Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak czesto dzwoniecie pytac sie jak dziecko gdy jest na wakacjach u rodziny?

Polecane posty

Gość gość

Np. u dziadkow?

Gość gość
wcale nie dzwonie,

Gość gość
jak wogole nie dzownisz.Nie interesesuje cie co u dziecka?

Gość gość
Nie nie dzwonie, dziecku u dziadków nie dzieje się żadna krzywda a dzwonieniem okazałabym brak zaufania do dziadków. Nie dzwonie to też nie przypominam dziecku o sobie i mniej tęskni a gdyby się coś działo dziadkowie sami by mnie powiadomili.

Gość gość
up

Na wakacjach nie jest, ale jak byłam w szpitalu dzwoniłam wieczorem pogadać, poopowiadać. Za dnia córka mogła do mnie jak coś chciała się zapytać. Gdyby była na wakacjach byłoby tak samo. Wieczorne pogawędki są fajne i mi np nie chodziłoby o brak zaufania, ale normalną rozmowę "co u Ciebie", jak jej padre wraca z pracy też z nią rozmawia nie bo mi nie ufa tylko, żeby pogadać tak po prostu

Gość gość
nie moge sie odnalesc. corka od poniedzialku u dziadkow. maz w pracy a ja w domu, taka puste czuje ogromna. corka ma 4,5 roku i to nasza 1 rozlokaw na dluzej.

Znajdź sobie robotę, później relaks ;) Zadzwoń w czasie nie zabawy i zapytaj córki po prostu kiedy masz znowu zadzwonić. Jedne dzieci mogą tego potrzebować bardziej inne wcale

Gość gość
A ja tam dzwonię, nie żeby sprawdzać dziadków, ale spytać chociaż, czy dzieci grzeczne, czy nie męczą, przecież wiadomo, że ich energia mogłaby rakietę w kosmos wysłać, a co mówić zmęczyć nawet energicznych jeszcze dziadków. Poza tym ja też tęsknię za nimi i jak usłyszę radosne głosiki, że im dobrze, to i mi lepiej, że są szczęśliwe, mają atrakcję. No i nie ma tych wyrzutów sumienia, bo ja kurde zawsze się czuję tak, jakby mnie ktoś wyręczał w obowiązkach rodzicielskich. Uważam, że moje dzieci, to mój obowiązek i nawet jak ktoś je sam z siebie zaprasza, to czuję, że wykorzystuję tego kogoś, a nie powinnam:p ale to pewnie dziwactwo samo w sobie jest:p

Gość gość
Inna sprawa, dzwonieniem okazuje się zainteresowanie dzieckiem. Różnie rodzice mogą myśleć sobie o braku telefonów. Jedni pomyślą, że dzieci w końcu mają spokój i korzystają, nie interesują się dzieciakiem w ogóle, mają to gdzieś jak się czuje, co robi, czy czasem nie tęskni. A drudzy telefon odbiorą jak kontrola. Zależy jakimi ludźmi są dziadkowie.

Gość gość
wcoraj dzowilam wieczorem ale odebral brat meza. i pytam sie jak mala mowi ze wszystko w porzadku. ze grzeczna. 1 raz od dluzszego czasu poszlam z mezem na wieczorny spacer. tylko sami. calkiej inne zycie jest bez dziecka.cisza spokoj.

Gość gość
Nie tylko inne zycie ale i lepsze...dziecko okrada rodzicow z intymnosci

Gość a-a=a
wyżej to nie gość. To Waśniewska we własnej osobie :P

Gość dzwonią nadopiekuncze idiotki
które życia żadnego nie mają poza dzieckiem:O i nagle jak go zabraknie to nie wiedzą co ze sobą zrobić:O kiedyś nie było telefonów i było normalnie na wakacjach u dziadków a teraz dzwonią te matki jak na sraczkę:O

Gość gość
ale jak jestes non stop z dziekiem i to 1 wyjazd dziecka na dluzej to ciezko jest. nieliczac kiedy jest w przedszkolu.

Gość gość
a jak dajecie dziecko dziadkom na dluzej dajecie pieniadze na jego utrzymanie?

Gość gość
up

Gość gość
up