Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziecko na mm

czy karmicie w nocy dziecko któe ukonczylo 5 miesiecy ????

Polecane posty

Gość dziecko na mm

hej moja córcia skonczyla tydzien temu 5 miesiecy. w nocy budzi sie roznie najczesciej np przez caly tydzien według konkretnych godzin w innym tygodniu o innych porach np. ok 19 jest kąpana i zjada przecietnie od 120-150 ml mleka mm zageszczonego 1 miarka kleiku lub kaszki ryzowej idzie spac najpozniej 20.00 budzi sie ok 24 lub 1 rano je 120 ml mm budzi sie natspenie ok 3 lub 4 rano zjadla 150 ml mm i wkoncu ok 5-6 rano wstaje jej juz wyspana potrafi wowczas bawic sie i lezakowac do 8-9 rano w tym czasie wypija raz 120 ml mm i troche ok 40 ml herbatki za 2, 5 tyg wracam do pracy te karmienie ok pólnocy czy 1 lub 2 rano mi nie przeszkadza bez problemu sie budze ale jej wstawanie o 3, 4 lub 5 rano gdy ja musze wstac o 6 ( do pracy mam na 7) nie ukrywam bedzie mega uciazliwe bo bede codziennie wstawala o 2- 3 gdoziny szybciej niz powinnam . czy mozna jakos dziecko przestawic????? proponowali mi abym ja dłuzej "przetrzymala wieczorem " ok czasami sie udaje o 30 min lub godzine ale ona i tak potrafi obudzic sie regularnie po polnocy to nic nie daje

Gość dziecko na mm
niektorzy tez pisza ze ich dzieci jedza ok 21 i klada je spac i spia do 6 rano ok fajnie to jest razem 9 godzin moja jak poloze ok 18 lub 19 to tez czasami umie przespac do 2-3 rano tj. okolo 8 godzin ale znowu ja nie wyobrazam soie aby dziecko siedzialo do 21 godziny czy dluzej jak ja poloze spac ok 19 to mam czas na porzadki, pozmywanie po kolacji, kąpiel , relaks przed telewizorem lub laptopem

Gość gość
zdecydowanie nie. Po 3 miesiącach w nocy przepajałam woda i po niecałym tygodniu dziecku już spało cała noc

Gość dziecko na mm
czy wynika to jej wstawanie z głodu ??? czy z przyzwyczajenia wydaje mi sie ze z głodu bo wciaga butle szybko wiec jesli sie budzi głodna to co mam nie dac????????

Gość gość
Moj maly od kiedy skonczyl 1,5 miesiaca przesypia cale noce

Gość dziecko na mm
moglabym przepajac ja woda ale pow wodzie czy herbatce strasznie duzo sika i wtedy gdy ma mokra pieluszke tez sie budzi i nie chce spac

Gość gość
Moja corcia ma 2 lata i pije 2 razy mleko w nocy

Gość gość
Za malo je w dzien

Gość gość
Je normalnie

Gość gość
Nigdy nie bylam niewolnica zegarka. Jak jestem glodna to jem. Jak mi sie dziecko w nocy budzi z glodu to tez daje jesc;)

Gość dziecko na mm
w dzien karmie dziecko co ok 4 godziny ( tak sie domaga ) zawsze wypija nie mniej niz 100 ml ale nie wiecej niz 130ml ma tez ok godziny 13.00 jeden posilek w formie zupki jada tez deserki - caly o pojemnosci 125g

Gość gość
Nie wiem ile twoja córka waży i mierzy, ale moje dziecko 4 miesięczne je zawsze 150ml i jeszcze jest głodne. Może za mało je jak na swój wiek?

Gość gość
A sorry, doczytałam ile je w dzień. To nie mało. Hmmm nie wiem dlaczego tak często w nocy się Budzi

Gość dziecko na mm
córcia waży ponad 8 kg , ile mierzy hmm nie wiem ale ubranka nosi na 68-74 cm

Gość dziecko na mm
nie jest tez dzieckiem przyzwyczajonym do lulania, butelki itp.. smoczek bierze tylko gdy zasypia i juz po 30 minutach snu go wypluwa gdy jest najedzona nie wezmie do buzi butelki ani z jedzeniem ani z piciem wiec łakomczuszek tez nie jest tak pomyslama ze moze to jej organizm sie przyzwyczail do co 4 godzinnego karmienia i dlatgeo w nocy tez co 4 gdziny wstaje a czasami czesciej , ale wyraznie jest glodna bo juz probowalam jej nie karmic to bylo wycie ..... a płaczyliwym i marudnym dzieckiem tez nie jest chyba taki jej urok . wierzyc mi pozostalo ze jej minie moze mleko nr 1 jest juz za malo sycace ??? ale nr 2 moge podawac dopiero za 3 tygodnie

