Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość średnio na jeża

Po co bieda robi sobie dzieci???

Polecane posty

Gość średnio na jeża

Pomijam tu rodziny którym sytuacja się pogorszyła w wyniku utraty pracy jak już mieli dzieci. Chodzi mi o tych co nie mają pracy, mieszkania, perspektyw a mimo to "mnożą się jak króliki". Czym tacy ludzie myślą? Tylko nie piszcie,że wpadka,bo w dzisiejszych czasach wpadkę zaliczają tylko idioci.

" Tylko nie piszcie,że wpadka,bo w dzisiejszych czasach wpadkę zaliczają tylko idioci." cóż, co chwila tu się pojawia temat czy jestem w ciąży, bo zrąbałam antykoncepcję.

Gość lecze elektrowstrzasami
po co tluste dupska pozbawione zarowno czasu jak i moralnosci robia sobie dzieci skoro i tak nie sa w stanie zapewnic im nic innego jak tylko kase?

Gość gość
widocznie i w tej dziedzinie nic nie potrafią :( Czyli nie mają pojecia co zrobić, żeby dzieci nie robić. Albo licza na to, że będą życ z zasiłków dla dzieci i pępkowego Poza tym to ich jedyna rozrywka pewnie

Gość średnio na jeża
Istnieje coś takiego jak tabletka po. Wystarczy iść do gina i na normalnej kontrolnej wizycie powiedzieć że w nocy guma pękła. Wypisze receptę, wykupić i trzymać na taką właśnie ewentualność. Termin przydatności 2-3lata.

Gość średnio na jeża
A Ty znasz tylko skrajności? Albo nędza albo biznesmeni bez moralności? Wyobraź sobie,że jest cała masa ludzi żyjących za nieduże pieniądze,ale zapewniających dzieciom dobre warunki, miłość i poświęcających im czas.

Gość gość
no właśnie ... 16-latki w ciąży z drugim dzieckiem, nie potrafią prawie czytac i pisac, ale w kwestii zasiłków i "należy się" są prawdziwymi ekspertkami. jak patrzę na nie (a muszę, bo taką mam pracę) to jestem za przymusową sterylizacją

Gość gość
A mnie stać na kilkoro dzieci,ale nie chcę więcej jak jednego. I tu pojawia się problem-nie mogę stosować antykoncepcji hormonalnej, nie mogę stosować spirali miedzianej, nie mogę prezerwatyw z lateksem-na szczęście są już z innych materiałów. Cykle mam nieregularne,więc metody naturalne odpadają. Szkoda,że nie można legalnie się wysterylizować w naszym kraju :( Uwielbiam seks,ale boję się go uprawiać. Pozostaje miłość francuska...

Gość gość
Może dlatego że biedocie wydaje się że jak pojawią się dzieci to o tyle większe będzie ich "posiadanie" ? Biedni ludzie wiedzą że pieniądze nie leżą na ziemi a dzieci "stosunkowo" łatwo nabyć, poza tym tacy ludzie bardziej cenią posiadanie rodziny, coś w rodzaju że razem raźniej. Ludzie mający pieniądze częściej skupiają się na utrzymaniu tego co już zdobyli, dążą do tego by nie stracić wygód by rozwijać się ale i tacy ludzie zdążyli już przyzwyczaić się do łatwiejszego dziecka a pojawienie się dzieciaka to jak mała kula u nogi więc niechętnie się na to decydują, co natomiast co i tak nic nie mają chcą przynajmniej mieć te dzieci. Taka jest moja teoria.

Gość gość
nie można z własnej woli podwiązac jajowodów albo coś?

Gość gość
miało być że tacy ludzie (bogaci) zdążyli przyzwyczaić się do łatwiejszego życia.

