Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ssssssssssssss

trudna sytuacja

Polecane posty

Gość ssssssssssssss

Hej, bierzemy ślub za 1.5 mies. czas wysyłać zaproszenia. Nie robimy żadnego wesela tylko przyjęcie na 30 osób. Zapraszamy najbliższą rodzine. Moi rodzice sa po rozwodzie. I tu pojawia się problem. Mój ojciec wyrządził nam wiele krzywdy, pił a co z tym się wiąże awanturował się strasznie. To co przeszliśmy przez niego to jeden wielki koszmar. Nie utrzymywaliśmy z mama i bratem z nim kontaktu. jakies 4 lata temu mial wypadek i krwiaka mózgu. Od tego czasu czasem dzwoni do mnie np na urodziny czy swieta. gdzie w sercu mam to , że to mój ojciec i próbuje z nim wtedy normalnie rozmawiac. Nie wiem co zrobić teraz gdy zbliża się ślub. Nie chce żeby ojciec był na naszym przyjęciu. Ale mam problem z ślubem w kościele. Z jednej strony boję się ze przyjdzie i pokaże swoją prawdziwą twarz nawet w kościele a póżniej bedzie nas nachodził w restauracji. Z drugiej strony wszyscy mówią, że zawiadomienie powinnam mu wyslac. On i tak juz wie ze bierzemy ślub- zapowiedzi. Nie wie że nie bedzie zaproszony na przyjęcie.

Gość gość
Ja na twoim miejscu bym nie wysyłała nawet zawiadomienia jeśli nie chcesz go na przyjęciu bo i tak się wprosi i tylko zepsuje ci ten wyjątkowy dzień. Ciesz się swoim szczęściem a ojcem się nie przejmuj, że będzie mu przykro on i tak już w życiu o wiele więcej przykrości ci wyrządził i uwierz mi wiem co mówię.

Gość gość
po prostu mu powiedz ze nie zapraszasz go na przyjęcie bo nie potrafisz zapomnieć o tym co wam zrobił

Gość gość
Miałam podobną sytuację i ja swojego ojca nie zaprosiłam. Nie żałuję.

Gość Kubus Muchatek
ile ty masz lat? 10? Jesli ty jestes dorosla osoba i twoj ojciec jest dorosla osoba to mozecie chyba porozmawiac jak dwoje DORODLYCH osob i wyjasnic sobie powody takich a nie innych zachowan i decyzji?

Gość gość
moja koleżanka zaprosiła ojca ale nie zaprosiła jego nowej żony,ojciec prezent wysłał przez kuriera ,na ślubie podobno był i stał na chórze ale życzeń osobiście nie złożył,minęło 5 lat od ślubu i ojciec nie chce utrzymywać kontaktów z córką