Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaCóreczki

Dziwna gorączka

Polecane posty

Gość MamaCóreczki

Moja córka (20mcy) w nocy z piątek na sobotę i z soboty na niedzielę koło 1 w nocy miała gorączkę, niewysoką bo koło 38 st, ale jednak. Była przy tym upocona jak mysz przy młocce, ale u niej to standard. W mieszkaniu jest parno, duszno i gorąco, ale na noc staramy się jak najbardziej wywietrzyć i schłodzić mieszkanie. W dzień jesteśmy wszyscy poza, więc luz. Tydzień temu lekarz stwierdził lekkie przeziębienie z zaczerwienionym gardłem, ale kazał tylko hacosept, wit. C i prawoślazowy syrop. Mała nie ma żadnych innych objawów, może troszkę kaszle, ale ona generalnie kaszel ma nagminny, taki jej urok... W nocy dziś już było ok temperaturowo, za to starsznie marudziła przez sen i się wierciła. Już kiedyś tak miała, samo minęło, ale wtedy nie było ekscesów gorączkowych. Obstawiam 3 rzeczy: przegrzanie, chory pęcherz, przeziębienie zwykłe. Tylko na nic nie mam potwierdzenia, niby mam umówionego lekarza a dziś, ale nic mi nie powie... Ten typ tak ma. Chcę jutro na własną rękę spróbować zrobić badanie moczu. Macie jakieś pomysły?

Gość gość
Witaj, wczoraj mnie się to przytrafiło z synkiem. Po kąpieli, jak już go ubrałam cały zsiniał, przykryłam go szybko kocykiem (w domu było b.ciepło) Chwilkę później dostał gorączkę 38 st. W nocy spał, ale bardzo mocno się pocił. Brak, kaszlu, kataru, nic- tylko gorączka. Dzisiaj rano stan podgorączkowy( synek 16 m-cy). Jutro idę do lekarza.

Gość gość
Wy tak cały czas z termometrem nad dzieckiem stoicie ;) Temperatura jest reakcją obronną i nawet drobna rzecz u malych dzieci ją powoduje, jeśli nie rośnie, nie ma innych objawów, dziecko nie płacze, należy przeczekać, a nawet jeśli do lekarza, to niech tylko sprawdzi co z dzieckiem, a nie od razu leki dawać.

Gość mama dwóch dziewczynek
Na pewno pokazałabym dziecko lekarzowi, dobremu pediatrze. Można obstawiać wszystko po kolei a wielu chorób nie da się przewidzieć.

Gość gość
ja zawsze idę przy gorączce z córka do pediatry. jeśli ma gorączke i zero innych objawów to na 100% angina. już to przerabiałam parę razy. na ogół na zbicie temperatury podaje milifen, syrop z ibuprofenem. dosyć długo działa i jest niedrogi.