Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjjuzzzz

Pomozcie bo nie wiem czy nadaje sie na takie studia...

Polecane posty

Gość jjjuzzzz

Chcialabym sie zapisac na studia. Tylko nie wiem jakie wybrac. Mysle o kierunku finanse i rachunkowosc tylko nie wiem czy dam rade. bylyby to oczywiscie studia zaoczne. mature z matematyki zdalam na 65% podstawowa, z matematyki zawsze mialam 3 lub 4 ogolnie nie bylo tak ze nienawidzilam matmy tak jak wiekszosc ludzi... boje sie jednak ze moge sobie nie poradzic. czy ktos studiuje ten kierunek?? doradzcie

Gość jjjuzzzz
piszcie prosze bo nie wiem co robic, bardzo jest trudno?

Gość jjjuzzzz
no czemu nikt sie nie odzywa :(

Gość jjjuzzzz
no czemu?

Gość gość
Naprawdę chcesz podejmować taką poważną decyzje na podstawie opinii ludzi z forum? W dodatku w ostatniej chwili. Sama powinnaś ocenić, na jakie studia się nadajesz.

Gość jjjuzzzz
chce miec jakies rozeznanie w temacie

Gość gość
Chyba na to trochę za późno.

Gość uuununu
czemu za pozno??

Gość uuununu
na niektorych uczelniach rekrutacja jeszcze trwa jesli o to ci chodzi. no ale doradzcie!!!!

Gość uuununu
to trudne studia ?? napewno ktos to studiuje badz studiowal?

Gość gość
Ja skończyłam finanse, ale nie wiem, jak miałabym Ci pomóc. Raz - nie znam Cię, skąd mam wiedzieć, co dla Ciebie będzie trudne, a co nie? Z matematyką stoisz kiepsko, ale nie wiem, czy to wynik braku predyspozycji do ścisłych przedmiotów czy raczej faktu, ze do nauki się nie przykładałaś. Dwa - poziom studiów zależy od tego, na jaką uczelnię planujesz się wybrać.

Gość uuununu
powiedzmy ze sie zbytnio nie przykladalam. wyzsza szkola zarzadzania i bankowosci w krakowie

Gość gość
Hmm, no nie jest to żadna renomowana uczelnia, w dodatku studia zaoczne, więc pewnie sobie poradzisz. Przejrzyj program studiów, to zorientujesz się czy i ile jest tam matematyki. Pewnie niewiele - ja samą matematykę miałam tylko przez rok. Jest tez trochę podobnych przedmiotów, jak statystyka czy badania operacyjne, w samej rachunkowości czystej matematyki jest raczej niewiele. Tu raczej chodzi o ogólne predyspozycje do analitycznego myślenia, umiejętność operowania na liczbach, logicznego myślenia, wyciągania wniosków, skrupulatności.

Gość jjjuzzz
dzieki za odpowiedz wlasnie o to mi chodzilo... w takim razie moze poradze sobie. wlasnie interesuje mnie cos takiego jak logiczne myslenie=, wypelnianie jakichs papierow itd. bo nie mam innego pomyslu na siebie. zreszta chce jakis zawod z przyszloscia. mnostwo ludzi wybiera pedagogike socjologie administracje wiec po co mam byc pedagogiem jednym z miliona

Gość jjjuzzz
a gdzie pracujesz po skonczonych finansach??

Gość abja
ja studiowałam finanse, a teraz jestem na podyplomówce w WSB-NLU na rachunkowość i podatki i dałam radę, mimo, że w liceum mózgiem matematycznym nie byłam. fakt musiałam się przyłożyć do nauki, miałam trochę zaległości, które musiałam nadrobić, ale udało się. więc dla chcącego nic trudnego. jak się uprzesz to sobie poradzisz :) powodzenia