Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smutny999311

Ludzie przyklejają tylko łatki i nie rozumieją zmian

Polecane posty

Gość Smutny999311

Z moją chorobą alkoholową czuję się jak prostytutka która już dawno skończyła z zawodem a i tak każdy w koło pamięta jak wcześniej zarabiała na chleb . Tak i nie pijący alkoholik do końca życia będzie miał przylepioną łatke pijaka , brudasa itd.Co wy o tym sądzicie ?

Gość Łukasz dewiancie,czy to ty
zacząłeś się leczyć.

alkohol to w twoim wypadku to naprawdę najmniejszy problem,chociaż poważny

Gość Smutny999311
Nie pije już 3 lata 2 miesiące i trzy dni , tak jestem po terapi i cały czas pracuje nad sobą. Czy zapracowałem hmmmm nikt nie chciał zachorować i nikt nie wie kiedy sie to u niego zaczeło .

gdyby była możliwa taka terapia to powinieneś się leczyć,nie na alkohol,ale na charakter,na mentalność,ogólnie na to co jest pod twoim deklem

Gość Smutny999311
Na terapi nie leczą z alkoholizmu , tam pracuje się właśnie nad charakterem , nad uczuciami które wypłókałem podczas picia i nad mechanizmami uzależnienia. A to co kto zrobi po terapi to jego broszka .

A zaczym poszedłeś się leczyć co i kogo zniszczyłeś i czy było warto .Ja nie współczuję takim jak ty . Mój ojciec pił .

Gość Smutny999311
Na szczęście nie miałem i jak do tej pory nie mam dzieci , mam teraz wspaniałą narzeczoną co z grubsza zna temat , ale jestem po rozwodzie także żonę napewno psychicznie skrzywdziłem i miała dość i wcale się nie dziwie . Co do zmiany otoczenia to jest dobry pomysł i myślimy o tym , Ale co do przyklejania łatek nie chodzi mi tylko o moją chorobę , nie którzy raz popełnią błąd i potem są skazani na wytakanie palcami . Aha oczywiście skrzywdziłem także św. pamięci Mamę