Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mieszkańcy Warszawy! pytanie do Was ;)

Polecane posty

Gość gość

Niedługo się przeprowadzam do Warszawy. Będę szukać mieszkania do wynajęcia, dlatego mam do Was pytanie: doradźcie mi w jakiej dzielnicy najlepiej szukać. Gdzie mieszkania są tanie, powiedzcie gdzie się miło i przyjemnie mieszka, jakaś spokojna i cicha okolica ;) a jakich miejsc unikać, tak żebym nie bała się wyjść do sklepu po bułki, nie mówiąc już o wracaniu nocną porą. Do tej pory mieszkałam w Krakowie jeśli to jest istotne ;)

Gość gość
szukaj na ursusie, bielanach, bialolece. spokoj, dosc tanio, ale cos za cos - to obrzeża miasta

Gość gość
praga i wszystko na lini metra niekoniecznie w sródmieściu

Gość bernank
turystycznie do Warszawy możesz zawsze przyjechać i tu forsę wydać na zakupy i wszelkie przyjemności ale my warszawiacy mówimy wprost 'słoikom' PRECZ !

wiekszosc rdzennych warszawiakow zostala wymordowana i to co mieszka w wawie teraz w tym czy poprzednim pokoleniu bylo przyjednym. bardzo malo jest w wawie takich ludzi ktorych dziadkowie tez sie tu urodzili...

Gość bernank
pochodzę z Warząchewki

Gość Teodozja Mosiołkowa
mam ochotę wynająć kwadrat na Woli ale wolę wynająć kwadrat na Ochocie

Gość bernank
zbereznik przyjedź na Czerniaków, przyjedź na Sielce tu najwyżej portfel zgubisz , dolny Mokotów da się lubić !

Gość Teodozja Mosiołkowa
albo idż do chłopaków na Stalową oni Ci tam coś obstalują

Gość bernank
'wiekszosc rdzennych warszawiakow zostala wymordowana i to co mieszka w wawie teraz w tym czy poprzednim pokoleniu bylo przyjednym. bardzo malo jest w wawie takich ludzi ktorych dziadkowie tez sie tu urodzili...' - oczywiście 30 procent 'warszawiaków' w 1939 roku to byli Żydzi , ponad 300 tys. ludności żydowskiej, nie wrócili po 1945 roku do Warszawy, ponieważ zginęli w getcie albo w obozach zagłady , - ale wrócili po 1945 roku kolejarze, kamieniarze, lekarze, nawet gospodarze domów, aptekarze, naukowcy itd.. cwaniacy też !

Gość bernank
Mam w tyłku gniazdo szerszeni !

Gość bernank
moja mamełe uciekła z getta i mieszkała w Warząchewce , gdzie się urodziłem. i wrocilismy do Warszawy. pamiętam wtedy gdy miałem 32 lata jechałem pierwszy raz pociągiem z mamą do Stolicy

Gość bernank
na Stalowej już nie ma starej gwardii , Gwardia też opustoszała , na Chmielnej jest cisza i kapeli brak , jeszcze kapela czerniakowska próbuje się odrodzić ale słabo to wychodzi , dyrygenta brak !

Gość Teodozja Mosiołkowa
bo teraz kapela Doda jest trendi. jacy Warszawiacy takie trendi

Gość bernank
a teraz przybłęda albo inny 'słoik' nawet nie potrafi porządnej petardy zrobić i rzucić o garaż lub na tory tramwajowe , do dooopy z takimi 'słoikami' !

z tym odsetkiem to chyba żart, no powiedzmy ze efekt imigracji do polski ludzi tej narodowosci ze wzgledu na ogromne represje np we francji i innych panstwach osciennych...

Gość bernank
Mosiołkowa nie czepiaj się Dody , przecież Dorotka z samego Ciechanowa pochodzi , dlaczego akurat wyskoczyłaś z tym pomysłem , że Dorotka warszawianką jest ?

Gość Teodozja Mosiołkowa
a malo to teraz Warszawiakow ze samego Ciechanowa jest/

Gość gość
Ursynów jest bezpieczny i na linii metra, Ochota też spoko i może być tańsza od Ursynowa. Praga jest tania, ale ma opinię niebezpiecznej (choć nie wszytskie jej rejony), Wola też nieciekawa, tak jak Dolny Mokotów. Sugeruj się nie tylko ceną i tym czy jest bezpiecznie, ale weź pod uwagę również to, ze Warszawa jest miastem dużo większym od Krk i dlatego warto rozejrzeć się za mieszkaniem z którego będziesz miała blisko do pracy/na uczelnię lub będziesz miała daleko ale np. dobry dojazd (czyli dobrze skomunikowane).