Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kardelinka

KOBITKI POMOCY.

Polecane posty

Gość Kardelinka

Biorę tabletki antykoncepcyjne. Do wczoraj miałam przerwę 7 dniową. Dziś jest 8 dzień, w którym powinnam wziąć tabletkę. W piątek lub sobotę pojawił mi się okres. Dziś ślad już po nim zaginął. Dodam iż w niedzielę uprawiałam seks z moim partnerem. Problem tkwi w tym, że nie mam dostępu do tabletek i najprawdopodobniej dziś tabletki nie wezmę. Jakie są konsekwencje? Czy mogę tabletkę pierwsza wziąć jutro? Dodam, iż nie jestem zdesperowaną nastolatką, więc wszelkie chamskie komentarze są zbędne.

Gość gość
Nie jesteś nastolatką tym gorzej,ze nie pamiętasz o tabletkach.Zawsze powinnaś mieć zapas.Dajesz się regularnie to i powinnas pamiętać o tabsach.Pędz do rodzinnego niech ci przypisze.i bierz dzisiaj.O otwarciu piczki nie zapomimasz a o zapasie tak.

Gość gość
Bedzie miesiąc przerwy w kochaniu.

Gość gość
Czytaj ulotki ,,,a nie pytaj na forum,o głupstwa.Nikt nie będzie doradcą twojej c*pki.

Gość gość
Ależ w ulotce jest to napisane. Jeśli w ciągu 7 dni przed pominięciem tabletki uprawiałaś seks to jest ryzyko ciąży. Pożycz od kogoś pieniądze i tyle.

ewentualność ciąży wykluczam a co do regularności brania tabletek to stanowczo odradzam ,,dziurawienie'' całego schematu brania bo to powoduje rozregulowanie cyklu i łamie sensu brania tych tabletek. Jak nie masz kasy to pożycz albo zrezygnuj z tej formy antykonc. bo jak masz się co miesiąc zastanawiać czy Ci starczy na wykupienie recepty to lekko Ci nie będzie...

Gość gość
Nie zmienia. Takie ryzyko występuje w zasadzie tylko w pierwszym tygodniu po przerwie. W drugim tygodniu pominięcie jednej tabletki nie zmniejsza skuteczności antykoncpecyjnej. W trzecim tygodniu również, pod warunkiem, że postąpi się zgodnie z jednym ze schematów podanych w ulotce. Jeśli nie przyjmiesz dzisiaj pierwszej tabletki z kolejnego opakowania wówczas istnieje ryzyko ciąży.

Gość gość 25
nie wzięcie pierwszej tabletki może spowodować odblokowanie owulacji więc ryzyko ciąży jest spore...

Gość karolina114488
LEPIEJ KOMBINUJ TABLETKE- BO RYZYKO JEST!

Gość gość
Ja bym zapytała w aptece po prostu czy nie mogliby wydać na kredyt.

Gość karolina114488
Ja ma do odstąpienie całe nowe opakowanie Yasmin - jestem z Wawy.