Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ankowapani

kto miał krwawienia w ciąży.....podejrzewam ciążę...możliwe!

Polecane posty

Gość ankowapani

Przed spodziewana miesiączką(2-3 dni przed) mój węch był jak by bardziej wrazliwy na zapachy,co wcześniej nie pamiętam by tak było.Pojawiły się zachcianki,zjadłam kilogram lodów na raz-co mnie zdziwiło,ale nie pomyslałam o ciąży,bo zachcianki bywają też przed .@.Nadeszła miesiączka...pierwszy dzień normalny(nie obfity,nie skapy)A pewnie jutro to będę miała najgorszy dzień(bo bywał zawsze obfity i bolesny)-pomyślałam...Niestety był o wiele skąbszy od pierwszego co mnie zdziwiło.Ale 3 dzień mnie zszokował bo nie było nic a nic.4-5 dzien niewiem czy w ogóle nazwać to plamieniem,bo nawet tego nie przypominało i to w kolorze kawy z mlekiem(przepraszam)i ból podbrzusza jak bym miała pierwszy dzien miesiączki. Od 2 dni okropne mdłości z odr****mi wymiotnymi,które zaczynaja się po przebudzeniu i podniesieniu głowy tak do godz 16-tej oczywiście z niewielkimi przerwami gdy tylko coś zjem.Tak jak bym miała holernego kacy tyle ,że bez bólu głowy. Nie chcę być w ciąży:(Stosujemy sex-stosunek przerywany a do tego w tym m-cu nie kochaliśmy sie często,a pełny stosunek był 3 dni przed spodziewaną miesiączką. Cały czas mnie dziś znów mdli i pobolewa podbrzusze lekko i tak jak by kość ogonowa aod wczoraj nawet po tych domniemanych plamieniach ani śladu. Wiem pójdę do lekarza,ale wiadomo na wizytę muszę poczekać.... Kobitki jak myślicie mam podejrzewać ciążę?Chodzę jakstruta od 3 dni:(:(:(:(

Gość mska
zrób test. :)

Gość ankowapani
dodam ,bo mi sie przypomniało,choć nie wiem czy to będzie miało jakis sens,ze 2dni przed pierwszym dniem miesiaczki siedząc na ławce miałam 2 krótkie,ale mocne jak by skurcze macicy,ale to takie bardzo krótkie jak by ktoś mocno szczypnął mnie w ściankę macicy i zapromieniowało az do krzyża (no inaczej nie umiem tego skojarzyć :D)Te bóle były takie sekundowe,ale aż uniosłam brzuch.Potem o wiele mniejszy taki ból pojawił sie na sekundę w 2 dniu miesiączki.

Gość ankowapani
jejku boje się go zrobić..wiem zachowuję się jak dziecko,ale taka nutka niepewności jak na dzisiejszy dzień jest lepsza:(

Gość mska
czego tu się bać, lepiej zrobić test i problem z głowy, a nie niepotrzebnie się zadręczać... przecież test Cię nie zje !:P

Gość ankowapani
Za kilka dni (4-5)jedziemy nad morze a gdyby okazało sie ,że jednak jestem w ciąży urlop ten okazał by sie nieudany.Mąż zorientował by sie ,że coś jest nie tak.A tak ja mam jeszcze niepewność,brak potwierdzenia, więc podświadomie mam mały luz, co pozwoli mi na (powiedzmy) spokojne zachowywanie się.Mąż spędzi spokojnie zasłużony urlop a to ważne ,bo zasługuje by wreszcie odpocząć,a tak nie wiem jak by na niego wpłynęła ta wiadomość.dy by test wyszedł pozytywnie nie umiała bym tego ukryć i cały urlop podejrzewam był by stracony-eh Wiecie co nie zawracam wam głowy.Jeśli zdecyduję sie na test to dam znać jaki wynik. Nigdy nie wierzyłam ,ze można być w ciąży i mieć NIBY miesiączkę,ale teraz wiem ,ze jak to nie fałszywy alarm ,to takie rzeczy jednak mają miejsce.....................................................

Gość gość
ja mialam tez okres troche skapszy niz zawsze nawet mnie to ucieszylo przez glowe by mi nie przeszlo ze moge byc w ciazy stosujemy prezerwatywy jakied 1.5 tyg po zaczal mnie bolec brzuch mialam skurcze i zaczelam plamic wpierw pomyslalam ze mam owulacje ale ze zaczelo bolec coraz bardziej poszlam na pogotowie okazalo sie ze wlasnie trace dziecko. zrob test bedziesz madrzejsza odemnie

Gość mska
Wiadomość o ciąży byłaby dla twojego męża złą wiadomością i przez to urlop by był nieudany ? Chyba żartujesz sobie....

Gość gość
Nie rozumiem ciebie. Nie chcesz ciąży ale zabezpieczenia olewasz. Dziwne podejście.

Gość gość
po ile wy macie lat???????stosunek przerywany?????? jak nie teraz to za miesiac bedzieszw ciazy, nie przejmuj sie uda sie szybciutko

Gość gość
nawet jak była ciąża to mogłaś poronić więc tak się nie przejmuj autorko - a test nawet pozytywny to utrzymuje się do 2 tyg po poronieniu więc nie panikuj tylko na drugi raz myśl głową a nie **** i zabezpieczaj się

Gość k.a.r.o.l.i.n.a.
hej :) Ja miałam okres dostać 3 dni temu.. zamiast tego w 1 dniu cyklu miałam lekkie plamienia.. na samych wkładkach bylam.. wczoraj tak samo. A dziś czysto.. jedynie przy podcieraniu cokolwiek.. nie wiem co o tym sadzic. Jak myślicie ?

