Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bo nie wszystkie leca na "kase "

Polecane posty

Gość marc213
cześć!

Gość dopiecazzydami
kto robi niby zydzie na ciebie

Gość gość
obowiazkiem faceta jest pracowac na rodzine a wy sie uzalacie ze kobieta wam kase zabiera? powinniscie sie wstydzic panowie !!! z dawien dawna tylko maz utrzymywal rodzine, dzis jest troche inacze (nie wszedzie) wiec teraz nalezaloby sie cieszyc ze partnerka pracuje i wspiera was finansowo choc dla was to ze ona pracuje - znaczy - ja moge sie lenic, polezec z piwem na kanapie z pilotem a ona niech robi... wiecie co w takich przypadkach -faktycznie lepiej byc samej ! niz z nie zaradnym, nie odpowiedzialnym tlumokiem !!!

Gość RenataKrakow
Kiedyś babka nie musiała pracować, bo facet ją utrzymywał. I chłop nie narzekał, tylko był dumny, że jest głową rodziny. Teraz to nie ma chyba kobiety, która żyje na utrzymaniu faceta, każda pracuje. I facetom jeszcze źle! Jakie utrzymywanie i jaka materialistka?! Skoro robi na siebie i sama się utrzymuje, a Twoją kasę ma głęboko w poważaniu? Zmieniło się i to dużo-od kobiety się wymaga, żeby zarabiała. Szkoda tylko, że nie zmieniło się to, że musi z*********ć w domu po powrocie z pracy, a chłop zmęczony i MUSI odpocząć. Faceci w tych czasach są strasznie zniewieściali- najlepiej, żeby ktoś przyszedł i tym "księżniczkom" jeszcze dał, albo żeby baba bogata była, bo on nie będzie na WSPÓLNE robił. Ja jestem starej daty i ciągle uważam, że dumny, honorowy i prawdziwy facet powinien dźwigać na swoich barkach utrzymanie rodziny-może bardziej symbolicznie w ówczesnych czasach, ale jednak. Kobiety wychowały mamincycusiów, którym zawsze pomogą, nad którymi chuchają i prowadzą za rączkę stąd teraz tyle niezaradnych pierdół, a nie facetów. Co do pana, który pisał, że woli odkładać niż się zakochać. Lepiej być szczęśliwym biedakiem, niż samotnym bogaczem. Pieniędzy nie zabierzesz do grobu, a jak już naskładasz to może być za późno na szaloną miłość. Ja już młodość- typu koncerty, imprezy, wariactwa ze znajomymi mam za sobą. Trzeba korzystać z życia i żyć TERAZ, myśleć mniej o przyszłości niż o teraźniejszości. Taka ludzka natura, że myślimy co to będzie, zamiast dbać o teraz. Ale nigdy nie będziesz już tak młody jak w tej chwili, a fajnie na stare lata wspominać te młodzieńcze szaleństwa, niż z********anie na przyszłość.

Gość duzy biust plus intelekt
Renata-no nic dodać,amen

Gość przyznaję lecę na kasę
Ja szczerze sie przyznaję ze lecę na kasę i chcę miec bogatego faceta bo chyba to normalne ze wole zyc w dostatku niz w biedzie.Nie mam zamiaru z********ac jeszcze na dom,kiedy urodzę i bede wychowywać dzieci a jesli facet fajtłapa to będzie krzyczał ze kobiety to materialsitki i pijawki i czekał ze zona Mu pomoze utrzymywać rodzine,ja uciekam od takich z dala i mam olew na to co mnie powiedzą zniewiesciałe dziadoki.

Gość gość
do RenataKrakow - zgadzam sie z toba, ale jakies oszczednosci trzeba miec na czarna godzine prawda ? co do mezczyzn - co myslisz o facecie ktory mowi ze kocha, kocha nad zycie a wykorzystuje swoja partnerke finansowo ?

