Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

KOTY GADAJĄCE

Polecane posty

Gość gość

hej, jak w temacie- przymierzam się do zakupu kotka, zależy mi na tym żeby "mówił"po swojemu, tzn był komunikatywny (wcześniej miałam mieszankę persa i dachowca i cudownie ze mną rozmawiał:) ), persy mają dziwne pyszczki, słyszałam też o sfinksach, że to największe gaduły wśród kotów, ale nie każdemu pasuje kot o fizjonomii szczura. Jakie rasy gadające polecacie?

Gość gość
Najlepsze są syberyjskie, ale trochę niesmaczne

Gość gość
Mainecoon :-) moj byl mieszancem z ta rasa (po matce ) i był strasznie gadatliwy :-) jest to b.gadatliwa rasa.

Gość gość
"Krzyczał" jak pozno wracałam ;-) rozmawiał po swojemu , był niezwykle opiekuńczy ;-) czasem taka dluga gatka była że mój narzeczony zwijał się ze śmiechu.:-) śmiał się że mi matkuje :-) z czasem "matkował" i jemu. Witał mnie zawsze gdy wracałam do domu, a i gości nie omieszkał przeglądnąć i "zaprosić do pokoju". A najlepsze było gdy byłam w domu rodzinnym i pomagałam mamie do późna, zszedł z góry (mój pokój) siedział na schodach i pyskował że mam iść spać. Mama powiedziała wtedy " co za kot! :-D to idz bo woła cie spać" i jak widział że idę szedł powoli i co chwila oglądał się za siebie i mamrał pod nosem ;-) Nauczyłam go mówić "mama" i ta hstoria tez dobra. :-) moja siostrzenica chciała z nim spać, taka frajda bo kot wielkości małego kundelka :-P 6.5kg wazył. Ja spałam w innej części domu. O 2 w nocy siostra wstala bo nie mogla spac, siedzi w kuchni i pali...nagle słyszy "mama!" Myślała że to jedno z dzieci, ale glos zadnego z nich, znowu "mama!" Ona: " co? (Przerażona nowy dom pewnie straszy )'' bardziej radośnie : MAMA ! I do kuchni wbiega mój kot :-D Teraz strasznie mi go brakuje...4.06.2013 wyszłam do pracy o 8:30, wróciłam o 13:30 i mnie juz nie przywitał...miał wylew :-( A rano jeszcze ze mna rozmawiał, miał 6 lat z czego 5 byl ze mna. Gdy go wzięłam od jednej rodzinki nie dawał się głaskać... potem była właścicielka przyznała ze biła go i jego brata, bo podobno sikali po mieszkaniu... u mnie przez 5 lat nie zdarzylo sie mu to nawet w kilku godzinnej podróży. Był cudownym kotem...znajomi ktorzy twierdzili ze kotow nie lubia uwielbiali go :-) wciaz slyszalam " ja ci tego kota to kiedys ukradne :-P " albo "nie lubisz kotow? Ale ona ma takiego z***bistego ze bedziesz lubial 1" hehe strasznie mile to bylo no i szczegolnie teraz jak powiedziałam znajomym i rodzinie ze już go nie ma to nie mogli uwierzyc. I bylo mi milo widząc ich reakcje ze naprawde im przykro i go lubieli... eh az sie poplakalam....

Gość gość
Rademenes gadał, to ten z filmu, i życzenia spełniał:-)

Gość gość
Mainecoon, w praktyce zwany Miaukunem, bo to faktycznie gadające koty :) Gosciu wyżej, przykro mi z powodu Twojego kota....

Gość gość
Rademenes był w filmie ,,siedem życzeń''. Dobre to było, a kot naprawdę gadał, a tym tutaj to się wydaje ze ich koty gadaja. Chyba te w glowie.

Gość gość
Tu chodzi o to że koty "gadają" czyli nie miauczą ale wydają dźwięki takie jakie potrafią i tak jak niemowlaki sobie rozmawiają... lepiej tego nie wytłumaczę :P I podchodzi do ciebie taki Rademeneses :P i nadaje do Ciebie i czeka aż mu odpowiesz w podobny sposób :D i zaczyna się konwersacja. Kot "gada" jak najęty - prawdopodobnie o nieuchronnych losach świata, chodzi po pokoju potwierdzając swoje argumenty stanowczym opuszczeniem głowy i energicznym zamachem ogona, bądź aprobuje Twoją wypowiedź (mimo iż nigdy nie masz pojęcia co do niego mówisz) podchodząc i wtulając się w nogi. Świetna sprawa :D i śmiechu co nie miara :) Albo siedzi takie kocisko gdzieś na parapecie albo szafie, Ty leżysz na łóżku i nagle spotykają się wasze spojrzenia...popatrzy z wyższością na Ciebie zagada , Ty odpowiadasz bo pewnie chce mu się gadać. A on schodzi i kładzie się obok Ciebie :D No niesamowita sprawa jak zdajesz sobie sprawę ,że kocisko zapytało czy przyjść albo stwierdziło "ide do Ciebie". No i najlepsze że nigdy nie wiadomo o czym rozmowa i co kot zrobi w trakcie :D No najsmutniejsze jest to że zawsze myślałam o nim jak to będzie jak będę miała dziecko :) Bo był naprawdę opiekuńczym i towarzyskim kotem, jak widział inne zwierzęta to byli jego "na pewno" (w jego mniemaniu) przyjaciele. Mam 2 papugi i od pierwszych chwil traktował je jak nowych domowników :) One go wciąż zaczepiały ,żeby się bawił :) Inne koty? A jakże ! Przyjaciele ! oberwał kiedyś od jednego przyjaciela na powitanie :P (bo opiekowałam się przez miesiąc 2 kotami jednego małżeństwa) ale po paru dniach "urabiana " o dziwo kot się z nim zaprzyjaźnił i spali razem... no nie dało się go nie lubić :D No i 28.06.2013 dowiedziałam się że jestem w ciąży...a jego już nie ma...