Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja 18 miesięczna córka zjadła orzeszki w czekoladzie, co o tym myślicie?

Polecane posty

Gość gość

Ja jem dość często orzechy w czekoladzie, ale robię to tak aby moja córka nie widziała, bo bałam się jej je dawać. Zostawiłam je więc w niewidocznym dla córki miejscu czyli na blacie kuchennym. Po chwili weszłam do kuchni, a ona podsunęła sobie krzesło, weszła na blat i wzięła kilka do buzi. Jak poprosiłam aby otworzyła buzie to orzechy były już mocno pogryzione. Córce niedawno wyszły zęby czwórki, nie ma jeszcze trójek i piątek. Czy na moim miejscu dawałybyście jej orzechy skoro potrafi je pogryźć, czy poczekać jeszcze?

Gość gość
Ja mojej corce w tym wieku dawalam orzechy i bez problemu sobie z nimi radzila. tylko zalezy,co to za orzechy -arachidowych bym nie dawala,maja bardzo duzy potencjal uczulajacy. no ale jak juz jadla i nic jej nie bylo,to raczej uczulona nie jest,choc ja sie na uczuleniach nie znam

Gość gość
to były chyba laskowe, uczuleń nie ma żadnych, z resztą my (rodzice ) również nie mamy, więc o to się nie boję. Martwię się aby się nimi nie zakrztusiła, bo jakby nie patrzeć orzechy są twarde.

Gość gość
No laskowe sa dosc twarde i maja niebezpieczna wielkosc,a widzialas,czy polknela,czy pogryzla? jak gryzie,to chyba nie ma sie czym martwic. Mieksze sa wloskie i cashew,mozesz jej takie zaproponowac,w czekoladzie oczywiscie :p

Gość gość
Mój syn zawsze gryzie i potem wypluwa orzechy ;) nie wiem czemu nie połyka, chodzi jak chomik z wypchaną buzią a potem muszę mu dawać talerzyk żeby wypluł i nie trzymał w buzi, nie mogę postawić miseczki orzechów bo za raz przyleci się napchać, ma wszystkie zęby normalnie gryzie.

Gość szkotka uk
wydaje mi sie ze zaczelam podawac corce orzechy jak nie miala jeszcze roku z tym ze je siekalam. Potem codziennie dawalam jej garstke z platkami rano. Orzechy sa bardzo zdrowe wiec jesli nie ma uczulenia na nie to dawaj jej codziennie - tylko moze wybierz te bez czekolady

Gość gość
Masz na myśli swoją półtoraroczną córkę?

Gość gość
Po pierwsze to pomyśl autorko bo równie dobrze mała spaść z tego krzesła, wziąć coś niebezpiecznego zadławić się etc. Nieszcześcia nie chodzą po lesie, co do orzechów, i to w czekoladzie ja bym nie podawała. Nie są jej w żaden sposób potrzebne a ja bym się obawiała zadławienia.

Gość gość
ty nade mną -aleś jest hiteryczka i przewrażliwiona matka.........:/m

Gość gość
Nie używaj słów których znaczenia nie znasz. Histeryczka można nazwać matke która np. blenduje 2l obiad by się nie zadławił, a nie matke która dba o podstawowe potrzeby dziecka takie jak bezpieczeństwo. Lepiej być ostrożnym o jeden raz za dużo niż o jeden za mało, ale każdy robi jak chce.

Gość gość
Córka pogryzła te orzechy, bo widziałam. Jestem bardzo ostrożną matką, ogólnie to nie spuszczam jej z oczu w ogóle. W kuchni wszystkie niebezpieczne narzędzia takie jak noże, widelce, w sumie to wszystko mam pochowane w szufladach z zabezpieczeniem przez małymi dziećmi. Nie spodziewałam się że mała podsunie krzesło i wejdzie na blat, ale teraz już wiem że to jest możliwe. Dzięki Wam za odpowiedzi:)

Gość gość
Juz roczne dzieci moga jesc orzechy, tylko wiadomo nie cale, zeby sie nei zadlawily. Moja jadla maslo orzechowe z orzeszkow ziemnych i nie miala, i nadal nei ma zadnych alergii

Gość gość
ja mysle ze mam to w d***e