Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gy789ioaa

Mój facet codziennie po pracy pije piwa :/ a w weekend po 3 :/

Polecane posty

Gość gy789ioaa
2.800

Gość gy789ioaa
gigi gigi no wiem masz racje :( ale nie wiem co mam robiv, mówić mu żeby przestał pic to wyjde na jakąś mamusie co mu rozkazuje co ma robic i jak zyć :o

Gość gigi gigi
mój też wraca zmęczony do domu po pracy, jest gorąco a jakoś piwa nie pije - tylko okazyjnie, zazwyczaj przy grillu - chyba jakiś nienormalny!!!

Gość gość
mówić mu żeby przestał pic to wyjde na jakąś mamusie co mu rozkazuje co ma robic i jak zyć xxxxxxxxxxx jeżeli czujesz, że coś jest nie tak i podświadomie wiesz, że jest już z tym problem to dlaczego masz mu nie powiedzieć??? boisz się, że się obrazi i odejdzie?

Gość Glimpa
Systematyczne picie alkoholu może prowadzić do alkoholizmu,bez względu na ilość.Po co ryzykować? Niech sobie zrobi test.

Gość gość
Znam wiele osób, które piło, bo mieli apetyt. Dzisiaj piją , bo mają apetyt i tyle. Alkoholik zawsze pije , bo ma apetyt.

No zwyczajny eksperyment na alkoholizm- wytrzymasz bez piwa tydzień? Do następnego weekendu? Jak tak to spoko.

Gość gość
Ale pitolicie smutki. Mój tato jest managerem w firmie geodezyjnej - budowlanej. Przetargi na dużą kasę. Co kilka dni musi zabierać klientów na balangi a tam tak chleją że ho ho:) Zarabia dużo i wątroba jeszcze go nie boli:) On wie kiedy praca a kiedy picie i balanga.

"w weekend po 3" no k***a bez jaj. Normalny facet w weekend wypija skrzynkę a nie 3 piwka.

Gość kaczafi
Tak a codzienne malowanie się i zmywanie tego na noc to co nie uzależnienie od kosmetyków? Nie można się po prostu umyć i być zadbanym. Trzeba jeszcze tonę pudru i kilo szminki. Nie twierdzę że 1 piwo dziennie to dobry nawyk ale jeśli Ty chcesz żeby on zrezygnował ze swojej słabości albo ja ograniczył to też zrób coś z kobiecymi słabościami. Daj mu dobry przykład.

Gość gość
Mój też tak zaczynał. Jak doszedł do czterech dziennie to byłam załamana...teraz pije po 7, 8 :(((

Gość gość
ja pije po 3 driny co drugi dzien i nie uważam że jestem alkocholikiem pije bo lubie zarabiam kupe kasy kocham moje 3 dziewczyny ja pije co 2 dzień po 3-4 driny i nieuważam że jestem alkocholikiem zarabiam kupe kasy, kocham moje 3 dziewczyny (2 córki) one są ze mną szczęśliwe i jest ok. więc niewiem w czym problem? chyba wy same sobie stwarzacie problemy żeby sie nienudzić ZA ROBOTĘ SIĘ WEŹCIE!

Gość gość
3 piwa ? hahaha co to jest 3 piwa. Współczuje, że ma taką babe!

Gość gość
moj jak zacznie od 1piwa tak nie umie skonczyc.wczesniej tak nie bylo.i mam dosc proszenia go zeby przestal i jego obiecanek.i tlumaczen typu zarabiam to mam prawo,albo wypilem tylko dwa(czytaj 6) lub wypilem bo mnie wk***ilas.i bd miala dziewczyno to samo!ja gdyby nie dzieci juz dawno bym go pognala ale zajmuje sie nimi kase daje i awantur nie robi.a jak mu przywale to nie odda.ale nienawidze alkoholu i pijanych ludzi ktorzy glupoty pie***a i robia z siebie posmiewisko.mozna wypic ale z umiarem

