Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Akisha083

Zakochany Irakijczyk chce mi pomóc w rozpoczęciu nowego życia w Niemczech.

Polecane posty

No a on ciagle pyta czy mam innego mezczyzne i wtedy jak byl poddenerwowany to tez mowil ze myslal ze mam kogos. Chyba po prostu lepiej napisac zrywam kontakt i zablokowac co sie da bo mysle ze on dalej bedzie probowal mna manipulowac. Dobrze mu to idzie jak tak patrze z boku.

Hmm wiesz ze pod tym wzgledem masz racje? Ciagle nawet jak nie odpisuje godzine czy dwie to juz pyta czy kogos poznalam i sie niepokoi ale wtedy widzialam go nerwowego. Probowal panowac nad soba ale czulam ze w srodku sie gotuje. Byl wtedy z kolega. Rozmawial z nim niespokojnie ale nie rozumialam go,

Gość gość
Mnie przedstawial sie jako Himza. Nie wyglada jak irakijczyk czy arab czy turek Nie ma ciemnej karnacji Mi mowil ze mieszka w Berlinie Ze ma firme a w zasadzie dwie budowlanke i kebaba Mnie chcial wyslac pieniadze w zamian za spotkanie w realu Odmowilam Zaproponowal zebym przyjechala do niego - lepiej sie poznac BO SIE WE MNIE ZAKOCHAL Odmowilam Powiedzialam ze mam kogos Wyslalam mu zdjecie z kolega w objeciach Zwyzywal mnie od najgorszych I straszy mnie do tej pory

Hmm wiesz ze pod tym wzgledem masz racje? Ciagle nawet jak nie odpisuje godzine czy dwie to juz pyta czy kogos poznalam i sie niepokoi ale wtedy widzialam go nerwowego. Probowal panowac nad soba ale czulam ze w srodku sie gotuje. Byl wtedy z kolega. Rozmawial z nim niespokojnie ale nie rozumialam go,

Ten to co innego Tez ma firme ale on nawet na poczatku rozmawial ze mna w swoim sklepie i jego pracownik Niemiec sporo tlumaczyl wiec to nie ten. Ale wlasnie tez myslalam na poczatku ze to Niemiec bo jasny i imie zmienil na niemieckie zebym nie byla zle nastawiona. Dopiero potem sie przyznal. Czyli moze z wiara tez klamac. Nie mieszka tez w Berlinie. Wysyla mi fotki nawet jak jedzie autem i znaki widac na nich. Kolegow tez widzialam juz.

Ten to co innego Tez ma firme ale on nawet na poczatku rozmawial ze mna w swoim sklepie i jego pracownik Niemiec sporo tlumaczyl wiec to nie ten. Ale wlasnie tez myslalam na poczatku ze to Niemiec bo jasny i imie zmienil na niemieckie zebym nie byla zle nastawiona. Dopiero potem sie przyznal. Czyli moze z wiara tez klamac. Nie mieszka tez w Berlinie. Wysyla mi fotki nawet jak jedzie autem i znaki widac na nich. Kolegow tez widzialam juz.

Gość gość
Zdenerwowal sie bo wedlug niego " ty juz w pewien sposob nalezysz do niego"- on tak mysli i ma tak zakodowane. Na nich inni mezczyzni dzialaja jak plachta na byka. Moze i moja historia rozni sie od twojej - moze to nie ten sam - ale dam ci rade - DAJ SOBIE Z NIM SPOKOJ. Niby nie jest muzulmaninem jak mowi ale zachowuje sie jak jeden z nich - chociazby tymi niby kontrolowanymi wybuchami zazdrosci

I wlasnie znow pisze i chce rozmawiac na skype. On tak mna manipuluje ze mnie to oslabia. Ciezko mi urwac kontakt. Musze mu to teraz napisac i koniec. Moze sie uda. Ciagle sie ludze, ze moze zle go oceniam i krzywdze.

Gość gość
I bedzie tylko gorzej. Moze teraz nie bedzie mu przeszkadzalo to jak sie ubierasz czy z kim sie spotykasz ale z czasem zobaczysz ze sie zmieni Bedzie zabranial ci noszenia kobiecych ubran, czy posiadania meskich przyjaciol On chce ci pomoc - bo wie ze przyjedziesz z polski, sama, ze potrzebujesz pomocy - nie obraz sie ale bedziesz jego PANIA do towarzystwa jesli sie na to zgodzisz Uwazam ze nie warto zawracac sobie glowe Zrobisz jak uwazasz To twoje zycie Pozdrawiam

Gość gość
Mozesz podac jego nicka na skypie? Napisze teraz do niego Zobaczymy czy odpowie

Wole tego nie robic. Boje sie. A co dopiero tutaj :) Wlasnie juz urywam grzecznie kontakt ale przez tel bo nie chce z nim mowic na skype a on prosi znow ;/

Hmm teraz to chyba za pozno bo on widzisz o dziwo grzecznie podziekowal za dobry czas i zyczyl mi wszystkiego dobego w zyciu. Ja juz nic nie rozumiem :( Moze on serio jest ok//???

I co teraz mam myslec? Ogupiona jestem. Normalnie i grzecznie sie zachowal. ;/ Co jak obwiniam niewinnego czlowieka tylko dlatego ze jest Irakijczykiem? A moze to tez prowokacja? Chyba nie...

