Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

George toz to beznadzieja!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość gość

dla ksieciunia takie zwykle imie hehe jak małpka z bajki

Gość gość
a co myslalas ze wymysli ta kate i wiliam cos lepszego?!

Gość gość
a co tak ma sie nazywac?juz wiadomo? no nie powala na kolana

Gość gość
Fajnie zwłaszcza jak na drugie daliby Clooney ;)

Gość gość
na drugie ma aleksander a na trzecie louis

Gość gość
Jerzy Aleksander Ludwik - dobrze brzmi, po królewsku.

Gość gość
A ja uwazam,ze imie ok zreszta co Wam do tego? Kazdy daje takie imie dziecku jakie uwaza za stosowne,moze rodzice malego ksiecia maja jakies specjalne powody by tak wlasnie nazwac swojego synka.No ale czemu ja sie dziwie,ze padaja slowa krytyki....przeciez Polki inaczej nie umieja :P

Gość gość
bardzo dobry wybór. To imię ma dobra tradycje w Anglii. I święty Jerzy to tez dobry patron :) Autorka znasz się na imionach jak Ferdek Kiepski na gwiazdach.

Gość gość
według mnie elegancko, prosto i z klasą. największy urok tkwi w prostocie. polska patologia lubuje się w wydziwiatych imionach i leczy w ten sposob swoje kompleksy

Gość gość
A nikt nie wie, że to imię po ojcu królowej Elżbiety II, czyli po pradziadku.

Gość gość
Zalazycielka tematu pewnie dalaby na imie BRAJAN!

Gość gość
i po polsku i po angeilsku brzmu ładnie. George/Jerzy według mnie super. polscy wiesniacy lubuja sie za to w natanielkach, analkach, oliwierkach, brajanach, oliwciach, nikolkach itp

Gość gość
e takie bez polotu a tyle bylo zamieszania a tu zwykly dżordż sie urodził

Gość gość
george zwykły? a ty jabys dala? natanielek albo oliwierek pewnie chcac zaleczyc swoje kompleksy i zeby sie dziecior wyroznial (glupotą rodzicow)

Gość gość
George to Jerzy?wydawalo mi sie ze Jerry to wlasnie bedzie Jerzy a George to chyba Grzegorz.

Gość gość
Poliglotka. Gregory to grzegorz. George to Jerzy.

Gość gość
jerzy to jerzy, george to george po co tłumaczyc imiona

Gość gość
Mnie się bardzo spodobało ale jak wiadomo o gustach się nie dyskutuje, pewne jest jednak to że wyższa półka nie musi już sięgać wyżej by było z polotem, oni mają swoją dumę i tradycje więc ratować się imieniem na "topie" nie muszą ;)

Gość gość
lepsze GEORGE niż jakieś śmieszne w Polsce Amandy, srandy, d**andy... Albo jeszcze lepsze BRAJANKI... weźcie się leczcie, póki nie jest za późno

Gość TakaSobieMama :)
Pierwsze imie po pradziadku (ojciec Elzbiety) drugie po babce (drugie imie Elzbiety to Alexandra) ... a trzecie rodzice wybrali :) Oni sie nie musza dowartosciowac imieniem dziecka ;) i wiedza co oznacza pojecie "poszanowanie tradycji" ;)

Gość gość
Trochę uciśnieni jak widać. Ja bym na ich miejscu dała te same ale w odwrotnej kolejności by po dziadach było w imię tradycji na końcu a wybrane przez rodziców najważniejsze na początku. Louis George Alexander - też brzmi nieźle.

Czy ucisnieni ...? Nie wiem. Ale jak sie wchodzi albo jak sie wywodzi z takiego rodu to z gory przystaje sie na pewne warunki. Zreszta sama dume czuje ze moja corka drugie imie po babci ma :) ... to dla mnie forma okazania szacunku i milosci :) A tak na marginesie ... George jest tez patronem Angli ;) ....

George....................... Aaaaaaaaaaaaaaaa pamiętam!!! W karierze Nikodema Dyzmy takowy był. No nie za bardzo miał pod kopułą poukładane ale? ... Oxford skończył a to w Anglii przecież ten Oxford jest!!! I może dlatego dali mu George!!!

Gość gość
Takasobiemama .....Anglii się pisze a nie Angli

Hehe, literka mi uciekla ... juz sie nie masz do czego przypieprzyc ;) ....

Gość gość
Szacunek i miłość do rodziców, dziadków okazuje się dosłownie , niekoniecznie nadając ich własne imiona swoim dzieciom. Ja pomimo że kocham swoją rodzinę i bardzo szanuję to cieszę się wolnością wyboru jeżeli chodzi o moje własne maluchy tak więc imiona, szkołę ....wybieraliśmy z mężem wspólnie a rodzina poprzez to że nas również kocha i szanuje, akceptuje nasze wybory nie narzucając nic. Rodziny królewskie mają swoją etykietę , swoje zwyczaje które bardzo ciężko pominąć i niestety dorastający ludzie wiedzą co ich czeka.

Gość gość
Zgadza się. Gdyby Kate miała coś do powiedzenia do chociaż jedno z imion było by z jej strony (z ojca lub dziadka) więc to nic w miłością czy szacunkiem wspólnego nie ma , bardziej z tradycją królewską i kolejnością w hierarchii (imię po Williamie jest ostatnie). Tradycja rodziny królewkiej jest nieubłagalna jeżeli chodzi o zmiany z czego przecież powstało mnóstwo kawałów i ironicznych żarcików.