Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mleko i słoiczki z Rossmana - proszę o opinie

Polecane posty

Gość gość

Mam na myśli markę Babydream. Cenowo wychodzi bardzo korzystnie, ale czy idzie to w parze z jakością? Na słoiczkach widziałam napis BIO, ale czy nie ma w tym zwykłej "ściemy"?

Gość gość
moje dziecię wcina słoiczki t i dobrze się ma ... to,że tańsze nie oznacza gorsze ;-)

Gość z dala od rodziny
Poczytaj sklad tych babydream I np. Nestle czy gerber I porownaj. Wg mnie sklad tych babydream jest spoko.

Gość gość
Moje dziecko jada i deserki i obiadki od paru miesiecy. uważam źe nie są gorszej jakosci od innych firm.

porównaj skład, patrząc nie tylko na listę ale też na wartości odżywcze. nie wiem jak jedzenie, ale kosmetyki Rossmann produkuje niektóre rewelacyjne (np. Alterra i Isana) więc to że z sieciówki nie znaczy gorsze. Zresztą niemcy zwracają uwagę na jakość a to w końcu wszystko niemieckie produkty

Gość gość
Mój mały uwielbia słoiczki tej firmy.Mimo że ma już prawie 3 lata, to od czasu do czasu nadal mu je kupuję bo on się aż trzęsie jak mu to podaję ;-) Fakt-teraz bardziej na zasadzie podwieczorku czy zakąski a nie dania głównego.

Gość gość
Mleko polecam. Mam dziecko z refluksem i lepiej przyjmuje to mleko niż moje własne. Bebilon, bebiko, nan u nas się nie sprawdziły. I jeszcze jedno- to mleko to to samo co Humana :) ten sam producent i skład ;)

no a ja jestem ciekawa skąd wiecie, że to humana produkuje to mleko? ja karmię piersią, ale pewnie niedługo przestawiać będę malucha i stąd moje pytanie, bo ogólnie to cenię sobie rossmannowskie produkty ;) a ogólnie to słoiczki teraz polecam. Mają te same certyfikaty co Hipp, (ekologiczne, bio i certyfikat że nie są produkowane z gmo ;) przypadkiem miałam w zapasie stary (ale z ok datą produkcji) rossamannowski słoiczek brzoskwiń z jabłkiem, wyprodukowany przed zmianą opakowania, porównałam skład. Te stare miały dużo cukru, obecne nie. poprawa duża co do składu ;)

Gość gość
kokoszka ja usłyszałam to jako plotkę z tą humaną i postanowiłam to sprawdzić. Rzeczywiście to mleko produkuje ten sam producent i ma też ten sam skład

Moje dziecko uwielbia z Rossmanna deserki. Kupuję też regularnie słoiczki z owocami na które nie ma akurat sezonu (dodaję to kaszki). Mała lubi też nektary z butelkach 0,5l. Innych nie próbowałam.