Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do rodzicow 2-3 letnich dzieci

Polecane posty

Gość gość
nie przesadzajmy z tym wiekiem ze 2 latki juz musza kontrolwac sikanie i kupy bo nawet lekarz ci powie ze to zalezy tylko od dziecka a nie tylkko od matki ze ten co sie nauczy szybko to dzieki matce czasami inne dzieci poprostu zaczynaja wołac i tylko matki musza dac na nocnik a inne dzieci nie potrafia wstrzymac siku i kupe wiec trzeba cierpliwosci i obserwacji ja tak robie od 3 mieesiecy kiedy jest juz ciepło i narazie nie zdazy mi zrobic na nocnik bo nie czuje ze idzie siku czy kupa tylko chodzi bez pieluchy i zsika sie tam gdzie stoi na sczescie mam taras wiec spoko a w domu parkiet zero dywanów i naprawde nie mozna kryrtykowac innych jak sie nie zna przypadku ja dzieku temu ze wiem ze to ciezzka sprawa nigdy nie bede patrzec krzywo na dzieci 2 naawet 3 latki z pieluchami bo nie patrze pod katem swojego dziecka jak niektore co 1,5 roku im juz sikaja wiec kazde dziecko tak moze hehehheeh to załosne takie mateczki

Gość gość
mój synek ostatnio jechał na rowerku biegowym w majtkach i jeszcze w nie upalny dzień ale obsikał sobie spodnie po drodze bo sika sam na stojąca ale tak niefortunnie stanął że spodnie mokre i co miał w mokrych jeansach jechać? to już lepiej w majtkach nie oceniajcie ludzi jak nie macie obrazu sytuacji a zwłaszcza kiedy nie macie własnych dzieci albo macie dzieci chodzące aniołki

Gość gość
to dziwne ze 2-3 latki smigaja w pampersach, taki 2 latek to juz sam powinnien robic do nocnika, przeciesz czuje kiedy kupka, kiedy siku a jak nie to trzeba do lekarza

Gość gość
nauka sikania: gdy dziecko rano wstaje wsadzamy je na nocnik, dajemy mu pic, duzo pic i na nocnik, puszczamy wode z kranu, latem dzicko moze biegac w samych majtach po podworku wtedy zobaczy swoje siki i zakuma ze gdy cos czuje to sika

Gość gość
sorry ty powyżej 2 latek nie musi czuc bo byłam u lekarza i do 3 lat sie rozwija czucie wiec nie pieprzcie głupot jak nie wiecie takie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
idz do lekarza jak dziecko 2 letnie nie sika do nocnika pojjeeeebało ją hehehe

Gość gość
Gościu- tu nie przetłumaczysz,że dziecko do trzech lat może chodzić w pampersie,bo zaraz zostaniesz od leniwej wyzwana:) ja też na ten temat z pediatrą rozmawiałam,bo córka ma dwa lata i np na dłuższy spacer musi mieć pampersa. Inaczej zesika się tam gdzie akurat stoi,powie co prawda sisi,ale jak już sika:) w domu jest mi Ją łatwiej upilnować i pójść do toalety,ale np w autobusie nie wytrzyma tych paru minut zanim wysiądziemy i zesika się w wózku.

Gość gość
2-3 latek to nie 5.nie ma nic zlego ze dziecko chodzi w pampku.a ty trzymaj nos w swoich gaciach

Gość mama dwóch dziewczynek
Moja 2,5 letnia córka też miewa jeszcze "problemy" z załatwianiem swoich potrzeb fizjologicznych, np. nie potrafi na łonie natury. Właśnie wróciliśmy z 3 tygodniowych wakacji i miałam trochę zamieszania a inni może teraz rozmawiają o "durnej matce, która stawiała nocnik na leśnej ścieżce" ;-) Dzieci są różne, moja np. jest bardzo uparta i ma swoje nastroje, które nie sposób pokonać. A dziś niosłam ją z mieszkania mamy do samochodu bosą, bo wychodząc już prawie włożyła nogę w miskę z wodą psa - w bucie, skarpecie... starsza chciała gazetę, wiec jeszcze z małą bosą na ręku zaszłyśmy do sklepu. Też dziwny widok - wystrojone i dziecko bose ;-) Różne są sytuacje. Raczej na co dzień dzieci w pampersach zamiast spodni nie chodzą - najpewniej coś im się przydarzyło. Mnie razi widok nagich "tyłków" - dzieci w samych koszulkach, albo całkiem nagich na plażach np. to jest nie do przyjęcia. Kiedyś jakaś mama pisała, że dziecko chodzi po domu nago, bo jest upał i przy okazji "nauczy się szybciej nocnika" ;-( okropne ;-(

Gość gość
co sądzicie o pomyśle, żeby nie używać pampersów? bo jestem w ciąży i tak się zastanawiam... czy te ekomamy maja rację czy przesadzają... http://dzieci.pl

Gość oj tam tam
No ja przyznam z moje dziecie tez chodzi w domu bez majtek .Wlasnie po to żeby szybciej nauczyło się korzystać z nocnika :) Jednak na plaży nie łubie jak dzieci biegają na golasa.