Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile kosztowalo was prywatne prowadzenie ciazy?

Polecane posty

Gość gość

Ile kosztowala was wizyta, co ile mialyscie wizyty, ile kosztowaly badania,i ewentualne leki. Ja jestem na poczatku ciazy i jestem zmuszona chodzic prywatnie i chcialabym wiedziec. Szczegolnie interesuje mnie koszt tych pierwszych badan.

Gość oj duzzzoooooooooo
150zł wizyta. Na początku wizyty co 2 tygodnie bo miałam problemy z ciążą, później do końca ciąży wizyty co 3 tygodnie. Do tego 2 badania prenatalne (jedno koszt 300zł), d*phaston do 20 tygodnia. Opakowanie bodajże 40zł kosztowało, w opakowaniu 20 tabletek a ja brałam 3 razy dziennie po 2 tabletki więc na to szło najwięcej kasy. Oprócz tego co miesiąc witaminy 70zł, badania wszystkie prywatnie, co miesiąc mocz, morfologia, tsh, ft4 koszt 50zł. Już nie wspomnę o tych badaniach na początku ciąży i pod koniec.

Gość gość
A te pierwsze badania ile kosztuja?

Gość oj duzzzoooooooooo
a za koszt pierwszych badan zapłaciłam ponad 200zł. Nie pamiętam dokładnie co to były za badania, na pewno różyczka, toksoplazmoza, grupa krwi, morfologia, mocz ogólny, hbs, współczynnik wassermana a dalej nie pamiętam. Jak chodzisz prywatnie do lekarza to za wszystkie badania płacisz. Chyba ze pójdziesz na nfz do byle jakiego ginekologa i bedziesz do niego chodziła (nie przyznając się ze chodzisz prywatnie) tylko po to by miec skierowania na bezpłatne badania a tak to do swojego lekarza prywatnie.. Ja za późno się zorientowałam, że mogłam też tak zrobić.

Gość gość
ja pierwsza wizyta 100zł bo z cytologią. każda następna 80zl. wizyty co miesiąc a od 8 miesiąca co 3 tygodnie. badania połowkowe 200zł. pierwszy komplet badań coś koło 250zł(HIV,toksoplazpoza, rózyczka, grupa krwi itd) później różnie, zależy co trzeba było zrobić ale Srednio 50-100zł co dwa miesiące wyniki i na koniec GBS chyba 15zł.

Gość gość
to ty za cala ciaze zaplacilas okolo 3500 zł. Niezle Ja wydałam do tej pory cos okolo 300 zł i mi sie wydawalo dużo :D

Gość gość
Czemu zmuszona prywatnie?

Gość ja ok 2300-2500
Wizyta średnio 200 zł, bo jak np. usg, fotel i pobranie cytologii 240, samo usg czasem 150, ktg 30. No i do tego odpłatne badania w labolatorium, ale te to tylko te pierwsze ok 200, co miesiąc ok 30 (morfologia, mocz). Ale za to miałam stały kontakt z lekarzem mogłam zadzwonić, napisać mail, jak np. słabo czułam ruchy mogłam jechać do mojego gina, nie musiałam jechać na IP.

Gość gość
Ja płaciłam 80zł za wizytę w tym badanie na fotelu i usg, chodziłam raz w miesiącu, badania prywatne w ciągu całej ciąży krwi itp to może z 200-300zł w sumie. Cesarka na nfz. Jakbym miała płacić po 200zł co miesiąc za wizytę raczej bym się nie zdecydowała chodzić prywatnie, lekarza miałam super :) Nie uważam że ginekolog na nfz jest gorszy bo mój lekarz jak i większość dorabiają sobie w prywatnych gabinetach a na co dzień pracują w szpitalu i przychodniach.

Gość gość
Jej skąd wy takie sumy bierzecie? Masakra, każda moja wizyta u lekarza bez USG 60zł, z USG 90zł, cytologie 15zł, pierwsze badania 80 zł, każde podstawowe takie jak morfologia mocz, załatwiałam skierowanie od lekarza pierwszego kontaktu, jedynie prenatalne 300zł x 3 wizyty, lekarstwo, luteina podjęzykowa 9zł do 20tc.

