Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakdbacostopy

jak dbacie o stopy?

Polecane posty

Gość jakdbacostopy

jak w temacie macie jakieś sprawdzone sposoby na zadbane stopy? tylko kosmetyczka, czy domowe sposoby? moje wymagają sporej porawy, ale nie bardzo wiem ja je utrzymac w stanie jak po kosmetyczce

Gość gość
Jest taki krem do stóp, nazywa się PILARIX.., on pomoże Ci utrzymać miękkie , nawilżone stopy, wyczyszczone uprzednio dokładnie.

Gość gość
w okresie letnim, jesli szykuje się jakiś wyjazd nad morze, idę na zabieg do kosmetyczki, aczkolwiek przez resztę czasu efekt uzyskany w salonie udaje mi się utrzymać dzięki peelingowi, soli i kremowi dr.Stopy.bardzo dobra seria, ja widziałam ją w jakimś programie o urodzie i postanowiłam wypróbować. + tarka do stóp

Gość gość
Ścieram maks raz na tydzień, nigdy nie ścinam naskórka (to najgorsze, co można stopom zrobić). Do tego na całe stopy krem z 5% mocznikiem, na pięty i inne twardsze miejsca mocznik 25 i więcej i kwasy (Xerial, Hasceral, Propodia etc.), plus co wieczór warstewka masła shea.

Gość marzanna30
nie mozna scierac pięt, a jak juz sie sciera to wlansie koniecznie krem. ja kiedys uzywalam z mocznikiem, ale potem wyczytalam o mineralach z morza martwego. maja niebagatela swietne oddzialywanie na zrogowalacie piętki :D sprobowalam i efekt naprawde zadowajacy. ma fajna konstystencje, bo ten z mocznikiem byl taki hm.. jak olej troche. ja swoj kupuje na przystanekpiekno.pl bardzo przystepne ceny jak na kosmetyki naturalne :) like it!

Gość boguń
o, i ja tego smarowidła uzywam. bardzo dobrze dziala na piety, solidnie zmiekcza no i przede wszystkim nie czuc i nie widac suchosci, tych skorek itd :D widze, ze na przystanekpiekno.pl maja taniej niz tam gdzie ja sie zaopatrywalem, dzieki za link :)

Gość owocowykoktajl
mam fiola na punkcie dbania o stopy i nie tylko latem ale przez caly rok. Co 3mce chodze do kosmetyczki potem efekt utrzymuje w domu. Co 3-4 dni mocze stopy w specjalnym nawilzajacym olejku, codziennie rano zel-krem bo szybko sie wchlania, wieczorem zmiekczajacy, co 2-3tyg pelen pedicure wycinanie skorek, malowanie, pilowanie.

Gość gość
im bardziej sie sciera podeszwe stop tym szybciej bedzie sie robic grubsza i twarda jak skala tarke odstawilam dawno temu, stopy byly twarde, nie nadazyalam zescieraniem, dzis juz o tym nie pamietam kapiele robie, pellingi, uzywam krem odzywczy i zmiekszczajcy do piet

Gość gość
Robie pedicure co 2 tygodnie dokladnie taki sam jak jest robiony w salonie kosmetycznym tylko oczywiscie nie uzywam frezarki a tarkę dwustronną schoela. Najpierw moczę nogi w ciepłej wodzie z dodatkiem płynu zmiekczajacego, czasem włacze bąbelki ale nie są konieczne. Wycieram, stopy, scieram tą dwustronną tareczką, najpierw o większych oczkach, potem o mniejszych. Potem nakładam peeling do stóp, zmywam. Opiłowuje paznokcie, wycinam skórki, maluję lakierem, nakładam wysuszacz i nabłyszczacz dwa w jednym. Na koniec wmasowuje krem do stop. I tak co dwa trzy tygodnie. Na codzien uzywam kremu do stop :)

Gość Gostka123
Do kosmetyczki nie chodzę. Byłam raz w Krakowie na kąpieli relaksacyjnej stóp, ale nie podobało mi się. Z resztą, po co wydawać tak duże pieniądze jak można takie same efekty osiągnąć w domu? Kupuję sobie kąpiel brzozową do stóp HB, do tego jakiś krem i stopy są delikatne i wypoczęte.

Gość gość
Hildegard Braukmann ma krem nagietkowy do stóp. Świetny efekt, oczywiście dopiero z czasem ale stopniowo coraz lepiej. Akurat w moim przypadku systematyczność przyniosła zdecydowaną różnicę. Pewnie, że nad tym trzeba się napracować, ale systematyczność daje mocną zmianę.

Gość Paulinka

Próbowałyście skarpetek nawilżających z Sholla z olejkiem makadamia? Dobry skład, wystarczy 20 minut i stopy jak nowe 🙂

Gość Szon

A co one mają w składzie poza olejkiem? Jak się je stosuje?

Gość Pazbila

Te z olejkiem makadamia mają też mocznik, masło shea, alantoina, pantenol, witamina E, kwas mlekowy, wyciąg z aloesu, czyli dużo dużo dobrego 🙂 dlatego skóra jest po nich bardzo gładka i przyjemna w dotyku i nie zostawiają tłustej warstwy

Gość Gabrysia

Dla mnie najlepszy do pielęgnacji stóp jest krem ze srebrem aktywnym i mocznikiem ANX Silver Podo Expert Bieleny. Jestem mu wierna  już od miesięcy i nie zamierzam go zmieniać. Stópki na lato jak marzenie.

Gość Rumba

Dziewczyny, jeśli mogę, to chętnie dopytam o te skarpetki/maski z Scholla - one mają działanie nawilżające, głównie pielęgnujące, tak, nie złuszczające? Bo patrzyłam na nie ostatnio w sklepie, ale nie chcę kupować takich złuszczających, bo czytałam sporo negatywnych opinii. Jeśli nawilżają, to taka maska na pewno mi się przyda. 

Gość Kudowa

Bardzo dobre i w przystępnych cenach mają kosmetyki w Kudowie zdroju niestety bylam tam przejazdem i chyba tylko internetowo można to także zamówić. Poszukać w przeglądarce może coś znajdziecie. 

Gość Milla

@Rumba, te ze scholla z olejkami kokosowy czy makadamia, mają działanie nawilżające.

Gość KKasia

Skoro macie problem z suchymi i popękanymi piętami to kupcie sobie nagietkowy krem do stóp marki Hildegard Braukmann.  Tylko pamiętajcie żeby stosować bo regularnie po jak to jest ze wszystkimi kosmetykami ,najlepsze efekty dają jak używa się ich regularnie.