Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kurcze dlaczego wszedzie trzeba chodzić prywatnie?

Polecane posty

Gość gość

tak sobie dziś myślę o NFZ....zapisałam się do dermatologa bo jestem w ciąży a jakąś wysypkę dostałam. I wizytę mam za 3 tyg! więc będę musiała zapewne isc prywatnie. Do ginekologa chodzę prywatnie ( chciałam się zapisać na nfz to miałam czekać 5 tyg bo pierwszeństwo mają tlyko kobiety z ciążą zagrożoną), do dentysty prywatnie bo kolejki takie, że masakra. Na wizytę u ortopedy ostatnio czekałam 4 tyg. Brat dzieci musiał dac do prywatnego przedszkola bo do publicznego się nie dostały. Kurde czy w tym kraju za wsyztsko trzeba płacić mimo, że z wypłaty nam tyle kasy odciągają na wszystko?

Gość gość
Na pierwsza wizytę u dentysty zapisałam się za trzy tygodnie, kolejna po tygodniu. Dermatolog za dwa tygodnie. Ginekolog od ręki na numerki, ciężarne są zapisywane na wizyty wtedy kiedy trzeba i jak coś się dzieje to są przyjmowane. Badania krwi od reki, usg w ciągu dwóch tygodni. W lux-medzie wizyta u dermatologa jest gwarantowana w ciągu dwóch tygodni, wiec to nie jest długo.

Gość gość
Moim zdaniem to polacy sa sobie sami winni bo za komuny jak chcialo sie cos zalatwic trzeba bylo isc z koperta i tak ciagnelo sie to latami , bo jak nie poszlas nie dalas w lape moglas sobie pomarzyc i tak sie nasi lekarze przyzwyczaili do tego ze dostaniesz sie ale za kilka tygodni badz miesiecy wiedzac ze taki sie zadluzy nawet , ale pojdzie prywatnie nie oszukujmy sie ze tak nie ma nawet na porodowkach oplaca sie polozne by mozna bylo rodzic jako tako po ludzku rozumie tez kobiety , ktore placa ,bo chca byc traktowane po ludzku ale do czego to prowadzi ?

Gość gość
czekanie w ciąży na dermatologa 2 tyg? ja bym z nerwów padła. Miałam okropnie swędzącą wysypkę, już nie wpsomne o tym że wyglądałam jak jakis potwór. Na dermatologa miałam czekac 3 tyg. Nie wiem jak bym wytrzymała. Musiałam więc iść prywatnie. Okazało się, że mam łupież różowaty gilberta. Nie wiem jak bym wytrzymałą przy tak swędzącej wysypce te 3 tyg. Na ginekologa u mnie trzeba czekać przynajmniej 3 tyg i ciężarne nie sa przyjmowane od ręki dlatego tez chodzę prywatnie. do dentysty też bo na nfz za zniecuzlenie i tak musiałąm dopłacac, za lepsza plombę to samo

JAKĄŚ wysypkę MAM a JAKIEJŚ wysypki DOSTAŁAM a jak się jest w ciąży to przepraszam ale trzeba się domagać natychmiastowej wizyty a nie czekać kilka tygodni... jesooo z wysypką chyba bym się wściekła poza tym lekarz też człowiek i często ci nfz-owi przyjmują drugie tyle pacjentów bo jednak są lekarzami z powołania a prywatnie no cóż czasem trzeba ale jak się płaci to się i wymaga

Gość gość
Może dostała w prezencie. :classic_cool:

Gość gość
bo wszedzie pracujecie na umowy smieciowe albo na czarno, wiec czego chcesz, budzet to nie garnek bez dna, z ktorego mozna bez konca krasc. Nie chcecie placic podatkow, skladek zdowotnych, ubezpieczen, godzicie sie tez na takie prace, gdzie tego nie robia. To nie ma nic za darmo. W krajach skandynawskich sa wysokie podatki, ale za to masz super drogi, darmowa sluzbe zdrowia, edukacje dla dzieci itd. Cos za cos, jak 90% spoleczenstwa (razem z rzadacymi ) kombinuje jak tylko nie placic ze swojej wyplaty danin na funkcjonowanie panstwa, to musicie potem placic prywatnie za uslugi. Nikt nie che pracowac za darmo, ani pielegniarka, ani nauczycielka, ani lekarz, ani policiant, ani strazak, a kazdy chce wszystko za darmo. Tak sie nie da...

Gość gość
ja mówiłam, że jestem w ciąży i nic...musiałam czekać...

Gość gość
to ja nie wiem, gdzie ty żyjesz, u mnie ginekolog za 3 dni i wcale nie trzeba być w ciąży, dentysta za 2-3 dni, dermatolog 7-10 dni, wszystko na nfz

Gość gość
U nas dermatolog ok 1 miesiac czekania, dentysta zapisy pierwszego na nastepny miesiac np 1 lipca zapisujemy sie na sierpien. Ginekolog w ten sam dzien ale kolejka od 4,30 siezbiera juz,wdodatku konowaly same, nie chca kierowac na badania nie chca wypisywac lekow na podtrzymanie mimo poronien wczesniejszych zasada jak ma sie utrzymac to sie utrzyma a jak nie to lepiej poronic wczesniej.

Gość gość
to wam współczuje, ja już nie pamietam, kiedy byłam u prywatnego