Gość a ja chodziłam na nfz
To mi wyszło bardzo mało :) po 250zł za 3usg 3d daje 750zł i dwie prywatne wizyty po 120zł. A tak to reszta na nfz. Wizyty do 14tc co 2tygodnie, potem co 4 i od 30 znów co 2. Na każdej wizycie na początku usg-ciąża zagrożona. Potem średnio co drugą było usg z mierzeniem dziecka. Miałam komórkę do lekarki. Kilka razy dzwoniłam jak gorzej się czułam i kilka razy byłam u niej w domu-mieszka blisko mnie, za ostatnie dwie takie wizyty zapłaciłam,bo już było mi głupio. I to była niezła wojna bo lekarka nie chciała wziąć pieniędzy, ale wzięłam ją sposobem mówiąc że przecież nie mogę się denerwować,więc niech mnie nie denerwuje :p Także zdarzają się jeszcze lekarze z prawdziwego zdarzenia. Niestety tej ciąży pani dr już mi nie poprowadzi,bo jest ciężko chora :(

Gość gość
ja z ciekawości podliczę :) na razie jestem w 32 tygdniu i tak: - wizyta 160 zł średnio raz na 3 tygodnie - ginekolog; razem 1.440zł; - wizyta 130 zł średnio raz na 7 tygodni - hematolog; razem 520 zł; - clexane z pełną odpłatnością od 5 do 14 tygodnia - 160 zł za 10 zastrzyków = 1120 zł; -clexane po refundacji (po diagnozie hematologa) od 15 do 32 tygodnia, średnio 30 za 10 zastrzyków (w zależności od dawki, która się zwiększa); razem 240 zł; - usg genetyczne do wizyty zwykłej + 100 zł; - usg połówkowe do wizyty zwykłej + 40 zł; - test pappa z krwi 100 zł; - pierwsze badania hematologiczne były prywatnie ok. 250 zł; i jakieś groszowe jeszcze zostały do dnia dzisiejszego - eutyrox (czy jakoś podobnie - tarczycowe) 78 zł; - witaminy 160 zł; - żelazo 20 zł; - morfologia i mocz około 50 zł i to chyba wszystko... i przestałam się dziwić dlaczego ostatnio niczego nie możemy odłożyć z wypłat :/

Gość gość
hmmm nie dałam razem, teraz podliczyyłam 4.180,00

Gość gość
100zł wizyta z usg co 4 tygodnie, w ostatnim miesiącu co dwa tygodnie 50zł. W cenie miałam zdjęcia, filmy i 3d. Badania to koszt około 300zł.

Gość gość
ja 2lata temu placilam za wizyty naprzemiennie 70i 100zl, bo tak moj ginekolog mial w zwyczaju, usg mialam czesto, na prawie kazdej wizycie, wizyty na poczatku co tydzien, dwa, pozniej co msc, na koncu co dwa tyg. Kosztu pierwszych badan nie pamietam, morfologia plus mocz okolo 30zl, pod koniec ciazy wiecej bo mialam badania na krzepniecie krwi czesto, bo mialam z tym problemy. 2razy badania cukru, glukometr za darmo, recepty na paski ya grosze od lekarza rodzinnego. Bralam d*phaston na poczatku, pozniej luteine, duzo tansza niz d*phaston. Ktg robilam w szpitalu za darmo. Do lekarza tez moglam dzwonic kiedy mnie cos martwilo, przyjsc do niego kiedy nie pracowal, raz wzial za wizyte 30zl bo bylam tylko po zwolnienie, a chcial zrobic usg i badanie. Sporo wychodzi po podliczeniu, ale lekarz naprawde mily, pomocny, a na kase chorych jeden z lekarzy tez jest w porzadku, ale wizyty rwaja po 5min, usg robi sie w innych terminach niz wizyty i nie mozna isc np w sobote

Gość styczniowaa
a uwazam ze prywatnie lepiej przynajmniem mam dobra opieke. za 1 wizyte z zalozeniem karty ciazy usg badaniem i zdj placilam 140zl nastepna wizyta z badaniem wad genetycznych 100zl +badanie pochwy itp zdj 90 zl czyli 190zl razem i wiecej na razie nie placiłam.

