Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

w 9 miesiacu czuje sie, jakbym miala za chwile pęknąć

Polecane posty

Gość gość

nie wiem dlaczego akurat dzisiaj tak sie czuje ? mam duzy brzuch ale do tej pory w miare mi nie przeszkadzal dzisiaj czuje sie jednak okropnie spieta od srodka, jakby juz na nic miejsca nie bylo, czuje dyskomfort. co to moze oznaczac ?

Gość gość
po prostu skóra na brzuchu jest już bardzo napięta, dzidzia ledwo już się mieści w brzuszku, za niedługo będzie na świecie:)

Eh, jakbyś o mnie pisała. A dziś jeszcze zachciało mi się łazienkę sprzątać, spociłam się jak szczur, syn wisiał na plecach, brzuch przeszkadza i teraz jakbym padła to bym może do porodu dopiero wstała. Ale już bliżej niż dalej i nie wiem co gorsze w sumie :P

Gość gość
ale mi to przyszlo tak nagle, dzisiaj wiadomo, ze od dawna mam ten brzych wielki ale nie czulam nigdy tego spiecia. A teraz czuje kazdy cm skóry, boje sie ze jeszcze na koniec wyjda mi rozstepy - do tej pory nie mam ani jednego

Jestem w 39tc, a rozstępy wyszły w 37 ;/ Tak jak i w pierwszej ciąży, cholera. A u Ciebie to pewnie brzuch się spina już, jakieś przepowiadające czy coś. Ja czasem mam taką nadwrażliwość skóry na brzuchu, że dotknąć się nie mogę, tak mniej więcej od dwóch tygodni.

Gość gość
to moja druga ciaza, w pierwszej nie mialam ani jednego rozstepu ale nie czulam sie tez taka napompowana jak dzisiaj :) duzo tych rozstepow Ci wyskoczylo ? troche szkoda, ze tak na koniec. Ale wszytskiego mozna sie spodziewac

Widzę, że rozciągnęły się znowu te z poprzedniej ciąży i doszło kilka powyżej pępka, których nie miałam, s**t. Jednak widzę też, że brzuch mam zdecydowanie inny niż w pierwszej ciąży. W ogóle inaczej się czuję, inaczej przechodzę. Nie na rękę mi to, bo w pierwszej czułam się jak młody bóg, a teraz jak stara rozklapiocha :P