Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarna owca w rodzinie

walczę o sprawiedliwosc

Polecane posty

czuje sie dyskryminowana przez rodzine katolicka,najgorsze jest to ze mnie nie interesuje jak oni zyją a ich chore przekonania odbijaja sie na moich dzieciach i to juz nie jest smieszne ...ja moge znieść ich wrogosc i obojętnosc,poddawanie mnie ciągłej agitacji religijnej ale do chole...ry dlaczego pastwią się nad niczemu niewinnymi dziecmi?ja im nie narzucam swoich przekonań i niie zmuszam ich do praktykowania czy niepraktykowania religi więc dlaczego Oni nie potrafia dać sobie na wstrzymanie i wtrącają się do mojego zycia???po co zmuszają mnie do chodzenia do koscioła i pouczają jak mam wychowywac dzieci skoro nie potrafia mnie wesprzec i konkretnie pomóc gdy tego potrzebuję,dlaczego tyle w nich nietolerancji i wrogosci ,wiecej niz w ludziach któzy nie wierzą

Gość wolny elektron
bo to Polska wlasnie :classic_cool:

to do choel...ry czego uczá ksiéza?nienawisci,nietolerancji,uprzedzen?dla mnie czlowiek to czlowiek,niezleznie od kolory skory i wyznawanej religii czy orientacji seksualnej a czesto nawet ludzie po studiach nie potrafiá tego zrozumie©...za wszelkie przejawy takiej dyskryminacji powinno sie kara© surowo i pouczac ludzi bo inaczej nie zatrybia,,,,ja przynajmniej bede to zwalaczac ile sil mi starczy choc tego rodzaju sytuacje straszniemnie oslabiaja,jestem gotowa zerwa© wszelkie kontakty z rodzina bo po co mi tacy ludzie ktorzy sluchaja i czytaja o milosci blizniego a zwalczaja innych z racji odmiennych pogladow i wlasna siostrá czy corka pogardzaja i odrzucaja ja tylko dlatego ze smie inaczej myslec niz oni,cholerna katolicka obluda,jeszcze zeby sami byli idealni:moim dzieciom wpajam to ze kazdy czlowiek ma uczucia i kazdemu nalezy sie szacunek obojetnie w co wierzy i jak wyglada

mam wrazenie ze gdyby wrocilo sredniowiecze oni pierwsi by mnie oddali w lapy inkwizytorow,oczywiscie w trosce o zbawienie mojej duszy i w obronie swietej religii katolickiej:/

Gość gość
ja właśnie dlatego wyjechałam do Anglii i mam spokój - z państwa wyznaniowego trzeba uciekać jeśli masz inne poglądy - zaszczują cię!!!

masz racje...to tragedia a przeciez gdyby tylko ruszyli lbami doszliby do tego ze sa wykorzystywani przez ksiezy ktorzy tylko zeruja na nich i obiecuja cuda niewidy w zamian za kase,no i do tego ze biorac pod uwage to co sie dzieje na swiecie ze Boga nie ma a przynajmniej takiego o jakim nas nauczaja...czy tylko ja w tym kraju potrafie myslec?ciezko sie zyje ,nie przecze:(

Gość gość
a nie przyszło ci do głowy, ze ci ludzie chcą tak żyć? przecież tak jest łatwiej - wierzyć, ze po śmierci pójdą do nieba, bo już samej racji że są ochrzczeni to im się należy - a wszystkie popełnione po drodze grzech ksiądz i ma za kasę odpuści i już nie będzie ważne, że całe życie byli świniami i niszczyli innych!!!

no tak,mam wrazenie ze oni kurczowo chwycili sie swojej wiary i panicznie boja sie ruszyc glowa zeby nie stracic poczucia bezpieczesntwa,trzymaja sie kurczowo swoich przekonan a ten ktory w jakis sposob mysli inaczej ,jest w stanie zagrozic ich uporzadkowanemu sposobowi myslenia staje sie ich wrogiem,celem do zniszczenia...

Gość gość
dokładnie - więc niech gniją we własnym sosie!

Gość tak sobie mysle i médrkuje
ja tylko jestem w szoku ze to czesto ludzie po studiach....koszmar jakis,ccha to niech sobie wyznaja i robia co im sie podoba tylko na litosc niech sie odczepia od tych ktorzy chca zyc i myslec po swojemu

Gość gość
ale w tej religii chodzi właśnie o to, żeby nawracać na nią innych i tępić inny niż ich tok myślenia! nie znasz historii kościoła??? przypomnij sobie wyprawy krzyżowe, nawracanie Indian - rozejrzyj się dookoła!!!