Gość styczniowaa
jak narazie chodze co 3 tyg, w pon ide ponownie na kontrole zwykla wiec pewnie taniej zaplace

Gość ziutaaa
u mnie 80zł wizyta, 40 usg, nie zawsze robione. na początku chodziłam często, ale jestem po 2 poronieniach i mam trombofilię - nawet co 2 tygodnie. od 5mc co miesiąc. prenatalne i połowkowe miałam za darmo, bo mam wskazania. na leki wydałam fortunę, 1 miesiąc clexane 350zł + d*phaston + inne (miałam 4 miesiące infekcji, których nie mogłam się pozbyć) także w pierwszym miesiącu na wizyty i leki to chyba 800zł. potem jeszcze pessar 170, fenoterol i znów inne i teraz jestem na początku 7mca. na szczęscie wszystkie badania krwi miałam za darmo, z prywatnego ubezpieczenia pracowniczego męża. aha - jeszcze mi doszła cukrzyca ciążowa więc pewnie znów będą koszty :D

Gość ziutaaa
od drugiego mca clexane mam refundowane, przepisywane przez hematologa. ja to liczę kilka tysięcy jak nic :o

Gość qqqqwww
wizyta ze usg 120zł. Na początku co 2 tyg, bo plamiłam (krwiak) i ciąża była zagrożona. Potem co miesiac. Pierwsze badania ok.200zl. Badania prenatalne (12tc) darmowe, bo skończyłam 35 l. Krew i mocz nie były drogie. Toxo i oznaczenie grupy krwi troszkę kosztowało (nie pamiętam ile). D*pchaston i luteina do 22tc za grosze, potem cena wzrosła o 100%! Kasy poszło sporo ale wiem, że gdybym chodzila do przychodni, to dziecka bym nie miała (tak stało się w poprzedniej ciąży). Poszłam do dobrego lekarza - spędziłam kilka dni w szpitalu potem leżałam w domu i bralam leki - dziś mam ślicznego 3 - miesięcznego synka :)A to warte każdej ceny!!

Gość styczniowaa
badania mialam na nfz ale morfologie mocz kile hbs i gkukoze i hcv. tsh toxo i rozyczke płaciłam 140zl

Gość gość
strasznie duzo kasy

Gość ahosiczkaaaamm
100zł wizyta co 4 tygodnie w ostatnim miesiącu co 2 i co tydzień. Razem około 600 za wizyty zwykle. 180 wizyta z usg(4 razy) Mocz na każda wizyte 10zł, morfologia 4 razy 10zł Magnezin i aspargin od 18 tygodnia 20zł miesięcznie plus falvit 10 miesięcznie. hiv, toxoplazmoza x2, bo nie przechodziłam beta hcg jedna,różyczka i coś tam jeszcze 140zł. 140choroby+100(witaminy)+40krew+11x10mocz+600+180x4= 1710 RAZEM Masakra :O jakos się wcześniej nad tym nie zastanawiałam!!

Gość gość
omg to za co wy w tej Polsce placicie podatki? a moze nie placicie i dlatego musicie prywatne...

Gość gość
Każda wizyta 120 zł a miałam ich 10. 1200 zł Badania pierwsze 200 zł ,badania podstawowe 5 x 50 zł to 250 zł Badanie na paciorkowca 40 zł Badanie na toksoplazmozę 60 zł Wr 30 zł HiV 30 zł Badania końcowe 200 zł Witaminy Falvit Mama ok 300 zł

Gość gość
"omg to za co wy w tej Polsce placicie podatki? a moze nie placicie i dlatego musicie prywatne..." x x płacimy podatki (przynajmniej ja :) ) ale jeżeli masz jakiekolwiek zaburzenia wykraczające poza standardową ciążę, to musisz się z tym liczyć, że płacisz :/

Gość gość
cholernie drogo, w zyciu w Polsce bym sie na dziecko nie zdecydowala. Nie dziwie sie, ze jest niz wsrod normalnych ludzi...

Gość gość
Moja ciąża była standardowa,bez problemów,podatki płacę a do lekarza chodziłam prywatnie.Nie narzekam że dużo wydałam,bo to mój wybór.Wyszło coś ok 3 tysięcy + 600 zł opłacenie położnej do porodu. Nie wiem dlaczego ktoś chodzi prywatnie a potem narzeka,że drogo za prowadzenie ciąży wyszło :/

Gość gość
Bo najlepiej to iść na NFZ - dostajesz skierowania na wszystkie badania podstawowe. A potem dopiero iść prywatnie. Przy zdrowej ciąży - wizyta co miesiąc 100- 150 zeta z USG, badaniem ginekologicznym. Ewentualne witaminki, leki niwelujące dolegliwości, L4.. Gorzej i drożej przy ciąży problematycznej.

Gość zocha zawiedziona4
dla mnie to bezsens za porod moge sobie zaplacic w klinice i wybrac cccalbo naturalny ale placic cala ciaze wiekszego kretynizmu nie z slyszlam