Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego ludzie tak podniecają się Krakowiem i Wrocławiem ?

Polecane posty

Gość gość

Wroclaw ma tylko ladne centrum tj rynek stare miasto a dalej to zwyczajne miasto, dość specyficzne wystarczy obejrzec np Pierwszą miłość, nie powiedzialabym ze jest piękne, nie zachwycil mnie w ogole. Kraków jest znacznie ladniejszy, ale strasznie zaniedbany. To jakiś PR ? Moda na Wrocław ? Kazdy sie tam pcha jakby bylo po co.

Gość gość
W tym na roku na pewno się wybiore, nigdy nie byłam :)

Gość gość
W jakim sensie specyficzne?

Wrocław ma brzydkie punkty, ale każda dzielnica ma swojego ducha. Innego ducha ma ołbin, innego mają Karłowice, a jeszcze innego osobowice. A zgoła zupełnie innego południowe dzielnice. Inne miasta są tego ducha pozbawione.

Gość gość
wroclaw jest paskudny :O jedynie ten ogród japoński czy jak on sie nazywa jest fajny, tak to straszna lipa :O Trójmiasto jest ciekawsze no i nad morzem. A z Wrocławia w góry jednak kawałek, wody nie ma tylko brudna wstrętna Odra :O Krakowa nie lubie ze względu na ludzi, wyzej srają niz d*pe maja. To samo w Warszawie tylko tam ''sranie'' wyglada inaczej - lans na maxa i udawanie ''światowców'' a słoma z butow wystaje

Warzawy? Dobre żarty. Cała Warzawa była powojnie zbudowana. Okoliczne chamstwo się tam zjechało...

Gość Wielkopolanka pelna geba
Poznan wart poznania ;)

Gość gość
Dla mnie Krakow jest piękny- mowie o starym centrum, bo dookola - hem , ale tez niedawno"odkryłam" LUblin

Gość gość
Warszawa tez ma swoje duchy :D Praga, Grochów - patologia :D Bemowo, Bielany - patologia deluxe czyli blokowiska Ursynów - ''lepsze'' blokowisko wyborców PO i Palikota Białołęka - wieś z całego kraju w gównianych ogrodzonych drutem tanich blokowiskach szumnie zwanych apartamentami, Nowotwory, Tarchoguufno itepe Rembertów - poligon Targówek - gorsze blokowisko :classic_cool: i tak dalej ogolnie jedna wielka sraka, moze za wyjątkiem Wawra i Wesołej

Takie karłowice mają klimet nieco wiktoriański. Jest rzeczka, jest wieża ciśnień jest nawet tam rynek. Tam czuć harmonię między czterema żywiołami i czuć piątą esencję przenikającą wszystko. Co innego jest na ołbinie. Jest tam trochę patologii, ale dominują zabytkowe kamienice i czuć fajny lekko gotycki klimat...

Gość Beruthiel
W ogrodzie japońskim we Wrocku nic nie ma. Centrum Wrocławia mi się podoba. :)

Gość gość
a co takiego ladnego maja pyry poznanskie

Nie rozumiem tego opluwania, macie jakies kompleksy i w ten sposob je sobie rekompensujecie? Krakow ma cudowna Starowke, Wroclaw tez klimatyczny, bardzo spodobaly sie kiedys torunskie kamienice, nigdzie takich nie ma, az czuje sie Krzyzakow ;) Warszawa moze na pierwszy rzut oka nie zachwyca, ale dla kogos kto tam mieszka z pewnoscia ma wiele urokliwych miejsc. A zakazane dzielice znajdziecie w kazdym punkcie na mapie...

Poznan teraz ma...remonty :D jak chcesz zobaczyc w centrum dol na glebokosci duzej kamienicy, to zapraszam :D pod glownym rondem i ulica byl podziemny parking i muzeum motoryzacji. Teraz wszystko zburzono, zeby nowe rozwiazania komunikacyjne wprowadzic. Polaczony bedzie dworzec pkp i pks. I jeszcze mpk. Zeby latwiej bylo dojezdzac, zeby zmniejszyc korki. Ale zanim bedzie lepiej, musi byc gorzej :D Poza tym polecam Stary Rynek, zwlaszcza dla imprezowiczow, zwlaszcza w weekend. Knajpa na knajpie. Wszystkich zwiedzic nie dasz rady, chyba, ze na pol roku zostaniesz :D

Gość Przyjaciółka  sów
Jestem z Katowic, ale za najpiękniejsze miasto uważam Bielsko - Białą. Śliczny jest też Cieszyn. Kraków i Wrocław też mi się podobają, ale tylko w centrum.

Gość gość
Wrocławski Rynek jest bardzo piękny, po odnowieniu dużo zyskał.

Gość gość
miszkalam za grania i dawni nie jezdzilam po Polsce - zaczelam i patrze, jak pieknieja nawet male miasteczka, ryneczki, jest naprawde co ogladac w mijscach, ktorych bym nawet nie podejrzewala. Dieje sie w wiekszyvh miastach _Poznan, Lublin, ale pamietam kiedys np. Wejherowo bylo synonimem najgorszego zapyzialego zad*pia - teraz jest sliczne

Gość gość
no krakow paskydny i smierdzi wszedzie, we wroclawiu nie bylam

Krakow rulez :classic_cool: miasto królów i elity tego kraju 🖐️ oprócz tego lubie Gdansk

No Wrocław był zniszczony w czasie wojny w 65%, to nie ma się co dziwić, że często jest pomieszanie z poplątaniem, bloki. Kraków nie był zniszczony.

w ogóle polskie duże (i mniejsze też) miasta sa piekne, nowoczesne i zadbane. po wizycie Rihanny i jej fotach na Twitterze dużo obcokrajowcow jest zaskoczonych wygladem np Sopotu i już planuja wycieczki do Polski:P ktokolwiek z moich znajomych zagranicznych był w Krakowie, Poznaniu, Wrocławiu - zawsze wraca, zachwycony jakoscia i klimatem:) mamy swietne budownictwo, przyrode, jedzenie, zróznicowanie w krajobrazie, goscinnych ludzi i dobre ceny. polskie miasta rulez 🖐️

Jak to będą takie ćwierć mózgi jak Rihanna przyjeżdżać, to może lepiej nie.

Loooser;) to tak pół żartem, pół serio. ale całkiem serio - byłam chyba w wiekszosci wiekszych miast europejskich, i jednak Krakow jest naj :P

Gość kotka mrauu
Wrc jest najfajniejszym miastem w Polsce, pełen młodych ludzi, ze swoim klimatem, żadne miasto go nie przebije, ja przeżyłam tam naprawdę piękny okres swojego życia, kiedy tam mieszkałam (ale to jest moja subiektywna ocena), teraz mieszkam pod Krk i nie jest to już to samo :) choć Krk też bardzo mi się podoba nie ma już dla mnie takiego uroku jak stary, kochany Wrocek aaa no i we Wrocku mieszkają najprzystojniejsi faceci, szczególnie w tej części za przejazdem kolejowym ;)