Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fiolkowa7979

Progesteron 7dpo powyżej normy a ciąża

Polecane posty

Gość Fiolkowa7979

Witam, chciałam sie poradzić, staramy sie o dziecko, 7 dni po owu robiłam progesteron, wynik 32,65 Normy mam napisane: Faza folikularna 0,2-1,5 Faza owulacyjna 0,8-3,0 Faza lutealna 1,7-27,0 Po menopauzie 0,1-0,8 Czyli mam dość wysoki. Zastanawiam sie czymjest szansa na ciaze? Dzis mój 28 dzien cyklu. Cykle mam 29-30 dniowe. Robiłam dzis test z porannego moczu ale wyszedł negatywny.. Jak myślicie ciąża możliwa? Czy kroras z Was tak miała z progesteronem?

Gość gość
ja mam za niski progesteron, i od 1.5 roku nie mogę zajść w ciąże

Gość Fiolkowa7979
Bierzesz luteine po owulacji?

Gość Fiolkowa7979
Nie wiem dlaczego w laboratorium nie podano norm dla ciazy. Na rożnych wątkach dziewczyny jak podawały normy to właśnie z tymi ciążowymi a ja dostałam tylko takie.. :(

Gość gość
nie biorę luteiny po owulacji, po przy za niskim progesteronie nie mam w ogóle owulacji.Teraz biorę luteinę od 10dc by wywołać miesiączkę i od następnego miesiąca wywoływanie owulaji

Gość Fiolkowa7979
Ktoś sie wypowie?

Gość Fiolkowa7979
Podnosze temat, niestety dostałam dziś chyba @, czy ktoś się orientuje czy tak wysoki poziom progesteronu w fazie lutealnej może stanowić problem z zajsciem w ciążę? Przecież progesteron podtrzymuje ciążę. Warto robić w fazie folikularnej poziom progesteronu? Byłam pewna ze tym razem sie udało, były objawy a wcześniej przed @ tak średnio je miałam więc stwierdzilam ze ciąża mozliwa no i 7 dni po owu wysoki progesteron..