Gość gość
Poczekaj czas jakis To jest forma " odrzucenia" Robi z siebie ofiare losu, biedna, pokrzywdzona I ty czujesz sie winna Oto mu chodzi Zobaczysz ze nie odpusci Dalej bedzie szukal kontaktu

Wlasnie o tym tez pomyslalam. Manipulacja. Jesli on to robi od poczatku to swietnie mu wychodzi bo i tak czuje sie jak swinia ktora osadza go tylko przez jego korzenie. nie dajac mu szansy mimo ze jest niby ok

Gość gość
Dziewczyno Mam wrazenie ze robisz wszystko byle by go usprawiedliwic Czego sie spodziewalas Ze od razu bedzie niegrzeczny i wulgarny? Oczywiscie nie Teraz pokazuje klase Ale jak pojdziesz dalej w zaparte to zobaczysz jak zareaguje Nie ma czego zalowac Wiem ze trudno w to uwierzyc ale mam 5 letnie doswiadczenie i wielu osobom juz pomoglam gdy tylko mnie posluchaly

Gość gość
Jak jest tak przedsiebiorczy zaradny i bogaty to niech sie przeniesie do Polski Tu wynajmiecie cos razem Ale bedziesz bezpieczna

Nie chodzi o usprawiedliwianie. Ja po prostu spotkalam zlych i dobrych ludzi i kazdego traktuje z osobna. Mam durne sumienie i patrze na to kto jaki dla mnie jest i na tej podstawie go oceniam w jakis sposob wiec czuje sie winna bo on niby nie zasluzyl ;)))

Gość gość
Sciemnial ze ma imie niemieckie bo bal sie odrzucenia Sciemnia na 100% z tym ze jest katolikiem - bo wie ze raczej nikt nie zwiaze sie z muzulmaninem w dodatku z Iraku. To sa klamstwa jakby na nie nie patrzec. Mowi je po to zeby zdobyc jakas kobiete Czyli sciemnia od samego poczatku

Masz racje. Oczywiscie ja go usprawiedliwilam tym, ze ich z gory ludzie oceniaja jak wiedza kim sa ;) a moze on ok ;)) jak na razie nie pisze i mam spokoj. Oby tak zostalo. Wtedy nie czuje presji, ani emocji zadnych, bo nie wzbudza we mnie wspolczucia i jest ok.

Gość gość
"Mam durne sumienie i patrze na to kto jaki dla mnie jest i na tej podstawie go oceniam w jakis sposob wiec czuje sie winna bo on niby nie zasluzyl " ##### ##### ##### Mordercy i zli ludzie tez na ulicy mowia dzien dobry. Masz whatsaapa albo vibera ? Jak chcesz to pogadamy Na maila mozesz wyslac mi swoj numer tel i przez watsaapa pogadamy albo nicka skypa wyslij jak chcesz Mam meza Turka muzulmanina juz dosc dlugo Jak chcesz pogadac to jestem do uslug

to poprosze maila jeszcze raz bo juz nie wiem kto co pisal. No i jednak on znow pisze i pyta z kim ja pisze na whatsapp teraz i pewnei mam faceta itd

No i pisze jak mu to smutno bo mnie stracil i ze byl na dworze i padal deszcz ale to nie byl deszcz tylko jego lzy ;) Ja zwiariuje Dobre to jest ;/ No i pyta czy jestem zla jak pisze do mnie

Gość gość
Napisz mu ze masz faceta

Gość gość
Wyslalas mi cos na maila?

Gość gość
Jestes strsznie slepa i naiwna...juz w pierwszych zdanich prosisz by nie traktowac nikogo stereotypowo...czyli juz wlaczyl Ci sie mechanizm obronny,bo sama podswidomie czujesz ,ale wolisz tego nie widziec,ze wszystko skonczy sie zle....empta???katolik??hehheheheheh zalosne...Oni wszyscy sa wielkimi epatami na poczatku i katolikami..wiem co pisze..uwierz mi...zainteresowal sie Toba bo sam wyczul jak latwo polkniesz haczyk...manipulant...wiesz oczywiscie zaraz tu wyjedziesz z tekstem obronnym,ale to nic...napisz do nas za dwa lata jak bedziesz pobita i zaplakana..co sie stalo z empata??bo prawda jest taka,ze nie musisz wyjezdzac do iraku zeby poczuc "klimat tego kraju juz w niemczech"....i prosze nie ponizaj sie korzystajac z Jego pomocy...i pieniedzy..to najgorsze co mozesz zrobic..idz do pracy i wynajmij cos sobie sama...na pewno mozesz,ale wolisz udawac,ze ciezko zeby latwiej Ci bylo samej sobie wytlumaczyc,ze nie mialas wyjscia a On taki dobry ble ble ble...i tak jestes stracona bo juz Ci spral mozg odpowiednia manipulacja...czekam na Twoj watek za dwa lata ok??

Gość gość
mieszkam od 12 lat i odradzam to tobie zdecydowanie, nie wierz zadnemu muzulmaninowi, jesli nie jestes pewna popros, zeby przysiegnal ci an Allaha, ze dobre intencje( za przysieganie bez pokrycia i nie dotrzymanie grozi mu zemsta, czyli smierc ), sama sie przekonasz jacy sa...

Gość gość
już do ciebie pisałem....uciekaj jak najdalej nie marnuj życia...oni nie traktują kobiet jak równoważnych partnerów tylko jak własność...czy jest chrześcijaninem czy nie to bez znaczenia...bo jemu chodzi o zdobycz - to myśliwy, sokolnik...cała jego rodzina, miasteczko, wieś iracka to dla niego ważne...będzie bohaterem bo zdobył białą kobietę to ich wielkie marzenie, dowartościuje się niesamowicie...zmieni się nie do poznania jak tylko cię dopadnie ...szykujesz sobie piekło bez powrotu....