Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie, chodzi o dentyste. Pomocy...

Polecane posty

Gość gość

w piatek z bolem zeba poszlam do dentysty na nfz, ktory zatrul mi zeba i powiedzial, ze bedzie konieczne leczenie kanalowe. w poniedzialek od razu zarejestrowalam sie do innego dentysty, do ktorego kiedys chodzilam. oczywiscie mowi mi, ze kanalowe nie jest zabiegeim refundowanym i zapisze mnie na nast poniedzialek bo dluzej z trutka lepiej nie chodzic. boje sie duzych kosztow. i tu pytanie, co jesli okaze sie, ze jest potrzeba truc zeba jeszcze raz, czy wtedy moge poprosic aby zrobila mi to na nfz, czy ta wizyta bedzie brana juz tylko jako prywatna? nie mam kasy :(

Gość gość
i jeszcze pytanie, po czym dentysci rozpoznaja ilosc kanalow, po zdjeciu rtg czy dopiero po otwarciu zeba? chcialabym zeby dentystka przyblizyla mi koszty juz na poczatku, bo jesli sie nie zmieszcze chyba zeba bede musiala usunac

Gość gość
to dlaczego nie zarejestrowalas sie do tego ktory trul?? Moze on robic na NFZ??Jesli dluzszy czas oczekwiania niz tydzien to zadzwon i zapytaj jak dlugo mozna chodzic z tucizna. Koszt kanalowego zalezy od ilosci kanalow leczonych i od tego co po leczeniu lekarz robi z zebem - np odbudowa calego zeba

Gość gocha...
Zęby od 1do 3leczy się kanałowo na nfz ,reszta tylko prywatnie,koszt ok300zl.

Gość gość
dentysta poda ci koszty na poczatku jesli powiesz ze to wazne dla ciebie. Dzwon po kolei do wszytkich dentystow w swoim miescie i pytaj gdzie zrobia na NFZ

Gość gość
bo odeslal mnie z kwitkiem, powiedzial, ze jesli jestem z bolem to mi pomoze doraznie ale dalsze leczenie mam robic u swojego dentysty. wiem, ze nigdzie nie robia kanalowego na nfz, bo to nfz zadecydowal co jest refundowane a co nie. mowilam rejestratorce, ze wolalabym poczekac w kolejce i miec wizyte normalna z nfz, a ona ze z trutka nie moge dlugo chodzic. boje sie, ze nawet jesli nic nie ebdzie mi nic robila bo jak uslysze koszt zdecyduje sie na usuniecie niestety, to i tak bede musiala placic za wizyte.

Gość gość
dzieki za odpowiedzi i sorry, ze pisze tak chaotycznie. ale jak myslicie, po tym jak powie mi o kosztach i ja zrezygnowalabym z tego leczenia to tez zaplace za ta wizyte?

Gość gość
up

Gość gość
up jak myslicie?