Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ac ac ac ac

DLACZEGO LUDZIE SA TACY NIEWDZIECZNI!!!!

Polecane posty

Gość ac ac ac ac

pomagasz przez cale zycie,a jak juz ciebie nie potrzebuja to kopa,jestes wtedy niczym! czemu zawsze ktos w rodzinie,albo wsrod znajomych daje sie tak wykorzystywac! np. robi twoja przyjaciolka "goscine" ale bez ciebie,ale dobrze zebys pomogla jej przygotowac..tylko dla ciebie zabraklo miejsca :( jak wyjsc z opresji i z takiego traktowania??????????

Gość gość
proste - naucz sie mówic 'nie' na wiekszosc prosb

Gość gość
bo zwyczajnie dajesz się tak traktować! nie wyznaczasz granic w swoim życiu, chcesz być "fajna za wszelką cenę", nie protestujesz gdy wykorzystują cię coraz bardziej i dziwisz się ,że tak wyglądają te "przyjaźnie".JAK SAMA SIĘ NIE BĘDZIESZ SZANOWAĆ, TO INNI NA PEWNO CIĘ TEŻ NIE BĘDĄ! naucz się być asertywna ,mówić nie i koniec,prawdziwi przyjaciele to docenią ,fałszywi będą protestować -a po co ci oni?

Gość ac ac ac ac
Bardzo ladnie podsumowalae gosciu.....tylko zeby to czlowiek mogl wprawic to w czyn.ja chce byc asertywna! Juz powoli dociera do mnie ,ze tak daleko nie zajade i bede stale tym od czarnej roboty,ze w ich oczach jestem nikim.plakac mi sie chce.ale sie naucze daje slowo! DZIEKUJE ZA RADY!!!!!

Gość deidreeeea
Może ci się to wydać śmieszne, ale zaczn od treningu przedlustrem. Popatrz na siebie w lustrze i glosno, wyraźnie powtarzaj słowo nie. Rób to codziennie przezkilka dni. ja tak zaczynałam. I uwierz mi, poskutkowało. Moje pierwsze nie padło glośno po kilku dniach, nie miałam tremy, nie było mi głupio, nie było mi przykro,że odmawiam.