Gość gość
ja zaliczyłam wpadkę mimo stosowania prezerwatyw ( dobrej firmy ). Prezerwatywa była kupiona w aptece czyli powinna byc dobrze przechowywana, nie zsunęła sie, nie pękła a ciąża jest. Hormonów nie mogę stosować. Zresztą wszytskich rodzajów prezerwatyw tez nie. Ale tez nie rozumiem gdy para nie ma pracy, nie mają właściwie nic, mieszkają kątem u rodziców i Ci rodzice ich utrzymuja a robia sobie dziecko. dla mnie to nieodpowiedzialne. Wtedy dziadkowie muszą utrzymywac jeszcze wnuka. Gdzie tu logika? a może licza na pomoc społeczną? Sa tez patologie - mnoża sie rzeczywiście jak króliki, a później dzieci jeżeli mają szczescie to sa tym rodzicom odbierane i trafiają do rodzin zastepczych gdzie doświadcza choć trochę normalności. A najbardziej nie rozumiem rodzin wielodzietnych, którzy zgłaszają się do gazet, programow itp itd z prośba o pomoc bo nie maja na chleb, bo tylko ojciec pracuje ( bo matka ciągle w ciąży ) a kolejne dziecko w drodze. Tego naprawdę nie rozumiem. Czy prezerwatywa nie jest tańsza niz utrzymanie kolejnego dziecka? Nie roszumiem po prostu nie rozumiem

Gość gość
bieda i bogactwo to pojecie wzgledne. Wazne ,zeby rodzice byli samodzielni i samowytystarczalni

Gość a ty po co sie wtrącasz
nie twój krowo interes!

Gość in vitro to też bieda
rząd im finansuje to. NFZ. I co ? Decydują się jak sami sobie oplacić nie potrafią :P

Gość qwerty1989
znam taka jedna rodzine(jesli mozna to w ogole tak nazwac).obydwoje bez pracy,5 dzieci zrobili potem im te dzieci odebrali bo obydwoje pili.rozstali sie a tamta idiotka w nastepnej ciazy chodzi widzialam ja ostatnio.z tego co wiem to pomieszkuje u kolezanek ktorych ma zreszta niewiele.i nastepne dziecko do bidula a taka debilka w dodatku ze przy ostatnim dziecku miala zagrozenie zycia swojego i dziecka.no tak ale tak to jest jak ktos nie wie co to antykoncepcja.dodam jeszcze ze nie wie z kim w tej ciazy jest.w tym samym czasie miala 3 facetow patolka jedna no dzieci ma w tym samym miescie a d**y nie ruszy zeby je choc przez chwile zobaczyc.ale ja na miejscu tych dzieci nie chcialabym takiej mamusi znac nawet.

Gość bieda nawet nie stała obok in
invitro, invitro robią tylko bogacze. an fundusz dostają małe dofinansowanie a resztę sami płacą czyli jakieś 5000zł. jak nie wiesz to się nie wypowiadaj

Gość gość
jakim k***a cudem ktos mogl zajsc w ciaze jesli gumka ani nie pekla ani sie nie zsunela!!!????

Gość gość
Weźcie sie jebnijcie w lep,każdy chce mieć dziecko,ja nie mówię od razu 5 ale jedno czy dwoje. Bogaci mają dziwne myślenie że jak ktoś biedny to najlepiej go do gazu jak żydów i nic im nie wolno. A tak jak ktoś tu na pisał a po co bogaczom dzieci skoro wychodzą z rana do pracy,wracają wieczorem i to jest rodzic? Wynajmie nianke i cwaniaczy że ma dziecko a guwno wie o macierzyństwe! Nie mówię że każda ale sporo kobiet

Gość rafciu
Historia Roja (2016) dostępny już do pobrania oraz online >>>http://ma0.pl/r/tDThistoria-roja-2016 >>>http://ma0.pl/r/tDThistoria-roja-2016 >>>http://ma0.pl/r/tDThistoria-roja-2016 O filmie Historia Roja, czyli w ziemi lepiej słychać Wiosna 1945 roku. 20-letni Mieczysław Dziemieszkiewicz, pseudonim „Rój”, traci starszego brata, dowódcę oddziału Narodowych Sił Zbrojnych na Mazowszu, zamordowanego przez żołnierzy sowieckich. Wraca w rodzinne strony i wstępuje do Narodowego Zjednoczenia Wojskowego. Jako dowódca oddziału partyzanckiego przez kolejnych 6 lat kontynuuje walkę o wolną Polskę z sowieckim okupantem, siejąc postrach wśród funkcjonariuszy UB i kolaborantów. Komunistyczne władze robią wszystko, aby namierzyć i zlikwidować „wroga władzy ludowej”.