Gość gość
a co ci po tym bogatym facecie jak on np. ta kase bedzie sciskal i bedzie ci wyliczal kazdy grosz ??? ja bym nie chciala byc calkiem zalezna od meza

Gość przyznaję lecę na kasę
w normalnym związku nie ma moje ,Twoje tylko nasze...jak facet jest patologiczny to będzie wydzielał kase i dawał do zrozumienia ze to on zarabia...mam kuzynki które są na utrzymaniu męzów i nie ma takiego tematu w ich zyciu,sa szczesliwe i zadowolone bo ich faceci to odpowiedzialni,mądrzy i dojrzali ludzie

Gość gość
owszem, w zwiazku nie ma moje , twoje tylko nasze ( ale to sie tyczy bardziej malzenstw niz wolnych zwiazkow ) podobno jesli jedna osoba w wolnym zwiazku zachoruje badz straci prace druga nie ma obowiazku jej utrzymywac a jak sie przekonac do kogos kto bez pytania sie rzadzi twoimi rzeczami albo za plecami grzebie po twoich kontach bankowych itp. ??

Gość gość
owszem, w zwiazku nie ma moje , twoje tylko nasze ( ale to sie tyczy bardziej malzenstw niz wolnych zwiazkow ) podobno jesli jedna osoba w wolnym zwiazku zachoruje badz straci prace druga nie ma obowiazku jej utrzymywac a jak sie przekonac do kogos kto bez pytania sie rzadzi twoimi rzeczami albo za plecami grzebie po twoich kontach bankowych itp. ??

Gość RenataKrakow
Dlatego właśnie napisałam- trzeba myśleć MNIEJ o przyszłości, ale jednak myśleć. Jeśli facet wykorzystuje partnerkę finansowo, to jednak w moim mniemaniu brak mu honoru i życiowej zaradności. Wiem, niby mamy ciężkie czasy, sama nie zarabiam kokosów, mąż też nie, ale sobie szczęśliwie żyjemy. Faceci biorą wzorzec z matek. Takie moje zdanie. Widzą, że mu pomimo dorosłego wieku mama pomaga finansowo i tak ogólnie, to takiej chce kobiety- która go będzie przez życie za rączkę prowadziła prowadziła i w razie problemów pomoże finansowo. Mam syna studenta we Wrocławiu. Powiedziałam okej pomogę. Poszukałam mu stancji, pomogłam poszukać ofert pracy. Studiuje dziennie, pracuje popołudniami i weekendy w jakiejś firmie z częściami do aut i jeszcze sprzedaje towar na allegro. Z domu to mu daje jedzenie, jak jechał dostał mikrofalę i firankę. Idzie mu finansowo nieźle, bo myśli o zakupie auta. Dałam mu wędkę, pomagałam podpowiedziami co i jak załatwić, a nie załatwiałam za niego. Ryby ode mnie nie dostanie, dla jego własnego dobra. Nigdy nie usłyszałam, że jestem złą matką. Tylko dziękuję mamo.

Gość gość
moje , twoje , tylko nasze - ale u panienki ktora chce bogatego kolesia to ta jego kasa bedzie wspolna, a ona cos wniesie do zwiazku czy tylko d*pe ?

Gość RenataKrakow
Idąc tokiem myślenia materialisty. dziewczyna bez pracy, facet zarabia. I tylko rzekomo d**ę wnosi? Skoro się już tak rozliczacie i nie ma nic kobieta dostawać od faceta za darmo- To oblicz ile wynosi koszt pralni, ile wynosi 7 obiadów w tygodniu w restauracji, ile wynosi wynajęcie firmy sprzątającej na sobotę i zastanów się czy kobieta taniej nie wychodzi :) Za darmo to tylko mamusia Ci w domu robi. A co jak znajdziesz kobietę pracującą? Będziesz jej oddawać kasę za pranie, sprzątanie i gotowanie? To przecież usługa, a jeśli nie będziesz to jesteś zwykłym hipokrytą.Kobieta ma robić koło faceta, a facet na kobietę nie? Nie da się patrzeć na związek i małżeństwo tylko miarą pieniędzy. Ja koleżance ciastko i kawę postawię, dlatego dla mnie niewyobrażalne jest, żebym bliskiej osobie ( mężowi) miała oddawać w podobnych sytuacjach.

Gość gość
RenataKrakowkit w żywe oczy ciśniesz ludziom a o temu bo gówno prawda ze sie wszystko zmieniło z ty zarabianiem kobiety dalej w wiekszości siedza w domach i niech sobie maja w popwarzaniu te 2 tysiace ale 10tys to nei czy fajnego samochodu bez powodu takimi dziewczyny niejeżdza. i tyle może i ty zarabiasz a le niemów że wszystkie bo poprostu okłamujesz inych narazie