Gość gość
Mam corke dokladnie w tym samym wieku . Moja przesypia noce tzn przesypiala bo teraz przez upaly je mniej w dzien I raz w nocy dojada jak jest chlodniej. Z tym, ze moja je o wiele wiecej w dzien. Je 5 razy dziennie miedzy 150 a 210 ml.4 dni temu wprowadzilam warzywa wiec nie licze tego jako pelnego posilku.I nie dostaje herbatek tylko wode.

Gość gość
Kurcze rozpisalam sie i mi posta nie wyslalo. Moj zaczal 5 msc,budzi sie w.nocy ale na wode albo zeby podac mu smoka. Staram sie by wyjadl norme w ciagu dnia. Tez je male.porcje ale podaje mu je czesciej,co ok 3h. Na dobe wypiej ok 750ml. Ostatni ppsilek jest o 21 a potem ze 2 razy sie obudzi i w sumie wypiej ok 70 ml wody. Mleka nie szykuje bo jak nawet dawalam to wypijal np.z 20 ml na razi spal dalej. Dopiero kolo 4.30-6poplakuje przez sen,dostaje butle i spi do 7-9. Tylko ze po wstaniu nie chce.jesc i wypija mm dopiero jak idzie na pierwsza drzemke. Na kolacje zjada 200 ml mm zageszczonego 3 miarkami kleiku ryzowo kukurydzianego.

Gość gość
Zsumuj ile zjada na dobe i postaraj sie jej to wcisnac od rana do ostatniego posilku przed twoim spaniem. Ja wczesniej karnilam jeszcze o 12 na spiocha. Ake potem jamk juz sie rozjadl w dzien to sam zrezygnowal z tego karmienia i nie dalo sie nawet wcisnac mu.

Gość dziecko na mm
..oooo jakos to ogarnę jak czytam ze dziecko w tym samym wieku je na raze ok 200 ml to dla mnie szok bo ona ledwo przy koncówce ma sile wciagnac te 130 ml ale waga przyrasta ladnie ponad 8 kg to nie jest malo . moja je ok 6 razy na dobe srednio 110 ml mm plus 1 obiadek lub deserek no ale o co mi chodzilo z tym mlekiem 1 ze malo sycace moze moja niunia ma taki żołądek ze nie jest w stanie na raz wciagnac wiecej niz 130 ml ???? ale jedzonko nie jest na tyle sycace i dlatego szybko znow jest glodna moja siostra je wielki obiad na raz doslownie potrojna porcje tego co mam na talerzu ja a ja zjem obiad na talerzyku deserowym bo wiecej nie wcisne ale juz za godzine zjadłabym konia z kopytami z tym ze jak zaczynam jesc to lewdo wcisne 1 owoc moze ma urok po mnie ja takze jej malo ale bardzo bardzo czesto

Gość gość
Teoretycznie dzieci w wieku naszych powinny jesc 4 razy dziennie, u mnie to nie realne. Moja wazy 7300 mimo tych 200 mil. 2-3 razy dziennie. Za 2 tyg. Mozesz wprowadzic nastepne mleko. O tydzien nie ma co sie licytowac. My jestesmy na zageszczonym bo bardzo ulewala, moze dlatego spi lepiej niz twoja :)

Gość dziecko na mm
mozliwe ze w tym jest problem zageszczone dłuzej syci a mleczko nr 1 jest plynne jak woda przy jej wadze wątpie aby jak sycilo dlugo . poczekam jeszcze 2 tyg

Gość dziecko na mm
dzieki za odpowiedz

Gość gość
Trzymam kciuki za przespana noc ;)

Gość gość
mój syn ma 4 miesiące i karmię go piersią- w nocy budzi się 2-3 razy na jedzonko :) Myślę, że za miesiąc będzie podobnie :P

Gość gość
Ale moj tylko na noc da rade tyle.wypic. w ciagu dnia nie przekroczy tez 130 mlzazwyczaj jest to ok 110 ml.