Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małza089

bardzo proszę o ocenę mojej diety:)

Polecane posty

Gość małza089

mam 168cm, ważę 72kg, 2 miesiące temu było 66, ale przez stres związany z obroną pracy lic, trochę sie przytyło. Jutro zaczynam dietę, chcę w miarę szybko schudnąć, ogólnie na mnie działają jedynie niskokaloryczne diety, dlatego też taka wybrałam, a więc: 11.00 mleko 3,2%, orzechy laskowe/takie płatki kokosowe, otręby 13.30. jajecznica(1 całe jajko i białka z 2-3jaj), łyżeczka masła(od babci, takie domowe), chleb pełnoziarnisty, warzywa 17.00 Pierś z kurczaka, makaron pełnoziarnisty/ryż brązowy, warzywa 19.00 trening(4-5x w tygodniu -jogging na zmianę z ćwiczeniami chodakowskiej, Jillian M.) około 45 minut 20.30 pierś z kurczaka, makaron, warzywa lub jogurt, kefir z odżywką białkową, owocami. Wyszło 1000kcal(75gbiałka/70gWęgli/45gTłuszczy), do tego kupię jakieś witaminki, olej lniany xxx co myślicie?

dieta OK, ale cos mi sie nie zgada z kcal. Chyba wiecej niz 1000 i bardzo dobrze! powinnas zjadac przynajmniej 1500kcal! zjadaj 50 gram orzechów dziennie, ja tak robie. orzechy maja tluszcze a tluszcze nam sa potrzebne. Bialka super! wegle to samo. Fajny pomysl z joggingiem i jillian ja uwielbiam jak jestes zaawansowana w fitnessie sprobuj insanity! Daja w kosc, ja robie codziennie na przemian z p90X i trenuje do half maratonu. schudlam juz 7 kilo od 15 czerwca Przede mna jeszcze 8 kilo:) moje odchudzanie: na blogu ponizej

Gość małza089
7kg no to nieźle, też bym tak chciała, mam nadzieje ze sie uda :D, w tymi orzechami dobry pomysł, bo jak jestem na diecie to cała ta zdrowa żywność bardzo szybko i na długo zapycha i czasem ciężko jest mi wmusić nawet te 1000kcal, zwłaszcza jak jest lato. A te programy Insanity i p90x to na czym polegają, bo w sumie do tej pory robiłam chodakowska, mel b, jillian a o tych nie słyszałam jeszcze.

Odloz narazie makaron I to maslo Oliwa z oliwek I brazowy ryz Nie chudnij szybko bo kg wroca Zmien lifestyle. Ja zakladam ze te 7/8 kilo schudne do konca roku Pamietaj ze jak cwiczysz to miesnie rosna a I waga staje. Ale cm spadaja

Makaron mogłabyś sobie darować. Zamiast tego jedz brązowy ryż, 100 % razowe pieczywo, kasze. Tak samo te płatki kokosowe - zrezygnuj z takich pierdół, mają dużo cukru. Według mnie kolacja jest za duża, a śniadanie za małe. Zamieniłabym je (kolacje na rano, a posiłek ze śniadania na kolację).

Gość małza089
ok wywale te makarony i zostaje kasze, ryz. Tylko mam tkai problem ze cokolwiek zjem, nawet same warzywa to bardzo mi "wywala" brzuch i nie wiem co z tym robic, jem spokojnie, przeżuwam te kęsy, nie popijam wodą, po posiłku piję dopiero po 1h, a i tak jak rano mierze swoją "oponę" to jest 95cm, a wieczorem 102 nawet;/. Jak mozna temu zaradzic?

Pewnie masz wzdęci. Powinnaś jeść regularnie (omijanie np śniadań bardzo wypływa na wzdęcia), możesz pić koper włoski na trawienie. Podobno pomaga. Niestety warzywa i kasze mają to do siebie, że lubią wzdymać. Pij dużo wody (w czasie posiłków też, to mit że nie powinno się pić) oraz ten koper włoski, albo zieloną herbatę. Jak jesz to nie przejadaj się. Gdy poczujesz pierwszy sygnał sytości to skończ posiłek.

Gość małza089
ok, a z tym piciem podczas posilkow to nie jest tak ze wtedy rozcieczaja sie te kwasy zoladkowe i wolniej sie trawi? Staram sie stosowac do tego choc zauwazylam ze odkad nie popijam w trakcie posilku to mam czesto problemy z wypróżnianiem - zaparcia;/

Gość cuziakowa
skoro w tak krótkim czasie przytyłaś te 6 kg to moim zdaniem masz sporo niepotrzebnej wody w organizmie. ja bym zaczęła od oczyszczania (np figurą detox) a potem dopiero wzięła się za dietę. a sama dieta wygląda spoko. zazdroszczę domowego masełka <3

Gość małza089
a jak miałoby wyglądać takie oczyszczanie? Jedzenie warzyw i takie herbatki czy cos innego?

Gość Olcia Dubicka
To dla Ciebie głodówka, Jeśli ćwiczysz przy tylu kilogramach to musisz jeść więcej bo to będzie głodówka dla Ciebie a na takiej głodówce tracisz tylko mięśnie. Mi kobieta której opiekuję się dziećmi poleciła tabletki odchudzające Forever Slim, dostałam od niej pierwsze opakowanie w prezencie a też można je kupić na allegro. Do tego zaraziła mnie zdrową żywności nisko przetworzoną. I już po 3 tygodniach schudłam 7 kilogramów ;) A z aktywności fizycznej to tyle co spacery z dziećmi którymi się opiekuję i plac zabaw ;) Wcześniej byłam na samej zdrowej diecie ale nigdy nie było takich efektów ;) Zdecydowałam się po tym jak zobaczyłam że tabletki zostały przetestowane przez głównego inspektora sanitarnego i dopuszczone do obrotu w Polsce co potwierdza ich bezpieczeństwo a to jest najważniejsze i nie wszystkie podobne preparaty przeszły takie testy co stawia ich w złym świetle.