Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niski poziom sprytu w Polsce zwany idotyzmem, w Europie zach. jest normą!!!!!!!!

Polecane posty

Gość gość

Narody wschodniej Europy posiadają bardzo wysoki poziom sprytu i radzą sobie w rożnych trudnych życiowych sytuacjach, natomiast Niemcy,Francuzi,Hiszpanie, Anglicy,Włosi,Portugalczycy,Holendrzy, Belgowie i inne zachodnie nacje, potrafią robić tylko to co sami się uczyli przez całe swoje dotychczasowe życie i są wykształceni w jednej dziedzinie!! Np. gdy pęknie opona w samochodzie to oni sami nie potrafią sobie wymienić tylko od razu dzwonią po pomoc. A najbardziej dobił mnie przykład gdy byłem w Danii! Ludzie zostawiają w ich mniemaniu zepsute laptopy tylko dlatego że barany nie potrafią nagrać od nowa Windowsa:D

Gość gość
Pozbieraj i sprzedaj na allegro, zarobiłam w ten sposób kupę kasy :D

Gość gość
blok wschodni to upadł 25 lat temu a wy dalej ...

Gość Polak____Potrafi
MC Gyver, lotnia z betoniarki :classic_cool:

Gość gość
A wiecie z tego to wynika? Ludzie którzy nie do znali nigdy biedy nie nauczyli się kombinować!!!

Gość gość
no nie wiem czy to jest takie złe ten co nie umie wymienić opon, nakręca rynek usług bo da zarobić samochodziarzowi a ten od laptopa nakręca przemysł elektroniczny i wszyscy szczęśliwi a u nas bida z nędzą, mało kogo stać na takie proste usługi i dlatego biedny Polak musiał w przeszłości być złotą rączką tzn. teraz też niektórzy, ci biedniejsi muszą się wykazywać sprytem i pomysłowością aby żyć w tym porypanym kraju

Gość Jadę sama ** 88**
Ta, niby tacy głupi, a jakoś ich państwa są dużo lepiej rozwinięte i żyją na dużo wyższym poziomie, a w Polsce bieda i analfabetyzm. Analfabetyzm to niby ten wyznacznik mądrości?

Gość bo dobrobyt (czyt. normalność)
z natury rzeczy "rozleniwia" - po co kombinować, skoro nie trzeba?

Gość Wariat_jebany
druga sprawa, to ma tez zwiazek z tak zwanym specjalizacyjnym wyksztalceniem - u nas sie to tez zaczelo, ksztalci sie pod katem wybranej specjalizacji, ktora ma waski zakres