Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc000

urojona ciaza?

Polecane posty

Gość gosc000

Nie pozwala mi spac mysl ze moge byc w ciazy. Skonczylam brac pierwsze opakowanie sylvie 20 jestem w 2 dniu przerwy. mam 28 dn cykle. Nie wiem jak teraz po tych tabl. 8dn temu mialam incydent- podczas gdy chlopak dochodzil prezerwTywa zostala czesciowo we mnie. chlopak czesciiwo doszedl we mnke w ghmce czesciowo poza. Dzwonilam do gin. uspokajal mnie. Jednak 3 dn temu pekla nam gumka i doszedl we mnie. Dzis popadam w paranoje. Mam niewiwlkie ilosci brazowego sluzu i delikatne bole jak na okres. Wiem ze gumka + tabletki to moze i przesada, ale bylam spokojniejsza. Ciaza byla by bardzo nie na miejscu. Osiwieje ze stresu. Mozliwa ciaza? Nie wiem co ze soba zrobic. Szwedam sie po domu jak cma, bez celu. Prosze o powazne odp

Gość gość
Ciąża nie jest możliwa, ale może przełóż współżycie na później, jak do tego dojrzejesz. Te plamienia, jeśli pojawiły się w przerwie to krwawienie z odstawienia, które świadczy o braku ciąży.

Gość gosc000
te plamienia jakby w ogole ich nie bylo- z 3 plamki. jasnobrazowego koloru... To nie do konca tak ze nie dojzala. Mialam usuwana nadzerke. przez dluuugi czas moj ogranizm dziwnie reagowal. np. plamia mialam co dzien a nie tak jak ksiazki opisuja. nie wiem jak to wszystko powinno wygladac, wiec pytam sie bardziej doswiadczonych. Ja ucze sie od nowa swojego ciala... To totalna npwpsc i wielki znak zapytania.

Gość gość
Skoro jednocześnie stosujesz tabletki antykoncepcyjne i prezerwatywy i mimo to panikujesz, że jesteś w ciąży to do seksu nie dojrzałaś.

Gość gosc000
jestem przezorna. Skoro skutecznosc nie jest 100% a wiem, ze ciazy nie chce to dla czystych mysli stosuje dodatkowe zabezpieczenie. To nie grzech. Ciekawe jest to ze teraz sadzisz ze "jestem niedojzala" a gdybym wpadla to komentarze byly by typu" bylo wczesniej sie zabezpieczac".To wlasnie tok myslenia nastolatek. -_- To moje pierwsze opakowanie i nie jesteo co do niego pewna. . To wszystkl

Gość gość
Mam to samo stosuje, tabletki + gumki i ostatnio (niedziela) pękła nam guma i też sie obawiam, czy nie wpadłam. Także chyba wiem co czujesz.

Gość gosc000
to tez wlasnie. u mnie alarm juz zarzegnany. dzis plamienie sie nasililo a balam sie dlatego bo ngdy wczesniej nie plamilam po anty. Ale widze ze na tym forum jest bardzo wiele aroganckich, niemilych i nie szanujacych pogladow innych ludzi . Nie martw sie. Ja tez wczoraj nie potrzebnie sie martwilam.;) Teraz juz bede wiedziec czego w tej przerwie oczekiwac. ;) I co uznac za niewlasciwe. Lekarz mi mowil ze tabletki nabieraja pelnej mocy po 10 -11 dniach. Tabletki nie daja pelnej gwarancji braku ciazy. Ja dopiero zaczynam wspolzycie i wiem, ze przez jakis czas zapewne nie zrezygnuje z gumki. Taka mam potrzebe. Jesli inni tez, jestem z nimi. Jesli nie, szanuje decyzje. Proste. :)

Gość gość
gosc000, jeżeli czujesz się pewniej, to używajcie prezerwatyw, ja, dla tej większej pewnosci (lub komfortu psychicznego) też zamierzam je dalej stosowac. Ja do krwawienia mam jeszcze dwa tabsy no a potem 4 tabletki placebo, wiec mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku.