Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koeljnygość

Problemy z okresem - proszę Was o pomoc!

Polecane posty

Gość koeljnygość

Postaram się dość dokładnie opisać swój problem... będę wdzięczna za wszelkie rady i pomoc. Mam niespełna 19 lat, miesiączkuję od 10 roku życia... jeżeli ma to jakieś znaczenie, to dodam, że jestem dziewicą (i nie planuję narazie zmiany tego stanu). Moim dużym problemem są bardzo mocne krwawienia podczas okresu, który w dodatku trwa od 7 do 10 dni (rzadko w porywach do 12). Niestety, w przeciwieństwie do większości kobiet mój okres nie słabnie po 2-3 dniach. Przez cały czas krwawienia są mocne i bolesne aż do nagłego końca. Co do siły krwawień, powiem szczerze, że mogę się cieszyć, kiedy najmocniejsze nocne podpaski always wytrzymają 2 godziny i to nie podczas ruchu czy wysiłku fizycznego, ale podczas zwykłego siedzenia na zajęciach. Jak zapewne się domyślacie jest to coś, co przysparza wiele problemów. Szukałam pomocy u ginekologa ... najpierw dostałam leki nie hormonalne mające osłabiać krwawienia. Terapia nie przyniosła jednak żadnego skutku. Potem brałam hormony, antykoncepcję ... nic. Naprawdę, byłabym w stanie dostrzec i docenić choć małą poprawę jednak niestety nic takiego nie zauważyłam :( Jestem już bardzo zmęczona tym wszystkim, przed zaplanowaniem czegokolwiek zawsze myślę, czy aby nie mam wtedy dostać okresu, jednak nawet to planowanie nie wychodzi dobrze, gdyż na dodatek wszystkiego mój okres lubi się przesuwać i czasem zacząć się o tydzień wcześniej lub o tydzień później. Jestem ciekawa, czy któraś z Was miała podobny problem ? A może macie jakieś własne sposoby na osłabienie krwawień ? Proszę Was o pomoc!

Gość gość
Ja bym poszukała pomocy u ginekologa-endokrynologa, który zleciłby badania hormonalne.