Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trutka.

Czy jesli jestem umowiona na wizyte u dentysty na kanalowe leczenie...

Polecane posty

Gość trutka.

a kanalowe niestety teraz mozna robic tylko prywatnie, bo nfz juz nie refunduje tego leczenia a okaze sie, ze zab nie jest dokladnie zatruty i trzeba zrobic to ponownie, to czy moge poprosic aby ten zabieg zrobila na nfz? ma kontrakt z nfz, a ja nie mam za duzo kasy :( jak myslicie?

Gość gość
no pewnie ze mozesz ale z pewnoscia na NFZ wsadzi Ci beznadziejne wypełnienie które szybko wypadnie i bedziesz ten zab leczyc drugi raz. Wiem ze leczenie zebów kosztuje bo jestem asystentka stomatologiczna i powiem Ci ze jesli chcesz miec ten ząb naprawde wyleczony to poswieć sie i wywal ta kase, bo plomba Ci wyleci i martwy zab bedzie sie kruszył

Gość trutka.
aha dodam, ze zab mam juz zatruty ale obawiam sie, ze zle, bo tam gdzie mnie przyjeli zrobili to na odwal i szybciochem. i chodzi o to, ze do mojej dentystki jestem zapisana tak jakby prywatnie bo czekam na wizyte tylko tydzien (czas dzialania trutki) ale boje sie, ze bedzie potrzeba ponownebo trucia zeba a to mozna robic na nfz bezplatnie. tylko, ze jesli jestem zapisana na wizyte prywatna bo szybko to czy na takiej wizycie moge skorzystac z refundacji nfz czy bede musiala bulic?

Gość gość
gosc dzieki za odp, wiem, ze za kanalowe bede placic. ale chodzi mi o to, ze zapisala mnie na to kanalowe prywatnie bo inaczej i tak nie refunduja wiec nie czekam w kolejce a terminy sa odlegle. ale jesli okaze sie, ze musi powtorzyc zabieg trucia to czy na tej prywatnej wizycie moge poprosic zeby zrobila to na nfz bo chociaz na tym truciu moglabym zaoszczedzic.

Gość gość
poprosic mozesz a czy ona Ci to zrobi na NFZ to bedzie juz od niej zależało skoro umówiłas sie prywatnie

Gość gość
I tak dużo Cię to wyniesie,z 200zł na pewno. Nie wiem też czy jeśli zapisałaś się prywatnie będziesz mieć to z NFZ, tym bardziej że NFZ kanałowego nie refunduje!

Gość gość
Ja chowałąm dumę w kieszeń i przed leczeniem pytałam ile to będzie kosztować, bo nie wiem czy mnie stać. Na szczęście przyjaciółka narzeczonego jest dentystką i już bierze tylko za materiał:) zobaczcie jakie oni mają przebicie- 70zł za materiał a od obcych 400za kanałowe:))

Gość gość
tak wiem, ze kanalowe jest juz tylko i wylacznie prywatnie, nfz sie na to wypielo. ale sprawa wyglada tak, ze trafilam w pt do dentysty z bolem, wiec przyjal mnie zatrul zeba i powi3dzial, ze musi byc kanalowe. wiec w pon zarejestrowalam sie do swojej dentystki mowiac jaki mam problem, powiedziala, ze jesli juz mam trutke to najlepiej nie zwlekac i zapisala mnie na za tydzien. wiem, ze kanalowe jest drogie i nie ma wyjscia. tylko boje sie, ze tamten dentysta zatrul tego zeba na odwal i bedzie to ponownie potrzebne, a jesli trucie jest refundowane to nie chce jeszcze za nie placic :(

Gość gość
gosciu fajnie masz, z ta znajoma dentystka. ja tez od razu spytam o koszty tego zeba. a jak ona poznaje jaki bedzie to koszt, po zdjeciu rtg czy musi otworzyc tego zeba?

Gość gość
Nie no myślę że dentyści się znają i za kanałowe biorą po prostu określoną sumę a zdj pomoże.

Gość gość
bardzo chcialabym zeby to kosztowalo 200zl. z tego co czytam nie jest tak kolorowo a teraz kiepsko z finansami stoje. boje sie strasznie tej wizyty nie tyle bolu co tych kosztow. a jak pytalam w rejetracji babka powiedziala, ze to zalezy od zeba wiec nie podala ceny. dzwonilam tez zapytac do innego dentysty o cene i to samo.

Gość trutka.
moze jeszcze ktos cos doda?

Gość trutka.
up

Gość gość
napiszcie chociaz ile placiliscie za kanalowe. boje sie strasznie, jak sobie zakrzyczy za duzo to powiem, ze zeba chce usunac, ciekawe czy sie zgodzi, bo z tego co slyszalam jesli zeba da sie leczyc to nie chca usuwac