Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola Olasik

Jakie znacie sposoby na migrenę ?

Polecane posty

Gość Ola Olasik

Szczególnie kiedy napadnie Cię atak w pracy, straszny ból głowy, a trzeba być w formie? Czy ktoś słyszał o Zolmilesie?

Gość gość
ponoc solpadeine jest skuteczne na migreny bo wlasnie duzo szperalam na necie bo szukalam cos dobrego na bol zeba, no i pomoglo.

Gość gość
mi na prawdziwą migrene pomagały tabletki rozpuszczalne w wodzie Eferalgan z Kodeiną, ale to tylko na receptę + ciemny pokój, cisza. Później odkryłam jeszcze te plastry chłodzące na czoło Apap. Ból od niech nie mijał, ale delikatnie łagodniał. Polecam spróbować, kazdy organizm jest inny. Dobre są też tabletki bez recepty Saridon.

Gość under pressure
U mnie solpadeine, mimo że polecana przez neurloga, nic nie pomogło. Eferalgan i kodeina - rzeczywiście działają, niestety na receptę.

Gość gość
Zolmiles jest od niedawna dostępny, to zupełnie nowy lek. Przepisała mi go moja lekarka, wg mnie jest rewelacyjny, działa natychmiast po zażyciu i nie trzeba wcale popijać wodą, rozpada się w jamie ustnej. Dotychczas nic mi nie pomagało, jedynie ciemny pokój, absolutna cisza i sen, dużo snu.

Gość lyche
Zolmiles miałam okazje wziąć raz i muszę go kupić. nie wiem czy przyzwyczaiłam sie do poprzednich leków i one słabo na mnie działały czy to Zolmiles jest taki rewelacyjny, ale dała mi go koleżanka w pracy na potworny ból głowy i bardzo szybko mi przeszło bez żadnych skutków ubocznych. czasami po lekach mnie muli, a w tym przypadku nic złego sie nie działo. Przy najbliższej okazji poproszę lekarza o receptę.

Gość gość
najlepszym lekiem na migrenę jest orgazm

Lekarz niedawno przepisał mi jakiś lek na migrenę, ale niestety jest on nieskuteczny. W ogóle nie daje rady z bólami, jakie mnie dotykają. Szukam informacji o czymś bardziej skutecznym. Nigdy nie słyszałam o Zolmiles. To jakaś nowość??? Faktycznie pomaga? Jestem wykończona już tymi atakami migreny i naprawdę chciałabym znaleźć coś, co mi pomoże :/

Gość gość
Zaciekawił mnie ten nowy lek Zolmiles, może wreszcie pojawilo się coś co mi pomoże... straszne sa te moje migreny. Z ulotki brzmi obiecująco.

Gość nie_umiem_tego_zrobic
mi niestety na migrene nic nie pomaga, nawet jak wezme tabletke to bol nie mija tylko lagodnieje na kilka godzin. Przez to po prostu trzeba przejsc

Gość nie_umiem_tego_zrobic
a glowa niestety boli mnie bardzo czesto, bo kilka dni w tygodniu, ale nawet lekarz nie wie co mi jest

Gość gość
Mnie pomógł Zolmiles, wzięłm go jak te oktopne symptomy zaczęły pojawiać się (nie będę opisywyć jakie, bo wszyscy migrenowcy znają to mdłe uczucie kiedy zbliża się....) byłam wtedy w Centrum Handlowym i o dziwo wszystko minęło.... jaka ulga mówię wam... warto sprobować.... Jest na receptę więc trzeba udać się do lekarza.

Muszę w takim razie zapytać mojego lekarza o ten Zolmiles. Sceptycznie jestem nastawiona do każdego leku, ale mimo wszystko łapie się każdej iskierki nadzie,że znajdzie się coś, co mi w końcu pomoże. A on łagodzi bóle, czy zupełnie je likwiduje od razu po zażyciu???

