Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosia88888

ojciec alkoholik chce ode mnie alimentów

Polecane posty

Gość Gosia88888

witajcie. jestem załamana:( mój "ojciec" chce założyć mi sprawę o alimenty. Nie mam pojęcia co robić. Mama zmarła półtora roku temu, ojciec nie dość, że zrobił z domu melinę, posprzedawał połowę rzeczy by je przechlać z innymi pijakami, to teraz umyślał sobie, że należy mu sie 600 zł alimentów ode mnie, bo jest niezdolny (!) do pracy. jezu nie wiem co robić:( mam 26 lat. zarabiam 1400 zł netto, mam na utrzymaniu małe dziecko. czy ktoś zna się na prawie?

Gość gość
Spokojnie sad weźmie pod uwagę to ze masz dziecko na utrzymaniu.

Gość Gosia88888
mam męża. on zarabia okolo 3000, ale mamy kredyt hipoteczny do spłacenia. jego cała pensja idzie prawie na opłaty. nie wiem co odbiło temu d*pkowi. odkąd pamiętam zawsze pił, bił mamę. ja w wieku 18 lat usamodzielniłam sie i wyprowadziłam się z domu. nie widziałam go od półtora roku. Wczoraj przyszedł do mnie i bez dzień dobry zapowiedział , że idzie do sądu po alimanty, bo on jest niezdolny do pracy i teraz moja kolej (!) bym go utrzymywała:( pomocy.

Gość gość
Nie martw sie on o tym nie będzie decydował tylko sad.Tak tylko straszy i gada bo pewnie nie ma grosza.Znam takie typy.

Gość gość
do prawnika biegusiem , szukaj świadków na to że ojciec pil i bil , że się nie dokładał do utrzymywania rodziny , że sprzedaje wszystko żeby miec na chlanie , teoretycznie może się o alimenty ubiegac ale w praktyce to nie takie hop siup jak on myśli

Spokojnie. Mialam podobna sprawe. Ojciec alkoholik pozwal o alimenty syna. Nie zostaly mu zasadzone. Nic sie nie martw. W razie gdyby doszlo do tego, ze ojciec zlozy pozew, skontaktuj sie ze mna.

Gość panijedna837
beznadziejna sytuacja, moze lepiej poszukaj kogos kto sie dobrze na tym zna. Ojciec mojego chlopaka też byl alkoholikiem. Też straszyl jego ze będzie mu płacił alimenty bo jest niezdolny do pracy. Zapomnial ze matka dziecka pozbawiła go praw rodzicielskich jak dziecko mialo dwa latka.

Gość gość
w opiece spolecznej zapewne maja wywiad srodowiskowy jezeli pil mama pewno korzystala z ich pomocy,na wszelki wypadek zbieraj dowody nagraj dziada telefonem jak schlany ale z tego co iwem nie dostanie w sadzie pracuja ludzie rozumni dobrze tez byc w kontakcie z prawnikiem powiedz dziadu pier.......ny cale zycie piles ale nie bedziesz zyrowal na mnie

Gość gość
jesli mame bil to i na policji maja dowody,jesli nie to chociaz wywiad dzielnicowy zrobi,,,na komendzie kazda osoba ma swoja teczke wiec sie nie martw sad przed wydaniem wyroku wszystko sprawdzi alimentow nie dostanie .ale ty dla spokojnego sumnienia miej na dzida jakiegos haka

Gość zaniepokojona 20
moj ojciec również pije od kąd pamiętam, ale przy tym pracował i utrzymywał rodzinę, niestety szykują się zwolnienia w zakładzie i pewnie on będzie z tych pierwszych, ktorzy odpadną. Przez to że pije to często się z nim kłoce i nie raz uslyszałam że jak go zwolnią to założy mi alimenty. Jestem teraz w ciązy i mieszkam z chłopakiem a wyskość mojej wypłaty jest w granicach 1800zł I teraz mam pytanie.. Czy zostaną mu przyznane jeśli i tak wszystko wydalby na alkohol a na dodatek podczas upojenia jest dosyć agresywny i męczy to wszystkich domownikow a zwłaszcza moją mame ktora jest już bardzo zmęczona tym psychicznie. I nastepne pytanie czy jeśli strarc**pracę i zostanie mu picie bo zawsze to robił jak tylko miał wolne to czy jest możliwość założyc mu sprawe o przymusowe leczenie a jeśli to nie pomoże to wtedy wymeldowac go.. bo zrobi z tego gorszą melinę niż jest.