Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Co mam zobić

Moi znajomi nie mają co jeść

Polecane posty

Gość Co mam zobić

Moi znajomi nie mają co jeść. Są parą a ona jest w ciąży i musi się dobrze odżywiać. Ich sytuacja materialna jest straszna. Dałem dziś jej bochenek chleba i podzieliłem się z nią jedzeniem które miałem w lodówce , ale nie zaprosiłem do domu i nie nalałem gorącej zupy. To wszystko przez wychowanie. Moja rodzina wychowaywała mnie jakoś dziwnie. Tak jakby dyskretnie. Mają mnie za czarną owcę , a ja już wstydzę się pokazać że bywam dobry. Ale drugi powód to taki że ja też nie mam za bardzo co do gara włożyć. Ani ja ani ojciec nie pracujemy , a mieszkamy pod jednym dachem we dwoje. Nie cierpię jak moi znajomi szydzą z nich , lub niechętnie im pomagają. Ona naprawdę prosi się nas o jedzenie bo sami do niej pomocnej ręki nie wyciągniemy. Ale ja jak mogę to pomogę. Nawet kiedyś pieniądze pożyczyłem i nie nadałem przy tym terminu. Ale nie każdy jest taki jak ja , chociaż sam czuję się podle , widząc jaki opór muszę przełamać by im pomóc. Czy wierzycie w diabła ? Czy to on może tak mną mnipulować ? A może to tylko sposób wychowania. Tak czy inaczej to nie ja potrzebuję pomocy , ale moi znajomi i tak naprawdę tak mi ich żal że musiałem o tym napisać tutaj :(

Gość gość
gdzie wy wszyscy mieszkacie ze macie taka nedzę?

Gość gość
Prowo jak nic,ale jak kogoś na żarcie nie stać,to niech seksu nie uprawia i nie zaciąża.

Gość Co mam zrobić ponieważ
To nie provo. A dla zaskoczenia napiszę że mieszkamy w dużym mieście , ale to my a nie miasto jest wypaczone. Nie chciało nam się uczyć i woleliśmy szaleć. Tak się wychowywaliśmy i nie wiedzieliśmy że to złe. To nie ulica nas wychowywała gdyż mieliśmy swoje domy , ale nie one były dla nas ważne tylko znajomi. Teraz pokutujemy. Z podstawowym lub gimnazjalnym nie łatwo dziś o pracę. Wielu z nas miało kryminalną przeszłość , a ja sam byłem w więzieniu. Ale tym tylko odpowiadma dlaczego tak jest. Wciąż jednak nie pomaga mi to w rozwiązaniu ich problemu. A ci co mówią że " nie powinna uprawiać seksu jak nie ma kasy ". Ja powiem tylko że każdy z nas ma coś za uszami. Ona siedziałą w ośrodku i ośrodek ją wychowywał. Sama pochodzi ze slamsów. No ludzie naprawdę taka jest w waszych sercah znieczulica ? :/

Gość gość
straszne co sie teraz dzieje żeby w 21wieku ludzie musieli głodować. z jakiego miasta jestescie?

Gość gość
niech do opieki idą tam pewnie coś by im dali ja czasem pomagam takim ludzią sam mam wykształcenie podztawowe ale sobie swietnie radze oczywiscie ciężką pracą ale jest warto komuś pomagać kiedyś sie może sytuacja odwróci i ja bede potrzebował pomocy.