Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zwalczyć trądzik.

Polecane posty

Gość gość

Cześć. Jestem dziewcyna ktora ma 13 lat. Moj tradzik mlodzienczy zaczal sie gdzies okolo w rok temu. Zaczelo sie od malych krostek ale na szczescie nie bylo az tak zle. Pryszcze mialam na poczatek troszeczke na brodzie a pozniej przeszlo na czolo. Troche wagrow, zaskornikow ale nie najgorzej. Niestety zaczelam wyciskac je i mam teraz troche blizn. Dobra nie bede przynudzac wiec zaczne od tego jak ja moze nie do konca ale zblizam sie ku koncowi pozbycia sie tradziku mojego. 1. Zaczynamy od diety. Najwazniejsze zeby nie jesc fast-foodow, slodyczy, sera zoltego, czekolady, ostrych przypraw (kethup, musztarda), czarnej herbaty, kawy , soli, mies smazonych w duzej ilosci tluszczu i gazowanych napojow. 2. To bylo czego nie mamy jesc. Teraz wazne co mamy jesc i pic: wody bardzo duzo wody, herbaty zielone lub z pokrzywy, warzywa (marchew, pomidor), owoce. 3. Ja osobiscie niebylabym za tym aby kazdy z tradzikiem opalal twarzy na sloncu. Wysusza ja a dla cery tlustej jest niby dobrze, na jakis okres. Po lecie twarz sie wysuszyla i potrzebuje opieki czyli nawilzania a jesli jest sucha wydziela jeszcze wiecej sebum czyli jeszcze wiecej pryszczow. Pozostawia skore taka niezdadbana i widac na niej jeszcze wiecej niedoskonalosci i przebarwien, grudek. 4. Myc twarz tak max 3 razy na dzien. Ja osobiscie mylam kosmetykiem under twenty skore bo odblokowuje pory i skora tak bardzo sie nie przetluszcza. Pozniej tonikiem rowniez z under twenty wcieralam na twarz wacikiem ale przed tym nakladalam na twarz maseczke z miodu. Tradzik wiele mnie nauczyl ze jednak warto dbac o nasza skore. Nie jestem az tak bardzo pewna ze pomoze wam ale warto sprobowac. POWODZENIA WSZYSTKIM!! :*

Gość gość
poczytaj o DROŻDŻACH - to dużo daje

Gość gość
1 i 2 - trądzik tak naprawdę tylko w nielicznych przypadkach jest powiązany z dietą, a nawet jeśli, to czego unikać, a co jeść, jest kwestią indywidualną 3 - co do słońca się zgadzam 4 - Twoja pielęgnacja nie jest zbyt dobra, przede wszystkim radziłabym odstawić wszelkie kosmetyki typowo antytrądzikowe i drogeryjny szajs typu under twenty, garnier, nivea itp. Skórę trądzikową trzeba myć delikatnymi środkami oraz nawilżać niezapychającymi kremami. Do tego dodałabym peelingi enzymatyczne oraz maseczki z glinki 1-2 razy w tygodniu. Po 5 i najważniejsze, żadne kosmetyki nie leczą trądziku, mogą co najwyżej wspomóc leczenie lub źle dobrane - zaszkodzić. Od leczenia są leki. Tak więc przede wszystkim z trądzikiem należy udać się do DERMATOLOGA.

Gość gość
1. Co do diety to unikać należy przede wszystkim węglowodanów i mleka oraz tłuszczy trans (które są nie tylko w fast fodach!): www.laboratoriumurody.pl/forum/tradzik-lojotok-a-dieta,t1012.html Herbata, przyprawy nie szkodzą. 2. Zapomniałaś o zdrowych tłuszczach, głównie tych z tłustych ryb :) 3. Zgoda. 4. O pielęgnacji musisz jeszcze dużo się nauczyć, Twoja nie jest dobra. Zacznij tu: www.laboratoriumurody.pl/forum/tradzik-zwyczajny-porcja-teorii,t1069.html www.mazidla.com/biblioteka-mazide/279-skora-tusta-opis-i-prawidowa-pielgnacja.html

Gość gość
Twoja pielęgnacja jest kiepska. A co do diety, to nie udowodniono jej wpływu na powstawanie trądziku. Można spróbować, ale raczej rzadko okazuje się, że to w diecie tkwi problem. Są to raczej indywidualne przypadku różnych nietolerancji czy alergii pokarmowych.

Gość gość
herbata z pokrzywy

Gość gość
Akurat w linku wyżej masz pokazane, że wpływ niektórych elementów diety udowodniono ;)

Gość gość
Nie dawno mowiono, ze dieta nie ma wpływu na trądzik ale znow lekarze potwierdzają, ze ma duze znaczenie.

Gość Sylwia Krukiewicz
Borykałam się z tym dziadostwem i wiem jak to jest mieć problemy z cerą. Obawiałam się że zostanie mi to na wieki;( A dałam sobie z tym radę z pomocą tabletek IQface sprowadzonym przez moją mamę. Pozbyłam się tego raz na zawsze i już nie zamierzam wracać do tego tematu:) Ciesze się że to już za mną bo to okropne mieć problemy z cerą dla kobiety, a u facetów też mi się to nie podoba ;/

Gość gość
Bardzo na trądzik pomogła mi mieszanka olejków z Alqvimia. był znacznie mniej widoczny i z czasem zanikł.

Gość gość
Po prostu używasz aplikatora na wypryski Hildegard Braukmann i w ciągu kilku tygodni sytuacja ulega diametralnej odmianie. Nie twierdzę, że poważniejsza zmiana przyjdzie natychmiast - ona jest możliwa dopiero stopniowo, przy czym na baa bank wszystkie slady będą wyeliminowane.