Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co robią wasze dwulatki, gdy bierzecie kąpiel

Polecane posty

Gość gość

zostalam sama na tydzien z dwuletnim synem i kurcze, dzis usnął o 22.30 i dopiero wtedy mogłam się isc ogranąć; chętnie wykąpałabym się wczesniej, ale nie iwedzialam jak go zając

Gość gość
mój codziennie zasypia ok.20-20.30,wtedy się kąpie

Gość gość
.. podglądają :P

Gość gość
Ja dzisiaj kąpałam się razem z córką ;) Miała ubaw na całego, prawie jak w aquaparku :P ale po skończonej zabawie, tata wziął z łazienki, ubrał, nakarmił i uśpił. a ja mogłam spokojnie zadbac o swoje ciałko;) w ogóle córka często się kąpie ze mną, a jak nie to asystuje,troszkę się bawi w swoim pokoju,albo ogląda bajki.Ale wtedy to jest szybki prysznic,a nie kąpiel z pianą.

Gość gość
nie mam dzieci

Gość czerwona.porzeczka
a nie boicie sieże dziecko coś 'zmajstruje'? wyskrobie się na stół i spadnie np?

Gość gość
Ja swojego raz zostawiłam przed bajkami, efekt był taki że leciałam goła, w pianie bo się maleństwu wygaszacz ekranu włączył i próbował trzepać klawiaturą żeby bajka była... Generalnie kąpie się z mężem, jeśli jestem to zabieram go a mąż kończy sam, jak jestem z nim sama wieczór wolę najpierw jego wykąpać a potem jak śpi to ja idę pod prysznic. Mamy łazienkę łączoną z toaletą, półkę pod umywalką, musiałabym zostawić gołe ściany a wtedy po minucie wyłby z nudów albo wskakiwał mi do wanny. Nie ma szans zostawić go poza łazienką, zwłaszcza jak woda leci, nigdy nie wiadomo co mu do łebka przyjdzie.

Gość gość
Śpią. Chodzą spać około 20-ej.

Gość Rozterkowa Mama....
Mój Synek jest już trochę starszy ale od początku był ze mną w łazience podczas kąpania czy brania prysznica. Na początku wstawiałam Go w nosidełku śpiącego, potem jak zaczął mniej spać to doszedł pałąk z zabawkami, później nosidełko zamieniliśmy na krzesełko do karmienia - można było Go zapiąć więc wiedziałam że nie wypadnie, dawałam zabawki, książeczki, a tak właśnie od około 2 lat zabieraliśmy jego mały fotelik, dużo książeczek, autek czy innych zabawek - sam sobie wybierał i grzecznie się bawił. Nigdy nie miałam żadnego problemu, może właśnie dlatego, że od początku tak sytuacja wyglądała ale nie wyobrażałam sobie zostawić Synka gdzieś indziej, tak miałam Go cały czas na oku i nie musiałam się spieszyć i martwić.

Gość piggy piggy
Zabieram do lazienki i daje jakas ksiazke -albo jak cce,to wrzucam ja do jej pokoju z bajka na kokorce na youtubie i wim,ze dopoki bajka leci,nie ka sily,zeby sie ruszyla. Ale ja sie nie kapie,tylko pysznic,zeby i takie tam

Gość gość
Moj wtedy sypial...Ale macie problemy! I dziecko w lazience :-D

Gość gość
Ja to gdzie? Ogladala bajke albo sie bawila. Moje ziecko w tym wieku bylo juz rozumne, rozumialo wszystko, potrafilo mowic calymi zdaniami, wszystko mozna bylo wytlumaczyc, nie mialo glupich pomyslow, o od poczatku byly stawiane granice. A teraz matki 2-latki traktuja jak male dzidzki-to macie. Zreszta ja nigdy nie kapaam sie z dzieckiem przy d***e czy dopiero gdy spalo albo gdy maz byl w domu. No i podstawowa zasada-moje dziecko chodzi spac maks. o 21.30.

kąpałam się razem z nim, zresztą dalej nam się zdarza, choć aktualnie zamienił mnie na Mc Quina i Złonka....i to oni maja pierwszeństwo w wannie

Gość gość
Od urodzenia czeka w lozeczku i grzecznie się bawi

Gość gość
jak dzis zostawilam moja 4,5 latke w domu na chwile. ona jadla a ja poszlam wywiesic pranie na powdorko, efekt taki ze moje dziecko w pizamie wyszlo za mnie na dwor.

Gość gość
Na pewno umrze od tego :D pierwszy miesiąc maż był w domu więc pilnował. Potem zawsze jest w lozeczku i się bawi. Kapie się zawsze rano

Gość gość
Moja córka jak była maleńka to brałam ją w nosidełku do łazienki...ale dwu latka? Moja też już mówiła i była bardzo rozumna, więc nie miałam problemu z kąpielą, nawet jak byłyśmy same w domu:)

Gość gość
autorko, nie masz innych problemów?