Kosciol oparty jest na nauce Chrystusa a On nie wojowal z grzesznikami i kochal takze innowiercow,nie pomagal tylko tym swietym ale wszystkim dookola nie patrzac na nic

Gość gość
może i tak - ale na pewno nie ten kościół który jest w Polsce!!!

Gość gość
przecież właśnie w imię Chrystusa ludzi się wyżynało i paliło na stosach!!

Zmarł ateista. Trafił do piekła, gdzie w wielkiej, zatłoczonej sali przypominającej recepcję hotelową przywitał go diabeł i zwrócił się do nie go tymi słowami: - Cóż, jak się pewnie domyślasz - nie żyjesz, a ja mam dla ciebie 3 wiadomości, wszystkie złe: po pierwsze: życie pozagrobowe, wbrew temu co twierdziłeś, istnieje po drugie: jak wynika z pierwszego, piekło również istnieje po trzecie: właśnie tu trafiłeś. Nie przedłużajmy już, dopełnij formalności zgłoszeniowych i oprowadzę cię po miejscu, które od teraz po wsze czasy będzie twoim domem. Tak też zrobili, po czym diabeł zaczął pokazywać ateiście piekło stając co chwile przed kolejnymi salami i mówiąc: - To jest bar w którym masz otwarty kredyt, to jest restauracja w której zaserwują ci wszelakie dania na twoje życzenie, tu jest kino, w którym zawsze będą grane filmy jakie wybierzesz, tu masz basen i sale odnowy dostępne o każdej porze itd. Po kilku minutach przechodzili obok wielkiej szklanej ściany, za którą można było dostrzec postacie zwijające się w spazmach bólu, topione w smole, obdzierane ze skóry i przypiekane żywcem. Przeraził się ateista i pyta diabła: - Co to za ponure miejsce i kim są ci ludzie? Na co diabeł odpowiada: - To? A nie, tym się nie przejmuj, to są katolicy, oni sami sobie tak wymyślili.

fajne to:)

Gość gość
Przejdź na islam, to bardzo proste.

Gość gość
kobieto nie jestes sama, ja bylam w ciazy, ale nie zgadzalam sie chodzic do kosciola, dla mnie to hipokryci, to tesc nie chcial mnie do kuchni wpuscic zeby sobie herbaty zrobila... Katolicy to samo co muzulmanie, jakby mogli to by ci leb ucieli...

Gość Jakie to przykre
Tej wrogości uczy kościół- niestety.Dlatego dziwne nie jest że coraz więcej ludzi odchodzi od kościoła.Księża kłócą się o majątek.Wyłudzają kasę od naiwnych starszych ludzi.Znam takie osoby które klepią biedę bo pół emerytury zanoszę do kościoła.Szlak mnie trafia gdy słyszę o takim katolickim kościele! Ksiądz nie pójdzie na pogrzeb gdy nie skasuje 1000zł. Nie ochrzci gdy nie otrzyma 500zł. za chrzest! PARANOJA!

Gość gość
plujcie na kościół ile wlezie a i tak pewnego dnia będziecie się wstydzili swego postępowania, bo znajdziecie się po drugiej stronie. ha ha ha

Gość gość
o prawdziwy "katolik" się odezwał! a to "ha ha ha" to już poniżej krytyki!

Gość gość
nie plujemy - stwierdzamy po prostu fakty ale takich jak ty prawda boli, co?

Gość gość
też byłam taka jak Wy, zawzięta na katolików, księży, na zakazy i nakazy, przeszło mi, dojrzałam. moje ha ha ha bardziej było dla mnie niż z Was, śmiałam się z siebie pisząc do Was. jeśli kogo uraziłam swoim ha ha ha to najmocniej przepraszam. pozdrawiam.

Gość syndrom dziecka niekochanego
juz widzicie jak ksiedzy place za pogrzeb tysiaka łohohooh,wole byc pogrzebana pod płotem,bez zbednych i drogich ceregieli,wole kase zostawic biednym albo dzieciom

Gość gość
to nie jest plucie jadem tylko stwierdzanie prawdy,z życia wzięte...mowią o milosci blizniego a wbiliby nóz w plecy gdyby mogli jak cos nie po ich mysli...a jesli cos sie komus uda w zyciu to juz w ogole,a jesli kogos spotka nieszczescie to radocha na całego...a ile znieczulicy i objetnosci szkoda gadac

gość z 16:09, każdy katolik taki jest, naprawde nie ma wartościowych osób? ludzie są dobrzy i źli jak po stronie katolików tak i po nie katolików, mam rację?

Gość surogatka oficera
masz rację