Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nienia

Ile w kopertę na "przyjęcie z okazji ślubu"?

Polecane posty

Gość nienia

Bardzo proszę o radę. Kuzynka mojego męża bierze ślub, nie robią wesela, tylko jak to określili przyjęcie z okazji ślubu, ale zapraszają nawet dalszą rodzinę (czyli, np.: nas). Ślub już za 2 tygodnie(3 sierpnia) o zaproszeniu dowiedzeiliśmy się dzisiaj, od teścia, bo to do nich dotarło zaproszenie dla nas(!!). Nie na rękę nam to wcale, ale teściowie naciskają....Mamy trudny okres finansowo więc staramy się oszacować ile nas to będzie kosztowało. W związku z tym moje pytanie: ile w takiej sytuacji wypada dac w prezencie?

Gość gość
200 zł od ciebie i męża wystarczy

Gość Iyana
250-300 zł od osoby to min ale jak nie masz to nie musisz nic dawac, poza kwiatami i winem czy bombnierka i serdecznymi zyczeniami

zaproszenie kilka tygodni przed weselem jest nietaktem. ja bym podarowała w kopercie 200 zł jak jest to skromnne, domowe przyjęcie. jak was nie stac kupcie dobre wino - w outlecie zapłacicie do 50 zł za naprawdę dobry gatunek.

Gość gość
wiecej niż 200 zł od pary nie dawaj, no co ty! Może jakieś winko właśnie jak tu dziewczyna wyżej mówi i gitara!

Gość położnik91
Nie ma górnej i dolnej granicy. Możesz dać 10 zł lub równie dobrze 1000 zł. Nie słuchaj tych p**********h ameb z kafeterii 🖐️

Gość gość
Mniej niż 300-350 zł od osoby NIE WYPADA!

Gość gość
daj tyle na ile Cie stac, jesli nie masz kasy to spokojnie mozesz dac od siebie i meza 200-300 zł

No bez przesady - 700 złoty mamy dać? A idziemy raptem na obiad pewnie z po Mszy. I w dodatku dowiadujemy się na 2 tygodnie przed faktem - rozumiem, jak się wie o weselu kilka miesięcy wcześniej to można się jakoś przygotować, zaplanować wydatki....Nas sam dojazd będzie kosztował ok 200 zł bo to dość daleko.... Ale to wino to chyba jednak nie przejdzie.... ps. dawno tu nie byłam i widze , że mi dawną stopke wrzuca w tekst posta teraz...sorry, ale jeszcze nie rozgryzłam jak się tego pozbyć;)

Gość gość
Myślę że 600 to min. ile powinniście dać.

Gość gość
Przecież to przyjęcie weselne a nie wesele, jak młodych nie stać na wesele to niech nie liczą na nie wiadomo jakie sumy.

Gość gość
Kup fajną pościel, lub ręczniki haftowane ich imionami, coś extra za 200 zł plus kwiaty i starczy.