Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Stokrotka1992

Pomocy! Czy to ciąża?

Polecane posty

Gość Stokrotka1992

Witam. Mam pewien problem. Otóż 8.07 kochałam się z moim chłopakiem, dodam że było dość ostro... jakąś godzinę później zauważyłam na papierze toaletowym niewielka ilość blado różowej krwi. 2 tygodnie po stosunku zaczęłam mieć upławy, najpierw ciemno czekoladowe i było ich niewiele a teraz czerwone, przypominające okres, tyle że o wiele skąpsze, dodam że pobolewał mnie lekko lewy jajnik i odczuwałam swędzenie pochwy... a okres mam dostać za tydzień. Czy możliwa jest ciąża? czy może jest jakaś inna przyczyna tego krwawienia? Bo mój chłopak wspominał że był u urologa i miał ostatnio jakieś problemy i sie leczył, czy mozliwe że mnie czymś zaraził?

Gość gość
No to pewnie zaraził... Radzę udać się do ginekologa. Na typowe objawy ciąży za wcześnie.

Gość gnojek jeden.
mozliwe ze ciebie zarazil ... pewnie nic powaznego .. zapalenie jakies albo grzybica... najlepiej udac sie z tym do ginekologa

Gość gość
po 2 tygodniach od stosunku moze miec plamienia zwiazane z zagniezdzaniem sie zarodka. a krew ktora znalazla na papierze mogla byc jego skoro bylo ostro mogl sobie cos naderwac. moj maz tez kiedyys podczas stosunku sobie skorke zdarl i mialam krew na papierze. jesli za tydzien miesiaczka nie przyjdzie zrob koniecznie test jesli byly to twoje dni plodne.

Gość Faithy_
Możliwość zajścia w ciążę istnieje zawsze. Zmniejsza się ona znacznie przy zastosowaniu odpowiedniej antykoncepcji. Skoro w Twojej wypowiedzi nie ma o niej mowy, przypuszczam, że się nie zabezpieczyliście (?). Nie podałaś także, czy miałaś dni płodne, czy nie, lub długości swojego cyklu. Na podstawie tych danych, możnaby (ewentualnie) określić jakie było prawdopodobieństwo zajścia w ciążę. A to czy w niej faktycznie jesteś może powiedzieć Ci tylko lekarz. Możliwe jest także, że partner zaraził Cię jakąś bakterią lub grzybem - wówczas na Twoim miejscu jeśli symptomy nie ustąpią, wybrałabym się do lekarza (nie należy takich spraw bagatelizować!). Ale objawy nie muszą sugerować od razu choroby, więc nie panikuj. :-) Jesteś przed okresem, więc ból jajnika, choć brzmi strasznie, dla niektórych kobiet jest rzeczą naturalną, sygnalizującą, że jesteś właśnie w okresie okołoowulacyjnym. Po za tym, sama napisałaś, że "było dość ostro", więc plamienia i uczucie swędzenia mogą być skutkiem jakiegoś otarcia.