Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Miekka szyjka macicy - ciaza w uk...

Polecane posty

Gość gość

Hej! Mieszkam w uk i tutaj cala ciaze nie bada mnie ginekolog - mam spotkania z polozna, ktore trwaja 5 minut. Mam problem poniewaz raz na pare tygodni sama badam sobie szyjke i sie troche wystraszylam bo jest miekka i wszedl w nia koniuszek palca - jest podobna do tej podczas owulacji. Jestem w 19 tygodniu ciazy. Dzwonilam wszedzie do prywatnych polskich ginekologow ( tam gdzie jestem w stanie dojechac ) najblizsze terminy maja za pare tygodni a ja wtedy bede pracowac. Nie wiem co mam robic tutaj nie da sie zobaczyc ginekologa (kto mieszka w uk ten wie). chyba ze pojde do szpitala? ale ostatnio bylam i pobrali tylko krew, ginekolog mnie nie badal. Pomozcie czy to oznacza cos zlego?

Gość gość
weź nie grzeb w szyjce - trudno przez internet stwierdzić ale powinna być twarda i zamknięta w ciąży. Nie możesz pojechać do szpitala i symulować skurczów albo, że Cię boli żeby musieli zbadać?

Gość akjklJSKL
może robi ci się rozwarcie a masz skurcze? a tak w ogóle nie wkładaj palucha w szyjke jak jesteś w ciąży bo możesz jeszcze bardziej zaszkodzić

Gość gość
tez tak miałam w ciazy i wszystko było ok, nie grzeb sobie sama paluchami bo dostaniesz infekcji i starcisz ciaze przez własna głupote

Gość gość
może spróbuj z luteiną

Gość gość
nie mam skurczow ale bardzo bolaly mnie okolice nerek dlatego zbadalam ta szyjke. Dzis nic mnie juz nie boli ale bardzo sie martwie - wpadlam w histerie wczoraj, czuje sie bezradna bo tutaj nic nie robia. Nie moge symulowac skurczow - ostatnio jak bylam w szpitalu trafilam tam z bolami brzucha, pani doktor poprzyciskala brzuch zrobila badanie krwi i to wszystko a spedzilam tam 6 godzin.

Gość gość
w uk nie dostane nigdzie luteiny, tutaj nic sie w ciazy nie bierze.

Gość gość
bo ja na miękką szyjkę miałam luteine do 27 tyg

Gość gość
no to co Ci poradzimy? ja bym zrobiła cyrk w szpitalu, że się źle czuję i niech mnie spróbuja odesłać ;) a co do polskich ginekologów - bez jaj z tym czekaniem iles tygodni na prywatną wizytę, jak powiesz, że ciąża i dzieje się coś złego to Cie większość przyjmie bez problemu

Gość gość
nie przyjma bo przyjmuja tylko raz, dwa razy w tygodniu w polskich klinikach ktore sa kilka godzin jazdy ode mnie. Dzwonilam i pytalam kiedy maja terminy (sa bardzo zapchani) i maja dopiero na koniec sierpnia i poczatek wrzesnia. Ja musze tam jeszcze jakos dojechac i musze to wcisnac miedzy prace.

Gość gość
no to nie ma wyjścia - Twoja szyjka jest niepokojąca ale nic z tym nie zrobisz więc pozostaje Ci normalnie pracować i czekać co będzie i tyle w temacie

Gość gość
A jak mam nie pracowac? z czego sie utrzymam? nie ma tutaj L4 - zostalabym bez grosza.

Gość gość
mieszkam w uk, jeżeli chcesz podaj email to się ztobą skontaktuje, bo też walcze o ciąże po poronieniach

Gość gość
mialam nadzieje, ze mnie pocieszycie i moze ktos z uk sie odezwie co sie w tkaiej sytuacji robi - ja sie czuje bezsilna... robie cyrki u lekarzy co chwile bo mam powazny problem z nerkami i moczem ale nikt z tym nic nie robi

Gość gość
podaj mi swoj e- mail prosze - na pewno sie odezwe...

Gość gość
idz do lekarza i powiedz że krwawiłaś wczoraj i miałaś bóle

Gość gość
a jesli juz dojdzie do badania to nie pozna, ze nie krwawilam?

Gość gość
grunt ze dojdzie do badania - krwawić mogłaś po stosunku bo się obtarłaś a zresztą co się przejmujesz, niech tylko zbada cyz się szyjka nie rozwiera

Gość gość
ok ide pod prysznic i jade do szpitala, dzieku

Gość gość
jasne nazmyślaj i powiedz że krwawiłaś niech cię zbadają

Gość Jusia1991
Miałam to samo dokładnie jak opisujesz,panikowalam i spać nie mogłam przez to , jak się okazało wyolbrzymiałam wszystko. Ciąża to okres wielkich zmian dla organizmu . Dla pocieszenia mój maluszek jest wlaśnie obok mnie i ma się świetnie, na nic nie wpłynęły opisane przez Ciebie wyżej objawy :)

Gość gość
juz wrocilam. Mialam badanie ginekologiczne i usg. wszystko z dzieckiem ok - moja szyjka jest dluga i zamknieta. lekarka powiedziala ze w ciazy szyjka jest miekksza niz przed ciaza dlatego trudno samemu ocenic - ona mowila ze nie dotykala jej bo w ciazy sie nie powinno tylko patrzyla i wszystko ok. Wiec chyba nie mam sie czym martwic? Na usg dziecko ok

Gość gość
a zajeli sie mna tylko dlatego, ze naklamalam, ze mialam krwawienia. dzieki za rade - gdyby nie to to wrocilabym do domu bo bole to ' nic takiego'.

Gość gość
no widzisz ale zawsze lepiej sprawdzic