Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Potrzebujęzłotegośrodka

Nie wiem co robić... Pomocy!

Polecane posty

Poradźcie mi, proszę bo już nie wiem co robić. Mój niespełna 2-letni Synek wkłada ręce do buzi i tym samym wywołuje wymioty. Potrafi patrzeć się na mnie i to robić. Sądzę, że chce zwrócić moją uwagę, ale ileż można tak się zachowywać? Nie pomogło ignorowanie, ani krzyki, klepnięcie w rękę, którą wkłada do buzi, tłumaczenie... Działą jedynie odwrócenie uwagi, najlepiej zabawą, ale przecież nie mogę cały czas się tylko Nim zajmować. Kiedy jest w łóżeczku, też tak robi. Wczoraj przed spaniem, dzisiaj rano też obrzygał pościel bo Go na chwilę dałam do łóżeczka po wypiciu mleka. Ktoś zna jakiś "złoty" środek? Dodam jeszcze, że chrupki działają tylko na chwilę...

Gość odmawianie sobie
nie wiem czy to zart czy nie bo jakos tak napisane ze trudno stwierdzic:D ale jak moja crka robila cos glupiego to odwracalam jej uwage od ytego co robi.... dajmy na przyklad ze synek wklada rece do buzi.... w tym momencie ty odwracasz sie do okna i mowisz.... jaki piekny ptaszek samochod drzewo niebo piesek kotek cokolwiek ale sliczny z zachwytem oczywiscie... w praktycznie 100% dziecko podbiega do okna i pokazujesz mu to tamto opowiadasz dajmy na to przez 3 minuty a potem wracasz do swoich zajec:) na moja corcie dzialalo...

Taa... podbiegnie do okna zwłaszcza, że siedzi w foteliku przy śniadaniu...

Gość gość
Samruj mu rece gorzkim paluszkiem, kupisz go w aptece, to preparat na obgryzanie paznokci ale na to tez bedzie ok

Oooo to już coś ciekawszego. Na pewno to dzisiaj kupię !

Może jeszcze ktoś coś poradzi?