Gość flying fox
A ja myślę, że za dużo w tym temacie nazwy leku na Z...:O To żałosne, że firma farmaceutyczna musi uciekać się do reklamy (!!!) leku na forum. Lek powinien bronić się sam - SKUTECZNOŚĆIĄ DZIAŁANIA, nie reklamą szeptaną... Jeszcze raz - wstyd:O:O:O

Gość gość
excedrin migrastop, polcam

Gość gość
chyba tak bo ten zolmiles nie pomogl mi wcale wiec reklamowc sie musi zeby ktokolwiek toto kupil:))) nie polecm!

Gość gość
podobno sex jest dobry, jak czuję, że migrena nadchodzi(te pierwsze objawy) to biorę męża za fraki i do wyra i przechodzi.

Złagodzić ból można nosząc okulary przeciwsłoneczne i weźmie się leki na migrenę przy pierwszych objawach...ale poza tym o po prostu trzeba przeboleć.

a, zwykłe leki typu paracetamol czasami mi pomagają, jak wezmę w miarę wcześnie...ale nie polecam, bo zalecana dawka to 2 500tki, a ja biorę 4 :/

Gość gość
Eeee nie ma co się umartwiać, trzeba szukać przyczyny, każda migrena ją ma.... ja chyba znalazłam i stosuję specjalną dietę i ataki zmniejszyły się, a na wszelki wypadek noszę przy sobie właśnie Zolmiles (czuję sie zabezpieczona).

Gość Nembutsu
Joga Kundalini

Gość gość
Joga i jeszcze do tego pobudzenie kundalini, co za luksus w dzisiejszych czasach rozpędzonych do granic wytrzymałości organizmów ludzkich. Musisz latać do pracy, przebijać się przez korki i siedzieć nadgodziny... a migrena cię ciapnie i co? Usiądziesz w lotosie na tafli nieskazitelnie gladkiego jeziora? Mamy leki, cudowne wyswobodziciele z naszych dolegliwości. Bierzesz Zolmiles i już możesz działać dalej :) A tak apropos, udało ci się już z kundalini?

Gość mamaallllalalala
15 tabletek Acodinu, polecam

Gość Albinata
Słuchajcie dziewczyny. zastanawiam sie nad tym zolmilese i mam pytanie. czy żadna z Was nie miała skutków ubocznych w postaci mdłości i bólu żołądka? Większość leków powoduje u mnie mdłosci, a tego leku jeszcze nie próbowałam, a chetnie bym to zrobiła. Słyszalam nie tylko na tym forum dużo dobrych opini

Gość Albinata
Doskwiera mi zgaga i bardzo luźne śmierdzące stolce, do tego dochodzą bardzo śmierdzące jakby sfermentowane gazy które wypuszczam w naprawdę dużych ilościach. Zauważyłam też wydobywanie się z odbytu śluzu, głównie przy oddawaniu stolca tzn taką jakby przezroczystą galaretkę i dość częste swędzenie odbytu. Nie wiem czy to ma związek ale ciągle spływa mi jakaś flegma po tylnej stronie gardła i oczywiście muszę ją często odkasłwyać, odchrząkiwać. Do tego odczuwam senność, rozkojarzenie, rozdrażnienie. W młodości (czasy podstawówki) wydaliłam glistę ludzką odbytem (wtedy nie wiedziałam co to) wiadomo dla dzieciaka to ogromny stres tak więc nikomu o tym nie powiedziałea, w szkole średniej zrobiłam sobie badanie na pasożyty i wyszło że jestem "czysta moralnie" choć nie wiem co sądzić ponieważ oddałam tylko 1 raz stolec do badania (nasza wspaniała służba zdrowia)

Gość gość
Mnie pomógł zolmiles i nie miałam żadnych sensacji, najgenialniej jest jak czujesz, że ten piekielny ból uspakaja się i już wiesz, że za chwilę ŻYJEŚŻ

A jakie macie objawy migreny??? Kiedy wiecie, że nadchodzi? Moją migrenę poprzedza aura. Nic nie widzę zupełnie. Najgorzej, jak dopada mnie, gdy jestem np. w pracy, albo na mieście. To coś strasznego. Jeszcze bardziej się stresuję i ból jest bardzo silny!