Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do pracodawców

Polecane posty

Gość gość

Czy dla pracodawcy jest jakaś różnica czy zatrudni osobę zarejestrowaną w urzędzie pracy czy nie? Są z tego tytułu jakieś ulgi albo inne zyski dla pracodawców? Pytam bo zastanawiam się czy zarejestrować się w UP czy nie, ja nic z tego nie będę miała bo zasiłek mi się nie należy, ale jeśli miałoby to zwiększyć moje szanse na zatrudnienie mogłabym się zarejestrować.

Gość gość
nie zawsze są, to zależy ale jeśli serio szukasz pracy to zarejestruj się - pracy Ci pewnie nie znajdą ale zawsze to jakaś szansa

Gość gość
a masz ubezpieczenie, że nie chcesz się zarejestrować? bo to jest główny powód rejestrowania się. drugi to darmowe szkolenia, chociaż na te to trzeba trochę poczekać. i nie wiem czy to jeszcze jest ale jakiś czas temu UP płacił dodatek aktywacyjny jeśli samemu się prace znalazło. więc nie można powiedzieć że UP nic nie daje, ale pracodawca nic z tego tytułu nie będzie miał

Gość mikorasoo
nie ma znaczenia dla pracodawcy czy zatrudni cię jako bezrobotną zarejestrowaną w UP czy nie zarejestrowaną

Gość gość
Jestem ubezpieczona, do tego up nie jest konieczny. Skoro mówicie, ze do pracodawcy to bez znaczenia nie będę się rejestrować. Wolę sama znaleźć pracę, zresztą poprzednio kiedy byłam zarejestrowana też pracę znalazłam sama a kartkę z up dostałam taką jakby oni mi znaleźli :o a nie dostałam żadnej propozycji ani pracy ani szkolenia bo na szkolenia byłam albo za stara, albo za młoda, a pracy żadnej też nie było.