Gość been here,done that
W Polsce alkoholizm jest powszechny i ma społeczne przyzwolenie i nikt nie garnie się do walki z chorobą społeczeństwa. Ja też wracam zmęczona po pracy( pracuje 7 dni w tygodniu czasami po 12 h- własna działalność,duża odpowiedzialność i stres), lubię piwo ale nie piję go codziennie!NIE MA WYTŁUMACZENIA na codzienne żłopanie piwska.Gdybym ja tak robiła i przyznawała się do tego zrobiono by ze mnie alkoholiczkę- ale to facet jemu wolno.Polscy mężczyźni są często rozpieszczeni przez mamusie a żony dalej ciągną schemat i tłumaczą sobie głupotę mężczyzn.Woda i herbatka są dobre na pragnienie.Wytłumacz to swojemu facetowi.Nie mówię że on zaraz się rozpije,każdy człowiek jest inny ale z czasem może być piwa więcej w końcu piwo nie wystarczy.Uzależnienie to straszna choroba dla całej rodziny i uważaj na siebie i wasze (ewentualne) dzieci bo ta choroba zniszczy was wszystkich i zostawi blizny w psychice na całe życie a alkoholik NIGDY nie czuje się winny ,alkoholik jest przekonany że winni są wszyscy prócz niego.Znam historie wielu kobiet, które pozostawały w horror-małżeństwach całę zycie,zniszczyły przy okazji dzieci.Znam też dorosłe dzieci alkoholików. Znałam ś.p. już kobiety, które toczył rak i inne choroby a mimo to dalej "pomagały" swoim mężom alkoholikom którzy w starszym wieku traktowali je gorzej niż psa,alkoholizm jest chorobą postępującą-uszkadza płat czołowy który odpowiada za empatię- przychodzi moment kiedy alkoholik już nigdy się naprawi bo mózg jest już tak zniszczony.Porozmawiaj z facetem, nie stań się ofiarą,poczytaj o alkoholiźmie,przejdz się raz na spotkanie "alonek" czyli żon alkoholików- one najlepiej nakreślą ci obraz sytuacji- wierz mi że każda alonka mówiła sobie że co tam to TYLKO jedno piwo.Szanuj siebie i uważaj na siebie.

Gość gość
a Ty nie podjadasz słodyczy ???Piwko luzuje stres ..... zapewne wolała byś dostawać cięgi ...;) ,a tu taka tragedia pije piwo ...o MATKO KONIEC ŚWIATA ....

Gość gość
Brakuje im seksu i od czasu do czasu lodzik też by się przydał to i sięganie po piwko by się z czasem skończyło. To wszystko brak SEXU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
właśnie wypiłem jedne piwko. Pozdrawiam :)

Gość gość
strasznie mnie wkurza tekst "piwo to nie alkohol" - mój były mąż właśnie piwkiem rozwalił sobie wątrobę i doprowadził do ataków padaczki!!!!!!!!

Gość gość
Picie co dziennie piwa to prosta droga do alkoholizmu...najpierw są piwa żeby poczuć się wyluzowanym a później trzeba czegoś mocniejszego aż kończy się to tragicznie dla rodziny....osoba nadużywająca alkoholu staje się agresywna, wulgarna, niszczy życie sobie i swojej rodzinie....musisz poprosić swojego faceta żeby przestał pić co dziennie piwo, argumentuj to tym że nie lubisz zapachu piwa (mi osobiście przeszkadzałby mężczyzna śmierdzący alkoholem ) jeśli to nie pomoże, po prostu odejdź bo masz do czynienia ze zwykłym alkoholikiem.....tak, picie piwa co dziennie jest alkoholizmem bo od picia co dziennie piwa do picia co dziennie: piwa i wódki jest tylko jeden krok...dziewczyno uciekaj od tego faceta jak najdalej...

Gość gość
codzienne picie piwa nie jest alkoholizmme, ale jest ryzykowne ( mocno)