Gość gość
Ja także miałam plamienie, jakby skąpy okres na krótko przed spodziewanym okresem - pomyślalam, ze dziwny ten okres, bo jakiś krótki i skąpy, ale doszłam do wniosku, ze to jednak nie mógł byc okres. A okresu nie dostawałam i nie dostawałam - po jakimś czasie okazało się, że jestem w ciaży, a to skąpe krwawienie to było prawdopodobnie zagnieżdżanie się komórki w macicy. Przy czym ja nie mialam żadnych objawów ciąży - żadnych mdłości, bólu, omdleń itp. - nic, a nic. A siostra koleżanki miała przez 3 miesiące krwawienie jak miesiączka, nie miała żadnych objawów - poszła do gina na rutynową kontrolę coroczną i się dowiedziała, ze od 3 miesięcy jest w ciąży. Była w szoku. Do autorki - boisz się zrobic test, a pytasz się na forum, czy możesz być w ciąży? Jesli uprawiasz seks, to możesz być w ciąży!!!!! Biologia się kłania .....

Gość k.a.r.o.l.i.n.a.
Dzieki za odpowiedz:) Mam w związku z tym pytanie do Ciebie.. Kiedy robilas test? w którym dniu cyklu? Ja robiłam wczoraj, ale wyszedł negatywnie.. dlatego już zaczynam myslec, ze to jednak może okres tylko strasznie, strasznie skapy.. Fakt, ze do tej pory az tak skąpego nie miałam.. I jeszcze jedno.. jakiego koloru mialas te plamienia? Bardziej pod brazowe, czy raczej pod czerwien ? bo roznie pisza.. ja akurat mialam w kolorze rozowo-czerwonym.. i przez ile dni mialas te plamienia? Z góry dzięki za odpowiedz.. :)

Gość gość
karolina ja sie staralam ponad 2 lata o dziecko i jakies 5 razy mialam wlasnie taki okres jak opisujesz...do tego jakies glupie objawy:/Ciazy nie bylo.Lekarz mi tlumaczyl,ze okres ma prawo byc raz taki a innym razem calkiem inny.Organizm kobiety to nie zegarek i w kazdym misiacu cykl moze sie roznic. Wiadomo...zdarzaja sie krwawienia/plamienia w ciazy ale one sa niebezpieczne i trzeba je konsultowac z lekarzem. jednak u Ciebie minal juz termin misiaczki,dostalas plamienia/krwawienia do tego test negatywny wiec w ciazy nie jestes.

Gość gość
Tak tylko ja żadnych objawów nie mam.. a plamienia występują podczas domniemanego okresu.. Moja mama na przykład tak miała.. Zreszta na internecie tez czytałam, że inni maja tak ze w ogole nie dostają okresu i wiedza od razu ze sa w ciąży.. a inne maja tak ze maja slabe plamienia.. U mnie sytuacja jest taka ze owszem nie miałam nigdy strasznie obfitych krwawień.. ale teraz miałam w 1 i 2 dniu cyklu 3,4 kropki czerwone i tyle.. a dziś to 1 kropka..

Gość gość
Dlatego ciężko mi to zaliczyć do okresu.. cos musi być nie tak.. dlatego musze isc i tak do lekarza chyba z tym.. można mieć slabe krwawienie, ale az tak?

Gość gość
To idz do lekarza,zrob sobie badania hormonalne. W ciazy nie jestes,bo i krwawienie i test negatywny

Gość anowapani
Dziękuje za wasze wyrażenia opinii na mój post:) Wiem,że ile wypowiedzi tyle różnych poglądów-słusznie. Może i jestem nieodpowiedzialna tym bardziej ,że już dzieci nie planujemy i mąż mógł by się zmartwić pozytywnym testem,jeżeli takowy by wyszedł.Ale staram się nie współżyć w dniach płodnych.A z innego powodu nie mogę jak na dzisiejszy dzień korzystać z antykoncepcji to tyle. Dziś tez mam mdłości.... momentami straszne(uczucie kaca)Na wkładce od wczoraj czysto...podbrzusze pobolewa.Coś chyba jest nie tak:( Poczekam do przyjazdu z nad morza i jak objawy sie utrzymają dopiero wykonam test. Kurcze a może ja mam jakąś niestrawność lub coś tego typu ?hmmm.

Gość ankowapani
Jednak tak myślę i myślę ,że ta miesiączka była naprawdę inna od pozostałych do tej pory.Wiem ,że w którymś cyklu może się troszkę poprzestawiać i ja mam nadzieję ,że to jest właśnie to:)

Gość gość
podnoszę.

Gość gość
A po co podnosisz?

Gość gość
ponieważ mam podobnie:(

Gość gość
No to opisz w czym rzecz a nie podbijaj dla samego podbijania.

Gość gość
miałam niemal identycznie jak autorka (opis w pierwszym poście)

Gość gość
A test zrobiłaś czy tez nie chcesz jak ona?

Gość gość
zrobię jutro..