Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

stookroteczka

Bóle podbrzusza !!

Polecane posty

Witam !! Mam problem od kilku tygodni moj brzuch twarnieje co jakis czas i nie wazne czy leze, siedze czy chodze, moj gin powiedzial ze mam sie nie przejmowac bo szyjka jest w normie ale kiedys mi sie obilo o uszy ze on olewa jakiekolwiek bole i napinania brzucha dla niego to norma w ciazy a ja mu uwierzylam gdyz to moja pierwsza ciaza .. dzisiaj mam bole podbrzusza tak jakby ktos mnie skopał az nogi mnie bola i plecy nad pupą nie wiem co mam robic czy jechac do szpitala czy co caly pierwszy trymest przelezalam w szpitalu gdyz mialam obfite krwawienia i ciaza zagrozona, jak to lekarz powiedzial "sa male szanse na uratowanie ciazy" a jednak sie udalo i teraz strasznnie sie martwie a dodam ze zaczal mi sie 27 tydzien ciazy

Gość gość
Jak dla mnie są 2 opcję jedź do szpitala albo idź jutro do innego ginekologa

boje sie isc do szpitala bo tam sie na patrzylam jak traktuja ciezarne ktore cos boli .. nie wierza im i sadza ze wymyslaja sobie bole

Gość gość
ja bym sie wybrała do innego ginekologa, prywatnie

chodze prywatnie gdyz nie mam 17 lat dopiero za 2 miesiace koncze 18 a weszla jakas ustawa ze do 18 roku zycia do ginekologa tylko prywatnie no chyba ze jest to gin dzieciecy ale w mojej miejscowosci takiego nie ma .. place za kazda wizyte 130 zl i moj gin uwaza ze bole i twardnienie brzucha to norma. Jak leze to mnie nie boli no chyba ze zmieniam pozycje to straszny bol odczuwam a jak chodze to zgieta w pol tak mnie wszystko ciagnie

Gość gość
hej ja jestem w 32 tygodniu ciąży i też mam bóle brzucha dość silne od dobrych kilku (jak nie kilkunastu) tygodni, mój ginekolog mówi, że tak się zdarza, bo skoro szyjka jest ok, łożysko jest ok i mała w normie, to najprawdopodobniej więzadła macicy się rozciągają. Wbrew pozorom może za mało się ruszasz?? Ja też miałam ciążę zagrożoną i dość długo musiałam leżeć, teraz zauważyłam, że dłuższe spacery mi służą i jak robię to regularnie, to brzuch mnie mniej boli, a wystarczy, że gorzej się czuję i poleżę dzień czy dwa, to potem znowu tak mnie boli, że z boku na bok nie mogę się przekręcić.

nie no ja raczej od 20 tyg ciazy sporo chodze i po schodach i wgl bo na 2 pietrze mieszkam w bloku ale takie bole teraz mam ze sa nie do wytrzymania momentami i czasami jak stoje to mi brzuch znowu twardnieje a jak sie poloze i leze ciagle w jednaj pozycji to jest wszystko dobrze. zauwazylam tez ze bialy sluz ze mnie leci

Gość gość
ale biały śluz jest jak najbardziej ok

Ja właśnie z tego powodu byłam w szpitalu w tym tygodniu (18tc), ale tak jak dziewczyny piszą - stwierdzili, że szyjka jest ok, łożysko też, macica miękka, dziecko ma się dobrze. Dali mi luteinę 2x2 i nospę 3x1. Brzuch od niedzieli mam stale twardy. Powiedzieli, że niektóre kobiety w ciąży tak po prostu mają. Jeżeli pojawią się plamienia mam od razu jechać na izbę przyjęć, a teraz odpocząć i się wyluzować.