Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justyna.89123

Jak odstawic 17miesieczna coreczke od piersi ! juz mam dosc nie chce karmic

Polecane posty

Gość justyna.89123

tak jak w temacie moja corka nie zasnie w nocy bez piersi w dzien zasypia na spacerze ale jak jestesmy w domu to domaga sie piersi do spania . Pytanie dla was kobiety jak oduczyc

Gość gość
to wbrew pozoorom nie jest takie trudne klina klinem wypij piwo zjedz bigos i wtedy nie bedziesz mogła juz przystawic do piersi dziecko mozna jednego dnia odstawic bez zadngo problemu konsekwencja

Gość gość
Posmaruj sutki czymś niedobrym np, cytryną albo czymś gorzkim. Do usypiania zaangażuj męża, nie będzie Ciebie i piersi dziecko łatwiej z tego zrezygnuje.

Gość justyna.89123
alkohol odpada bigos tez posmarowalam sola to sie pokrzywila polizala I dalej ciagla

Gość gość
No niestety odstawić i już. Przeżyć wycie, histerie i głodówkę klika dni i po problemie. Tylko konsekwencja i cierpliwość

Gość gość
Musisz konsekwentnie (wiem ,że to trudne sama dwa razy to przechodziłam) odmawiać podania piersi, załóż na siebie trudne do zdjęcia , podciągnięcia ubranie i kiedy dziecko wymusza pierś daj coś innego, nową zabawkę przytulankę. Musisz być stanowcza i konsekwentna nawet jak usypianie będzie trwało 2 godziny , z dnia na dzień będzie łatwiej. A jeszcze lepiej by było gdyby tatuś usypiał , a Ciebie dziecko by wcale nie widziało. Nie możesz gdzieś wyjść na czas usypiania, żeby mąż był sam na sam z córką? Jemu będzie łatwiej ,bo on nie ma piersi do podania.

Gość justyna.89123
smoczka tez nie chce jak bym byla sama to ok ale moj maz nie wytrzyma

Gość gość
Jak mąż taki delikatny i nie wytrzyma to będziesz karmić aż dziecko do szkoły pójdzie :)

Gość justyna.89123
wyjsc mpge do kuchni bo mamy mieszkanie 45m2jednopokojowe

Gość gość
Pisząc "gdzieś wyjść" miałam na myśli całkiem z domu, do koleżanki , do sąsiadki tak żeby Ciebie nie było w domu. Dlaczego mąż ma nie wytrzymać przecież to też jego dziecko. Jak tatuś taki nerwowy i mało wytrzymały to może poproś mamę albo teściową o pomoc.

Gość justyna.89123
mama 1000km ode mnie a tesciowa 8tysiecy km stad ja mieszkam za granica do kolezanki noca nie pojde

Gość justyna.89123
jak wy odstawilyscie ? prosze podzielcie sie

Gość gość
Ja moje półtoraroczne dziecko kładłam spać około 20 , więc nie pomyślałam ,że to taka strasznie późna noc na odwiedziny u koleżanki wtajemniczonej w całą sprawę. Jak odpadają babcie i mąż też nie za bardzo może pomóc zostaje Ci tylko samozaparcie i konsekwentne odmawianie podania piersi. Córeczka już jest dość duża , kup jej jakąś zabawkę do przytulania albo poduszeczkę powiedz ,że od dziś to jest jej przyjaciel do spania i cycusia już nie dostanie i koniecznie trzymaj się tego,nie daj się złamać.

Gość gość
Kiedy synek próbował ssać udawałam ,że mnie boli i płaczę. Kilka razy i synek tylko głaskał cycusia potem przestał się interesować.

Gość gość
ja nie wiem z czym ty masz problem? to twoja pierś, siłą jej nie weźmie przecież chyba to ty jesteś dorosła i wychowujesz to dziecko, a nie ono ciebie? popłacze, powyje, powrzeszczy, ale w końcu zaakceptuje jak będziesz od małego ulegac "bo ona chce" to wyhodujesz sobie bachora, a nie miłą ładną księżniczkę

Gość gość
Moje dziewczynki też dość długo ciągały cyca, jednej wystarczyło smarowanie musztardą, a druga nabrała się na szminkę i pieska który obgryzł cyca i strasznie boli. odstawiałam w wieku 1,5 roku i 2 lata . Powodzenia.

Gość gość
Odstawiałam kilka dni po pierwszych urodzinach. Całość odstawiania zajęła jakieś 2 tygodnie karmiłam coraz rzadziej aż w końcu zostały 2 karmienia przed drzemką i w nocy. Przed dzienną drzemką dawałam deserek a w nocy picie z niekapka. Jak dziecko je normalnie i np na kolacje dostanie miskę kaszki to już na cyca nie ma miejsca, więc raczej z głodu go nie będzie chciała.