Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natręcik

nierówno odrastające włoski po depilacji

Polecane posty

Gość natręcik

Hej, mam pewien problem. Od pewnego czasu jestem posiadaczką depilatora (dokładnie Philips HP6400 z serii Satinelle). Niestety nie jestem zadowolona z efektów depilacji nóg, ponieważ moje włoski odrastają nierówno :( zaraz po zabiegu widoczne są i da się odczuć małe czarne kropeczki, cebulki włosów, bądź włoski bardzo króciutkie, nie dające się wyłapać przez depilator... Zdeterminowana powtarzam depilację na drugi dzień, bądź za 2 dni (gdy te króciutkie włoski troszkę podrosną), ale wtedy znowu mam te czarne kropki, które czuć w dotyku i one znowu podrastają i tak w kółko... czy miewacie ten sam problem? jak sobie z tym radzicie? dodam, że wcześniej zawsze depilowałam nogi jednorazowymi maszynkami... a od niedawna jestem tym zmęczona, dlatego zdecydowałam się na zakup depilatora, żeby efekt depilacji utrzymywał się dłużej, jednak z moich planów nici :( proszę o radę

Gość tak moze byc na poczatku
tak moze byc czasem. dzieje sie tak bo po pierwsze wloski sa w roznych stadiach wzrostu, a po drugie czesc sie urywa zamiast wyciagnac z cebulkaim. moze za szybko jedziesz tym depilatorem? albo skora jest za malonapieta? z mojego doswiadczenia powiem Ci, ze zauwazylam ze bardziej sie wloski urywaja jak nie uzywam balsamow. to znaczy przed sama depilacja trzeba odtluscic skore, ale zeby ogolnie nie byla przesuszona, na to zwroc uwage.

Gość gość
przeważnie tak jest. Dlatego ja codziennie (lub co drugi dzień) "przejeżdżam" po nogach depilatorem i zawsze jakiś włosek się znajdzie. Weszło mi to już w nawyk jak mycie zębów, a czasu nie zajmuje dużo, bo to nie pełna depilacja. Czasem zapuszczę włoski i wydepiluję pastą cukrową - efekt dużo lepszy, ale też te pojedyncze pozostają.

Gość natręcik
hmmm... powtarzanie depilacji co dwa trzy dni jeszcze byłoby do przełknięcia, ale mnie denerwują najbardziej te malutkie włoski, które czuć w dotyku zaraz po depilacji :/ chodzi o to, że skóra nie jest idealnie gładka :/

Gość gość
najlepiej przed samą depilacją szoruj skórę gąbką by unieść włoski i depilator łatwiej je chwytał i tak jak już ktos wspomniał musisz mieć czystą, suchą skórę bez żadnych balsamów czy kremów. Ja mam tez Philipsa tylko inny model i jak czasami nie chwyci jakiegoś włoska to powoli przejeżdżam jeszcze raz i za którymś razem złapie… a jak mam jakies takie naprawdę minimalne włoski to wyrywam je dodatkową pęseta żeby wszystkie równo rosły. Depilator jest właśnie po to żeby się nie męczyć i nie poprawiać tego codziennie :) wystarczy robić to poprawnie, pod dobrym kątem i dokładnie i będziesz miała spokój na 2 tygodnie :)

Gość natręcik
spróbuję tak jak mówisz pęsetą powyrywać to co pozostanie... ale obawiam się, że to będzie dużo roboty...

Gość Kasix 29
Najlepsze są naturalne metody depilacji Od jakiegoś czasu stawiam na pastę cukrową. Do tej pory widzę same plusyJestem bardzo zadowolona, żadnych problemów. Kiedyś kupowałam gotową pastę, ale taka domowa jest jeszcze lepsza. Tutaj znajdziesz trochę informacji http://depilacjacukrowa.com.pl/zalety-depilacji/

Gość Sandra 23
Moja siostra zrobiła sobie depilacje laserową, i to był właśnie Vectus. Teraz wszystkim poleca. Wcale nie musiała robić wielu zabiegów. Było w sumie bezbolesne. To jest najnowocześniejszy laser. poczytajcie o nim, ma super recenzje.

Gość Ewix 28
Moja siostra miała depilację laserem, o ile pamiętam, to dowiedziała się, że najlepszy jest Palomar Vectus . Jest mega zaskoczona. Też byłam zaskoczona rezultatem. Już po jednym zabiegu zauważalne były efekty. To był świetny ruch. Depilacja nie wiązała się z bólem. Mega skutek. Jeśli zastanawiacie się nad depilacją laserową, to w 100% polecam. www.eportal.com.pl/zdrowie-i-uroda/metody-usuwania-owlosienia-depilacja-woskiem-depilacja-laserowa/

Gość Wata 44
To może się wam przydać znalazłam ciekawą wyszukiwarkę salonów z zabiegami depilacji laserowej. Jest możliwość wyszukiwania według miast. Działa bardzo prosto. Musicie tylko wpisać nazwę miasta: http://www.depilacjelaserowe.pl/. Dzięki temu znaleźć gabinet kosmetyczny z oferujący zabiegi depilacji laserowej.

Gość Ewix 25
Koleżanka mi poleciła super stronę o o depilacji http://depilacja24.pl Fajna sprawa. Nie wiedziałam, że istnieje tak dużo metod usuwania włosów. Od zawsze używałam zwykłych maszynek. Jednak zaciekawiła mnie laserowa depilacja. zastanawiam się jaki wpływ mają lasery od depilacji na tatuaże , czy ktoś się orientuje?