to tym ze to przez to badanie no ale nie zdarzyło mi sie jeszce nigdy ze brzuch mnie pobolewał delikatnei a okresu brak tylko miałam zawsze tak ze rano w dniu okresu jajniki dół brzucha mnie pobolewały a kilka godzin póżniej okres a teraz juz sama nie wiem ... poczekam do nastepnego tygodnia jak @ nie przyjdzie to pojde do lekarza zeby mnie zbadał bo nawet jak to nie bd ciaza to i tak byłoby cos nie halo ze nie mam okresu i zobacze a moze wczesniej dostane i sprawa sie sama rozwiaze nie wiem ja juz mam takie myslenie ze czeka mnie tylko adopcja bo naprawde ciezko mi jestw to uwierzyc ze mogłabym miec takie olbrzymie szczescie i zajsc w ciaze

Gość Limonqqa
temperatury nie mierzyłam regularnie ale pare razy zmierzyłąm sobie pod koniec niektórych cykli i najwyzsza miałam 36,8 normalnie mam 36,4

Gość gość
U mnie objawem ciąży były pełne , ciężkie ,ale nie bolesne piersi.

ja tez juz myslalam nad adopcja, bo mialam robione badania i jestem calkowicie zdrowa, wszystko mam na miejscu, jajowody drozne, owulacje przechodze co miesiac, hormony w normie - lekarka zalamuje rece, no i ja rowniez.. Zawsze chcialam miec duza rodzine, gromadke wlasnych dzieci, ale to marzenia jako jedno z niewielu chyba sie nie spelni

Jest forum tematyczne ws ciąży więc ten temat należałoby tam zamieścić.

Gość gość
napisze czy dostałam @ czy nie ale cos mam przeczucie ze jutro najpóżniej dostane bo macam piersi i stwierdziłam ze mnie przestały bolec czyli @ juz w drodze

Gość Limonqqa
napisze czy dostałam @ czy nie ale cos mam przeczucie ze jutro najpóżniej dostane bo macam piersi i stwierdziłam ze mnie przestały bolec czyli @ juz w drodze

Gość Limonqqa
ja również bd trzymac kciuki za Ciebie :) i koniecznie napisz jak u Ciebie :):) miłego dnia:)

tak jak mowilam, przyszla jak zegarku - wczoraj eee kurcze, chyba jednak zostaje mi adopcja.. no albo jakas inna opcja o ktorej wole jednak narazie nie myslec

Gość Limonqqa
kurcze :(::(:( a ja mam dziś 32 dzień cyklu a @ nadal brak mierzyłam rano zaraz temperature 36,8 -37 po południu 37,4 wiec nie wiem a czuje sie juz dzisiaj tak jakbym własnie byłą po okresie a nie przed jedynie delikatnie mnie piersi bola

Gość Limonqqa77
zrobiłam dzisiaj 2 testy i wyszły mi od razu ze CIĄŻA!!!!!!!!!

Gość gość
No to gratki!!!!!!!!!!!!!!!